Blogg

SMS-relä fungerar inte: "Ingen aktiveringskod på Mac" - Så här fixar du

När vi får reda på när vi testar kontinuitetsfunktioner (telefonsamtal, Handoff etc.) på våra iPhones (iOS 8.1) och Mac (OS X Yosemite), går det mycket under huven. En viktig fråga som drabbar många är "SMS-reläet fungerar inte".

Ett av de första problemen du kan möta är där du inte får någon aktiveringskod på din Mac även efter att du har ställt in saker korrekt. Att haken orsakas uppenbarligen på grund av en liten glitch i delen Skicka och ta emot meddelanden.

Så här fixar du ingen aktiveringskod på Mac för SMS-reläinstallation

# 1. Samma iCloud-konto

Det här är en bra idé men bara för att se till att ingen drar ut allt hår över en dum liten sak, här är affären: SMS-relä (och alla andra kontinuitetsfunktioner) fungerar utifrån principen att din Mac och din iPhone använder samma iCloud konto.

Det betyder att på din Mac ( Systeminställningar -> iCloud ) och på din iPhone ( Inställningar -> iCloud ) ska du vara inloggad på samma iCloud-konto . Det här är hur kontinuitet räknar ut vilken Mac den ska integreras med iPhone.

Det är det första du bör kontrollera.

Också några fler grunder:

  • Mac och iPhone på samma Wi-Fi-nätverk (även om många användare rapporterar att detta inte krävs. Specifikationer nämner inte detta heller. Men bara för att vara säker, vara på samma Wi-Fi på din Mac och din iPhone)
  • Kompatibilitet: kontrollera detta inlägg för kompatibilitet med SMS-relä. (i princip iOS 8.1 på din iPhone, OS X Yosemite på din Mac)

# 2. Kontrollera e-post i Skicka och ta emot

Därefter måste du ha ett e-post-ID i alternativet Skicka och ta emot i Meddelandeinställningar (i iOS 8.1 / iPhone). Jag är inte säker på om detta e-post-ID också ska vara detsamma som ditt iCloud-ID men i de flesta fall är det så här. Du använder mestadels ditt iCloud-ID för iMessage-e-post också.

På din iPhone:

  • Öppna Inställningar
  • Tryck på Meddelanden
  • Klicka nu på Skicka och ta emot

Du bör se ett e-ID i Du kan nås med iMessage på: .

  1. Se till att det finns en bock bredvid den. (Om inte, tryck på e-post-ID så kommer markeringen att visas)
  2. Om det inte finns något e-post-ID (vanligtvis finns det nästan alltid ett e-post-ID här), tryck på Lägg till e-post ... och lägg till ditt iCloud-ID

Med risk för att upprepa mig själv bör du se till att e-post-ID är kryssat.

# 3. Starta nya konversationer från

Med # 2 bör aktiveringskoden förhoppningsvis visas. Men när det inte gör det finns det en annan sak att kolla in.

På din iPhone:

  • Gå till Inställningar -> Meddelanden
  • Tryck på Skicka och ta emot
  • Under etiketten Starta nya konversationer från bör du se ditt nummer (nedtonat, markerat) och ett e-post-ID

Om du inte ser ett e-post-ID loggar du ut från iMessage genom att knacka på Apple-ID överst. Logga sedan in igen så ser du e-post-ID under etiketten.

Om du ser ett e-postmeddelande men det inte är markerat, tryck på det för att välja det.

Slutsatsen är att du ska ha ett e-post-ID under denna etikett och det ska väljas (bock). Så här:

# 4. Radera och lägg till iCloud-konto igen

Ingenting fungerade? Du bör försöka starta om hela installationen. Det är förmodligen smärtsamt, men det vi pratar om är att bara logga ut från iCloud på din Mac och sedan logga in på samma.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found