Blogg

iPhone säger "Det här tillbehöret kanske inte stöds"? Här är fixen!

Hittills har din vanliga kabel fungerat upp till märket. Plötsligt verkar det ha blivit galet, och du får upprepade gånger ett fel "Det här tillbehöret kanske inte stöds" när du läser att det inte är kompatibelt att ladda din iPhone. För att vara ärlig är det inte ett ovanligt problem, och många iPhone-användare, inklusive jag, har stött på det någon gång eller den andra. Det händer oftast när du har en obehörig blixtkabel. Det finns emellertid tillfällen när du kanske ser problemet även när du laddar din smartphone med en Apple MFi-certifierad kabel. Det finns några knep som har fungerat för mig för att lösa problemet. Förhoppningsvis klickar de också på dig!

Hur du fixar det här tillbehöret kanske inte stöds på iPhone eller iPad

  • Se till att blixtporten är ren
  • Koppla bort enheten från strömkällan och starta om den
  • Stäng av enheten medan den laddas
  • Prova en annan blixtkabel
  • Uppdatera iOS

Se till att blixtporten är ren

Det första du bör kolla in är att se till att Lightning-porten är ren. Ta hjälp av en pushpin för att bli av med skräp eller ficka ludd som kan hindra tillbehöret från att ladda enheten.

Det har hänt mig vid några tillfällen. När jag städade porten kunde jag ladda min iPhone utan problem. Så prova innan du går vidare till andra lösningar.

Koppla bort enheten från strömkällan och starta om den

Ett annat knep som har fungerat för mig är att ansluta iPhone för att ladda när den startas om. Så när du får felet kopplar du ur laddaren. Starta sedan om enheten. Och när den startas om, koppla in laddaren igen.

När iPhone startas om fortsätter laddningen att gå smidigt utan några fel. Om så är fallet har du vunnit striden - för tillfället.

Stäng av enheten medan den laddas

Stäng av enheten medan den laddas för att förhindra att felmeddelandet dyker upp flera gånger. Ja, det är inte en idealisk lösning och du kan missa viktiga samtal. Om detta beror på en riktlinje för programvara kommer det troligtvis att kringgå den om du stänger av telefonen och låter din iPhone ladda. Men när andra knep inte fungerar, skulle det inte vara klokt att inte ge det en chans.

Prova en annan blixtkabel

Om problemet kvarstår, försök ladda din iPhone med en annan kabel. Om du kan ladda din iPhone utan problem kan din kabel vara den största skyldige bakom problemet.

Tillbehöret kan skadas. Vi har granskat de bästa blixtkablarna för iPhone, så att du snabbt kan välja en effektivare för din enhet. De är MFi-certifierade och ger en säker laddningslösning. Dessutom är dessa kablar välbyggda och fullt motståndskraftiga mot slitage.

Uppdatera iOS

Ingen tur ännu? Vänta, det finns ytterligare en pålitlig lösning att prova.

Den nya versionen av iOS kommer ofta med flera buggfixar och prestandaförbättringar. Om det finns en uppdatering tillgänglig kan du prova att uppdatera din iPhone till den senaste iOS-versionen. Inställningar → Allmänt → Programuppdatering och hämta och installera sedan uppdateringen.

Det är ganska mycket det!

Video: Fix: Det här tillbehöret kanske inte stöds

Avslutar

Förutsatt att problemet ligger bakom dig och det inte längre hemsöker din iPhone. Får jag veta tricket som klickade på dig?

Du kanske också vill hänvisa till dessa inlägg: 

  • Hur man förbättrar batteritiden på iPhone
  • Så här fixar du Wi-Fi-problem på iPhone och iPad
  • iPhone X kör för långsamt: tips för att påskynda ditt odjur
  • Hur tar jag bort fasta musikspelare-widget från iPhone-låsskärmen
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found