Blogg

Fontstorlek för liten i appar på din iPhone eller iPad

De flesta iPhone- och iPad-appar som utformats anständigt med väl tar hand om teckensnittstorleken. Men det finns några appar som har teckensnittsstorlekar som är för små för att vara bekvämt läsbara. Eller ibland har användare synstörningar som gör det stressande att läsa texten i en app. Att kunna öka fontstorleken är en stor hjälp i dessa fall.

Tidigare kunde du bara ändra den grundläggande typsnittstorleken på iPhone eller iPad - detta påverkade inte appstorlekens storlek (specifikt texten i apparna). Nu introducerade Apple två nya växlar som ökar textstorleken på texten i appar, vilket gör dem mer läsbara.

Inställningarna för textstorlek och större typ ändrar teckensnittsstorleken. Alla Apples aktieappar påverkas av varje förändring du gör i dessa inställningar, och alla tredjepartsappar som stöder iOS: s Dynamic Type påverkas också. Dynamic Type är en funktion som låter användare växla typsnittstorlek för kompatibla appar genom att justera inställningen i appen Inställningar.

Hur man ökar textstorleken på iPhone eller iPad från skärminställningar

Steg 1. Öppna Inställningar → Tryck på Skärm och ljusstyrka.

Steg 2. Tryck på Textstorlek.

Steg 3. Dra skjutreglaget åt höger för att öka storleken. En ungefärlig representation av hur texten skulle se ut visas över reglaget.

Textstorlek är bara en av inställningarna du kan använda för att öka (eller minska) teckenstorleken. Det finns ytterligare en tillgänglighetsinställning som Apple lade i iPhone / iPad.

Hur man ändrar teckensnittsstorlek på iPhone eller iPad från tillgänglighet

Steg 1. Öppna Inställningar → Rulla nedåt och tryck på Tillgänglighet.

På iOS 12 eller tidigare öppnar du Inställningar  → Tryck på Allmänt  → Bläddra ner och tryck på Tillgänglighet.

Steg 2. Tryck på Display & Text Size under VISION.

Steg 3. Tryck på Större text.

Steg 4. Slå på omkopplaren bredvid större tillgänglighetsstorlekar och dra skjutreglaget.

Textstorlek och större typ kan fungera tillsammans och resultatet blir att du ökar teckensnittsstorleken till mycket stora storlekar. Naturligtvis kan ibland för stor storlek skruva upp gränssnittet och upplevelsen. Men den här funktionen är användbar när maxstorleken i textstorlek inte räcker och du måste ta upp den lite.

Det är allt, kompis!

LÄS MER: 

  • Bästa teckensnittsappar för iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found