Blogg

Hur låser du upp ett låst SIM-kort på iPhone

Vi skrev nyligen om att byta SIM-stift för att säkra din iPhone när du startar om den eller flyttar SIM-kortet till en annan enhet. SIM-lås förhindrar röst- och dataanvändning, men de kommer också med problem om du någonsin glömmer PIN-koden. Om du anger fel PIN-kod tre gånger låses du ut ur din egen enhet. ingen röst inga data, ingenting.

Om du någonsin befinner dig i en sådan situation kan du hänvisa till guiden som ges här. Saken att notera här är att det inte finns något sätt att låsa upp ditt låsta SIM-kort utan hjälp av din operatör. Och det rekommenderas inte på något sätt att försöka utan att rådfråga din nätoperatör.

När ditt SIM är låst kommer det att be om en PUK-kod. Om du tror att du kan googla PUK-koden för din operatör, låt mig berätta att det är en hemsk idé. Om du anger fel PUK-kod 10 gånger låses SIM-kortet permanent. Det enda alternativet är att gå till nätverksoperatören och få ett helt nytt SIM-kort till din iPhone.

SIM-låst på iPhone: Så här får du PUK-kod för att låsa upp ett SIM-kort

  • Det enklaste sättet är att ringa din nätverksleverantör och förklara problemet. De delar omedelbart PUK-koden för ditt SIM-kort
  • Du kan också komma i kontakt med din nätverksleverantör via Live Chat-alternativet på deras webbplats. Det här alternativet är mer tillrådligt, eftersom du är låst från ditt SIM-kort och samtal är inaktiverat
  • Ett långt sätt att få PUK-kod är att skicka e-post till din nätleverantör och be om hjälp. Det kan ta tid eftersom supportpersonalen inte svarar på din fråga direkt. Men det kan verkligen hjälpa om du befinner dig på en avlägsen plats där det inte är möjligt att ringa eller leva chatt

När du har PUK-koden för ditt SIM-kort, se till att du anger det korrekt. Det är en åttasiffrig kod; om du anger fel 10 gånger låses ditt SIM-kort permanent och det enda alternativet är att få det bytt från din tjänsteleverantör.

Om du backade från PUK-kodskärmen kan du gå tillbaka till den genom att gå till Inställningar → Mobildata och ange den PUK-kod du fick från nätoperatören.

Avslutar…

Att låsa SIM-kort med PIN-kod är en utmärkt funktion, men samtidigt har det ansvaret att komma ihåg det. Om du glömmer det kan den här säkerhetsfunktionen ge dig mardrömmar. Det kopplar bokstavligen bort dig från världen och det kan ta timmar att få saker att bli normala.

Du kanske vill utforska:

  • "Ditt SIM spelade en ton" Flash-meddelande från iPhone: Så här fixar du
  • Hur man använder Dual SIM på iPhone
  • Hur låser du upp iPhone med Apple Watch när du bär en mask
  • SIM stöds inte på iPhone? 5 fixar

Har du någonsin spärrat dig själv för att du har glömt SIM-koden Dela din erfarenhet med oss ​​i kommentarer.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found