Blogg

iPad laddas långsamt? Tips för att ladda din iPad snabbare

Fram till nyligen laddade din iPad med normal hastighet. Och du var (mer eller mindre) nöjd med den givna laddningseffektiviteten. Men något går fel - från ingenstans - vilket gör att din iPad laddas ganska långsamt. Så långsamt att det verkar fortsätta för alltid!

Om ovanstående scenario låter bekant har du kommit till rätt felsökningsguide. Till att börja med kan det finnas flera orsaker bakom den tröga laddningen av din iPad. Så att spika ner den specifika gärningsmannen skulle vara nyckeln till att lösa problemet. Vi tittar på de olika anledningarna till att iPad laddas långsamt och hur man åtgärdar dessa problem.

iPad laddas långsamt? Tips för att ladda din iPad snabbare

Bli av med dubbla laddare

Den här är ingen brainer, eller hur? Duplikatladdare bör hållas borta eftersom de kan vara mycket farliga. När du ansluter en falsk kabel till din iPad - för att ladda eller överföra data / synkronisering etc. - kommer din iPad att visa dig en varning som säger att kabeln inte stöds. Det är inget att oroa sig för eftersom du fortfarande kan synkronisera och göra saker och till och med ladda, men problemet är att laddningen blir patetiskt långsam. Så var noga med att undvika falska laddare.

Djävulen kan vara i hamnen!

Se till att laddningsporten är ren och fri från ludd. Om du får popup-fönstret ”Tillbehöret kanske inte stöds” även om din laddare är certifierad, försök rengöra porten. Först av, stäng av din iPad och använd sedan en vanlig tandpetare för att försiktigt ta bort luddet från porten. Efter att ha varit i samma mottagande ände några gånger kan jag garantera att det här lilla tricket är lönsamt.

USB-laddning kontra väggladdare

När du försöker ladda din iPad via datorn / bärbara datorn är strömmen den får mycket mindre än den ström den får när den är ansluten till en väggladdare. Därför rekommenderar alla att du laddar den genom väggen.

Om du nödvändigtvis måste ladda den via datorn, ta bort enheter som är anslutna till andra USB-portar så att all ström styrs mot porten som är ansluten till iPad. Ändå kommer det inte att ladda iPad snabbare än en väggladdare.

Utnyttja kraftfullare adaptrar

Medan iPad-proffsen 2018 (12,9- och 11-tumsmodeller) levereras med en 18W USB-C-nätadapter, sitter de andra iPadsna fortfarande fast med en 12W USB-A-nätadapter. Så om du har avancerade iPad-modeller kan du dra nytta av 18W USB-C-nätadaptern för att fylla på din surfplatta mycket snabbare och mer effektivt. Jämfört tar det 12W USB-A-nätadaptern nästan 4 timmar att ladda iPad helt.

Fästis: Du kan enkelt kolla in antalet watt på din tegelsten. Det varierar beroende på en iPad-modell: 5W, 10W, 12W eller 18W nätadapter.

Men håll ett ögonblick innan du blir besviken över att du inte kan påskynda din iPad-laddning. Även om du inte snabbt kan ladda iPad-modeller med Lightning-port med samma känsla, kan du definitivt öka laddningshastigheten. Ja, du hörde det rätt! Så, vad är lösningen?

Tja, för att öka laddningshastigheten på dina klassiska iPads (de med Home-knappen) behöver du en robust USB-C-nätadapter och en blixt till USB-C-kabel. Det finns många adaptrar och blixtkablar av hög kvalitet tillgängliga på marknaden. Så att välja effektiva är inte en stor sak.

Sidanot: Finns det någon fångst? Den här metoden fungerar endast effektivt med de senaste iPadsna, inklusive iPad-proffsen. Det kan dock hjälpa andra iPad-modeller att ladda lite snabbare. Så håll den här viktiga ansvarsfriskrivningen i åtanke innan du förväntar dig att din surfplatta tar en hel 50% laddning på bara 30 minuter!

Från och med nu säljer Apple en 18W USB-C-nätadapter separat till 23 $. Teknikjätten säljer också 30W USB-C-adaptern som är tillgänglig för $ 35,84 just nu. När det gäller kablar uppgår Apple Lightning till USB-C-kabel till 18,99 USD. Så få dessa tillbehör för att ladda din iPad snabbare.

Hitta dessa tillbehör från Apple lite dyra? Inga problem, vissa anmärkningsvärda tillbehörstillverkare erbjuder lika effektiva adaptrar och kablar till en relativt låg prispunkt.

Ankers PowerPort II (49,5 W USB-C-adapter) är tillgänglig för 29,99 USD. Och dess USB C till blixtkabel [3ft Apple MFi-certifierad] kostar $ 14,99.

Både när det gäller hastighet och effektivitet kan de matcha det bästa i branschen.

Om du vill utforska fler USB-C-adaptrar och blixt till USB-C-kablar, kolla in våra samlingar:

 • Bästa USB-C-laddare
 • Bästa USB-C till blixtkablar

Vad händer om du inte är nöjd med laddningshastigheten på din iPad Pros 2018? Du kan gå med samma regel som nämnts ovan. Jag menar att du behöver en kraftfullare USB-C-adapter och en USB-C till USB-C-kabel.

Just nu finns Apples USB-C till USB-C-kabel tillgänglig för 13,99 USD. Ett billigare men ändå effektivt alternativ från AkoaDa (3-pack) kostar $ 10,99.

Använd inte din iPad medan den laddas

Undvik att använda den medan din iPad laddas. Människor har denna vana att låta musiken spela igenom när deras iPads laddas. Det är okej om den tid det tar att ladda din iPad spelar ingen roll. Men om du vill ladda det snabbt, spela inte musik, titta inte på videor och gör inte saker som kan äta upp batteriet på din iPad. Det är syndromet ”du kan inte få kakan och äta den också”. Att ladda iPad betyder inte att du kan använda den utan att använda batteriet.

Sidanot:

  • Flygplansläge kan spela en viktig roll för att öka laddningshastigheten på din Apple-surfplatta. Så, om du kan leva utan samtal eller meddelanden under en tid, prova det här gamla hacket
  • Om du vill spika ner problemet med långsam laddning ytterligare, sluta inte med bara flygplansläget. Stäng av platstjänster (Inställningar → Sekretess → Platstjänster), Uppdatera bakgrundsapp (Inställningar → Allmänt → Uppdatera bakgrundsapp), Bluetooth, Wi-Fi, appnedladdningar / uppdateringar och i princip allt som äter i batteriet.

Ett par lösningar för att felsöka problemet med trög laddning av iPad

Medan jag är säker på att de ovan nämnda knep kan fungera för att påskynda laddningen av iPad, kanske de inte klickar om det finns en dold bugg i hjärtat av problemet. I den här situationen kan ett par tillförlitliga lösningar komma till stor nytta för att lösa problemet.

Tvinga om din iPad

Tvinga omstart är känd som en felsökningsverktyg. Så, tider när du stöter på vissa diverse problem, ge inte denna välkända frälsare en miss.

 • På iPad-proffs utan hemknapp: Tryck på volym upp-knappen. Tryck sedan på volym ned-knappen. I slutändan håller du ned den översta knappen i cirka 5 sekunder tills enheten startar om och Apple-logotypen visas
 • På iPads med hemknappen: Håll ned strömbrytaren och hemknappen samtidigt tills du ser Apple-logotypen på skärmen

Försök nu ladda din iPad. Troligtvis laddas surfplattan som förväntat.

Uppdatera programvara på din iPad

Om du fortfarande kämpar för att bli av med laddningsproblemen på din iPad, uppdatera programvaran. Du skulle bli förvånad över att känna till antalet problem som varje ny mjukvaruuppdatering fixar (och naturligtvis överflödet av problem som dyker upp efter varje ny version). Navigera till appen Inställningar → Allmänt → Programuppdatering. Nu vet du vad du ska göra, eller hur?

Starta snabbt upp din iPad ...

Nu när din iPad verkar vara i turboladdningsläge efter att du redan har blivit av med problemet, förväntar vi oss att du återgår till verksamheten som vanligt. Men innan du hoppar in i dina favorit Netflix-program eller tar kontroll över alla dina projekt, berätta om saker som fungerade för dig.

Ta också en titt på dessa inlägg:

 • iPad Pro 12,9-tums fodral
 • Bästa iPad Pro 11-tumsfodral
 • Bästa iPad 10,2-tumsfodral
 • Läderfodral för 11-tums iPad Pro
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found