Blogg

Hur man överför iPhoto-biblioteket till Photos-appen på Mac OS X Yosemite

Apple har tagit med fotobiblioteket med sin senaste OS X-uppdatering 10.10.3. Till skillnad från iPhoto Library har Photos-appen mer användarvänliga funktioner så att du kan hantera dina foton på ett helt nytt sätt. Det bästa är att fotobiblioteket är nästan identiskt med det för iOS 8 när det gäller funktionalitet.

Med ankomsten av den nya Photos-appen har iPhone-biblioteket inte mycket betydelse kvar. Dessutom finns det inte längre ens i Mac App Store.

Med andra ord, Apple har beslutat att lämna det för att ge en mer användbar Photos-app för användarna. Om du har uppdaterat din Mac till OS X 10.10.3 vill du migrera alla dina foton från iPhoto Library till Photo Library. Här är det snabbaste sättet du kan göra det. Låt oss ta en titt!

Obs! Innan du går vidare, se till att ta bort dubbletter och uppdatera eventuella metadata om du vill i ditt iPhoto-bibliotek. När du har beskurit ditt iPhoto-bibliotek stänger du det.

Hur man överför iPhoto-biblioteket till Photos-appen på Mac OS X Yosemite

Steg 1. Klicka på Finder och gå till mappen Bilder .

Steg 2. Du ser Photos Library och iPhoto Library. Öppna Photos Library och se till att det inte finns något inuti. Radera nu fotobiblioteket som vanligt för att förhindra att det skapar flera filer.

Steg 3. Nästa upp, öppna programmet Bilder från kajen.

Steg 4. Menyn föreslår att systemet inte kan hitta fotobiblioteket. Ignorera förslaget och klicka på Öppna annat.

Steg 5. Välj iPhoto Library och klicka sedan på Choose Library .

Vänta ett tag tills alla dina foton har importerats till den nya appen Foton.

Det är allt! Om du vill kolla om foton har importerats från iPhoto eller inte, starta Photos-appen och se till att allt är gjort perfekt.

Du kan fortfarande använda iPhoto Library men dess data kan inte lagras automatiskt i iCloud. Om du klickar på det nu berättar det att alla dina foton har migrerats till appen Foton.

Du kan ta bort iPhoto-biblioteket om du inte hittar någon betydelse för att hålla det på din enhet. Även om jag inte kommer att bli av med det just nu, kommer jag inte att behålla det för länge heller. Vad tror du? Kommer du att ta bort den snart?

Vill du komma ikapp med fler sådana artiklar?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found