Blogg

Bästa Mac Font Manager-programvaran 2021

Tja, teckensnitt har varit en integrerad del av våra liv sedan människan uppfann digitalt skrivande. Varje person som måste göra uppsatser eller skriva e-postmeddelanden eller skriva allt och allt på sina elektroniska enheter har preferenser för typsnitt. Vissa tycker om Arial. Vissa använder Times New Roman, så vidare och så vidare. Men de människor som arbetar nära med att skriva (i vilken form som helst) som sin primära och grundläggande arbetsform är i stort behov av programvara och verktyg för att hantera teckensnitt.

Medan vår MacBook är förinstallerad med en anständig programvara för fonthantering, är den verkligen inte den bästa runt blocket och har ett par funktioner. Det är därför du behöver programvara för teckensnittshantering från tredje part för din Mac. Ett program för hantering av teckensnitt organiserar och hanterar dina Mac-teckensnitt genom att aktivera, byta namn, installera, avinstallera, visa teckensnitt och många andra uppgifter relaterade till teckensnitt på din Mac. Således har vi kommit med de bästa Mac Font Management-programvarorna och verktygen för att hantera teckensnitt.

1. Typsnitt

När vi använder dessa teckensnittshanteringsappar eller -verktyg måste vi komma ihåg att de bara finns där för vår bekvämlighet, och vi borde spendera mycket tid på att göra det estetiskt tilltalande. Den här appen håller det i åtanke och ger dig ett perfekt användarvänligt gränssnitt tillsammans med funktionalitet.

Du skulle kunna jämföra olika teckensnitt baserat på kategorier. Det kommer också att lista teckensnitt enligt deras natur och din användbarhet. Den har stöd för mörkt läge för att undvika någon form av skada eller belastning i dina ögon.

Pris: $ 19,99

Ladda ner

2. FontBase

Byggd av designers, för designers. Den här fonthanteraren är en av de mest använda fonthanterarna i alla operativsystem. Inte bara är det gratis, men det erbjuder en mycket fräsch och sömlös fontnavigeringsupplevelse för sina användare.

Denna programvara används huvudsakligen av tatueringsartister och andra. Det låter dig skapa och hantera dina samlingar tillsammans med att bläddra igenom standardkollektionerna och ställa in dina preferenser med ett enda klick.

Pris: Gratis

Ladda ner

3. Vänd typiskt

Flipping Typical är en webbplats som du enkelt kan navigera till från din webbläsare, det här är ett ganska häftigt sätt att utforska teckensnitt som finns på din Mac. Du behöver inte installera någon speciell app eller programvara eller något plugin eller tillägg för den delen.

Gå bara till webbplatsen för den här lätta teckensnittshanteraren, så omdirigeras du direkt till teckensnittssidan. Den första sidan visar cirka 70 teckensnitt från din Mac som du kan välja mellan. Om du vill utforska mer måste du ha Adobe Flash installerat på din Mac.

Pris: Gratis

Ladda ner

4. Teckensnittsväljare

Font Picker är en annan av en enkel applikation som låter dig bläddra bland dina installerade teckensnitt och sammanfatta det enligt dina preferenser och fortsätter att minska det tills du hittar din perfekta matchning.

Det är väldigt enkelt att använda, klicka bara på exempeltexten för att förvandla den till den text du väljer. Du kan också ta bort typsnitt du inte gillar eller välja de du gör. Du kan också justera skärmen för att se teckensnitt som du har listat.

Pris: $ 3,99

Ladda ner

5. Rätt typsnitt

Appen är skapad enbart för artister och designers och är ett av de bästa verktygen för fonthantering för macOS. Även om det finns andra enkla program och appar som har liknande funktionalitet och användargränssnitt, har den här appen en kant eftersom den är speciellt byggd för designers och curatorer.

Du kan inte bara aktivera eller inaktivera teckensnitt, men du kan också förhandsgranska lokala teckensnitt från appen. Du kan också lägga till teckensnitt i Photoshop eller andra sådana appar genom att skapa ett lager och dubbelklicka på önskat teckensnitt. Det låter dig också dela teckensnitt via molnenheter.

Pris: $ 40

Ladda ner

6. Font Explorer

Har du någonsin undrat vilket typsnitt som användes av en webbplats i en viss rubrik eller del av en artikel? Vi tack vare Font Explorer kan du enkelt räkna ut det. Förutom att vara din vanliga teckensnittshanterare låter den här programvaran dig utforska och upptäcka teckensnitt som används på webbplatser eller andra dokument medan du surfar på internet eller läser några dokument.

Font Explorer-programvaran kategoriserar och klassificerar teckensnitt på över 25 språk och stöder också anpassningsbar förhandsgranskning och teckensnittslista. Du kan ställa in förhandsgranskningen och listan över teckensnitt enligt dina egna preferenser och inte hur programvaran vill ordna det.

Pris: $ 100

Ladda ner

7. Font Agent

Med Adobe Typekit-integration, teckensnittsmotor, tabellvy, plugin för automatisk aktivering för Adobe Creative Cloud och FontAgent Sync är Font Agent-programvaran för teckensnittshantering på Mac precis rätt val för oss alla.

Med en dedikerad sidofält för mappar och andra funktioner för teckensnittshantering utmärker sig denna programvara i enkelhet och funktionalitet. Det bästa jag älskar med den här programvaran är att den erbjuder flera teckensnittsförhandsvisningar så att det blir väldigt enkelt att jämföra teckensnitt.

Pris: $ 59

Ladda ner

8. SuitCase Fusion

Hantera alla dina teckensnitt oavsett antal, plats och synkronisering sömlöst med den här utmärkta programvaran. SuitCase Fusion integrerar systemteckensnitt, köpta teckensnitt, teckensnitt synkroniserade från Adobe Typekit, Google-teckensnitt och andra installerade teckensnitt på din Mac och erbjuder dig ett fullständigt valv av teckensnitt.

Denna programvara erbjuder det bästa sättet att organisera, söka, visa och använda teckensnitt inom ditt befintliga arbetsflöde utan några störningar.

Pris: 119,95 USD

Ladda ner

Loggar ut…

Det var listan över all programvara som du kunde använda för att hantera teckensnitt på din Mac. Även om all programvara som nämns ovan är ganska anständig, har Font Explorer enligt min mening överhanden bara för att den identifierar teckensnitt från webbplatser och dokument. Låt mig veta i kommentarerna nedan om du har valt ditt program ännu.

relaterade inlägg

  • Bästa föräldrakontrollsprogramvara för Mac
  • Hur man ändrar typsnitt och färginställningar i Mac Mail App
  • Hur man ökar / ändrar textstorlek för Finder-teckensnitt i Mac OS X
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found