Blogg

Visar din iPhone / iPad fel tid? Här är fixen

Sedan uppkomsten av smartphones har människor utvecklat ett slags ogillar mot armbandsur. En smartphone har flera fördelar och berättartid är en av dessa fördelar. Eftersom dessa enheter också visar internationell klocka är det mer användbart för globala medborgare.

Men vad händer om din smartphone visar fel tid? Nyligen har många iPhone-användare registrerat klagomål på sin iPhone och iPad som visar fel tid inga flera onlineforum. Detta har inspirerat oss att ta saken i händerna och gräva djupare för att undersöka problemet.

Vanligtvis visar iPhone och iPad rätt tid till och såvida inte användare aktiverar platstjänster, vilket kan felaktigt välja någon plats. Och om detta händer, visar enheten automatiskt fel tid enligt den platsen.

I vilket fall som helst måste du åtgärda problemet för din egen bästa eftersom fel tid kan orsaka förödelse. Du kan missa ett viktigt möte, tåg eller flyg om du litar på din korrupta iOS-tid.

Så här fixar du iPhone eller iPad som visar fel datum och tid

Det finns ett halvt dussin lösningar du kan använda innan du tar din iPhone eller iPad till Apple Support Center. Och tro mig, det finns ingen raketvetenskap bakom dessa enkla metoder.

Kontrollera iOS-versionen

När du står inför något programnivåproblem är det första du bör göra att kontrollera iOS-versionen på din iPhone eller iPad. I det här fallet har det ingenting att göra med tiden, men det är tillrådligt att kontrollera vilken iOS-version du kör på din enhet. I sin senaste iOS har Apple fixat några dagsljusbesparingar; därför, om du använder tidigare versioner, bör du gå upp till den aktuella. Du kan enkelt uppdatera iOS på iPhone och iPad via OTA och iTunes.

Innan du synkroniserar din iOS-enhet med datorn

Kontrollera tiden på datorn du vill synkronisera din enhet med. Om tiden på en dator är felaktig påverkar den automatiskt tiden på din iOS-enhet. Kontrollera inställningar för tid och datum på din Mac från Systeminställningar under rutan Datum och tid. Härifrån kan du ställa in datum och tid, tidszon och klocka manuellt. Observera att det du ställer in här kommer att återspegla på din synkroniserade enhet.

Ställ in datum och tid manuellt / automatiskt

Det här låter kanske roligt, men det fungerar ibland. Så om du har ställt in tiden manuellt på din iPhone eller iPad bör du ändra den till manuellt, och om du har ställt in tiden automatiskt, ändra den till manuellt.

Steg 1. Starta appen Inställningar → Tryck på Allmänt.

Steg 2. Tryck på Datum och tid.

Steg 3. Om alternativet Ställ in automatiskt är PÅ kan du slå det AV.

Steg 4. Ställ nu in tiden manuellt.

Om du tidigare hade ställt in tiden manuellt, välj alternativet Ställ in automatiskt.

När du väl har valt manuell tidsinställning ser du datum och tid under alternativet Tidszon. Klicka på datum och tid i de blå teckensnitten så kan du ställa in tid och datum manuellt.

När du väljer alternativet Ange automatiskt försvinner detta manuella val från skärmen.

Ska du kontakta mobiloperatören?

Vissa experter erbjuder den här lösningen, men det kanske inte fungerar till din fördel eftersom inte alla länder och tjänsteleverantörer stöder platstjänster som krävs för att ställa in tid automatiskt. Därför kan din iPhone och iPad visa fel tid. Det är en chansfråga - om du får lösningen från tjänsteleverantören är det din tur! Få mer information från Apples Carrier Support.

Återställ din iPhone / iPad till fabriksinställningar

Det här är din sista chans innan du tar din iOS-enhet till Apple Support Center. Om alla ovanstående lösningar inte ger något bra resultat, återställ enheten till fabriksinställningarna.

Prova ovanstående lösningar och dela din feedback på Facebook, Instagram och Twitter.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found