Blogg

Så här laddar du upp iTunes-biblioteket till Google Play Music på Mac eller Windows PC

När det gäller förstklassig molnbaserad streamingtjänst för musik är Google Play Music bättre än andra alternativ. Och dess största höjdpunkt är att du kan ladda upp upp till hela 50 000 spår till Googles betrodda servrar utan kostnad. Låter imponerande? Följ med för att lägga till ditt iTunes-bibliotek på Google Play Musik med din Mac eller Windows-dator och strömma dem båda från din iOS eller annan mobil enhet och webb.

En viktig sak som är värt att notera på förhand är att Googles musikapp låter upp uppladdning av flera filformat inklusive MP3, M4A, OGG, M4P, FLAC och WMA. Det konverterar dock alla dina låtar till MP3-format. Även om det behåller de flesta metadata som artistinformation och albumkonst, tas saker som iTunes-betyg och kommentarer bort på grund av inkompatibilitet. Så fortsätt med tanke på dessa anmärkningsvärda saker.

Så här lägger du till ditt iTunes-bibliotek på Google Play Musik

Steg 1. Det första du kanske vill göra innan du går vidare med processen är att kolla in ditt bibliotek. En uppenbar fördel med det är att det hjälper dig att dra och släppa dina musikfiler lite bekvämt.

På din Mac:  Starta Finder på din Mac ⟶ Macintosh HD ⟶ Användare ⟶ Mappen med ditt namn ⟶ Musik ⟶ iTunes.

På Windows PC: För att komma åt iTunes-musikmappen på din Windows-dator, öppna C: \ drive i Utforskaren Windows ⟶ Användarmapp ⟶ Ditt namn ⟶ iTunes-mapp.

Steg 2. Därefter har du två alternativ:

  • Använd Chrome för att ladda upp dina låtar till Google Play Musiks webbgränssnitt
  • Ta hjälp av den officiella Music Manager-applikationen för att flytta dina låtar till Google-molnet

Du kan använda något av de två alternativen för att exportera ditt iTunes-bibliotek till Google Music. Vi ska testa båda alternativen:

Öppna Chrome på din dator och gå till webbplatsen Google Play Musik. Då måste du logga in på ditt Google-konto. Klicka sedan på menyknappen längst upp till vänster på skärmen.

Steg 3. Klicka sedan på Ladda upp musik.

Och dra och släpp sedan bara alla dina låtar från iTunes-biblioteket till det här fönstret.

Alternativt kan du också klicka på knappen "Välj från din dator" ⟶ navigera till musikfilerna och ladda upp dem.

Nästa klickar du på Fortsätt och sedan måste du lägga till Google Plus Music-tillägg i webbläsaren.

Nu måste du vänta tills all din musik har laddats upp. Tiden det tar att slutföra uppladdningen beror på filstorlek och Wi-Fi-hastighet.

Obs! När du klickar på Ladda upp musik kommer du att bli ombedd att lägga till ditt kort som betalningsmetod. Oroa dig inte, du debiteras inte för standardtjänst. Det är gjort för att bekräfta ditt hemland. Följ instruktionerna för att lägga till den.

Att ladda upp ditt iTunes-bibliotek till Google Music via Music Manager är lika enkelt. Du kan ladda ner den både på din Mac och Windows PC.

Öppna sedan bara appen ⟶ klicka på Fortsättlogga in på ditt Google-konto ⟶ välj vad du vill ladda upp och tryck på Fortsätt- knappen.

Nästa steg har du tre alternativ:

  • Ladda upp alla låtar och spellistor
  • Välj låtar att ladda upp efter spellista
  • Inkludera podcasts i Upload

Du kan välja alternativ baserat på ditt behov. Jag kommer att ladda upp alla låtar och spellistor. När du har valt alternativet klickar du på Fortsätt igen.

Därefter frågas du om du automatiskt vill ladda upp låtar som du lägger till i iTunes. Välj Ja eller Nej. Klicka på Fortsätt igen för att starta exportprocessen.

Kolla in dina uppladdade låtar:

När du väl har flyttat hela ditt musikbibliotek till Google Play Music kan du kolla om det är perfekt ombord eller inte. För att få det gjort, öppna helt enkelt webbappen ⟶ gå till MusikbiblioteketSånger .

Det är lika enkelt i mobilappen. Starta bara appen Google Play Musik på din smartphone tab Biblioteksfliken längst ner ⟶ kolla in dina låtar.

Nu när du har flyttat din musik till Googles musikapp, fortsätt och strömma den. För närvarande erbjuder appen en 9,99 / månadsplan och 14,99 USD / månads familjeplan (upp till 6 personer).

Det är klart!

Trots att det har flera imponerande funktioner är det inte Googles musikapp som dominerar. Medan Spotify har fortsatt att vara ledande på långt avstånd, har Apple Music snabbt blivit sin största konkurrent tack vare den snabba tillväxten. Dessutom förväntas Apples musikapp snart störta Spotify i USA. Vilken är din favoritmusikapp och varför?

Du kanske också vill läsa dessa inlägg:

  • Dela iTunes-biblioteket i flera mappar!
  • Hur du återställer iTunes-biblioteket på Mac
  • Streama musik till flera högtalare med AirPlay 2
  • Hur man flyttar iTunes-biblioteket från en dator till en annan
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found