Blogg

Så här skriver du specialtecken och symboler på iPhone eller iPad

Visste du att dussintals specialtecken och symboler finns på Apple iOS-tangentbordet, som inte syns? Dessutom, om du måste lägga till en gradersymbol i din text på iPhone, hur skulle du göra det? I det här korta inlägget visar jag dig hur du snabbt kan skriva in dessa specialtecken och symboler på din iPhone utan att installera någon tangentbordsapp från tredje part.

Med hjälp av metoden som visas nedan kan du se och infoga accenttecken (som é i café), utökad skiljetecken (...), specialsymboler (°), ligaturer (æ), valutasymboler (₹) och mer, direkt från ditt inbyggda iOS-tangentbord . I slutet av detta inlägg har jag också listat specialtecken och symboler som för närvarande stöds.

Hur man skriver specialtecken och symboler på iPhone eller iPad

Steg 1. När du skriver in Meddelanden, Anteckningar, E-post etc, håller du ned bokstaven, siffran eller symbolen som har dessa tecken. Se listan över iPhone-specialtecken nedan.

Steg 2. Du ser att en popup-väljare dyker upp.

Steg 3. Dra din beröring för att välja önskad unik karaktär.

Obs! Om du lämnar / lyfter din beröring försvinner popup-fönstret.

Det finns många specialtecken och symboler som för närvarande stöds. I den här listan nedan till höger om kolon ( : ) är nyckeln som du måste trycka på din iPhone tangentbord för att se de symboler som finns till vänster i tjocktarmen.

o: ô ö ò ó œ ø ō õ

a: à á â ä æ ã å ā

s: ß ś š

e: è é ê ë ē ė ę

y: ÿ

u: û ü ù ú ū

I: î ï í ī į ì

/: \

$: € £ ¥ ₩ £ ¢

&: §

“: ” ”„ »«

. : ...

? : ¿

! : ¡

%:

l: ł

z: ž ź ż

c: ç ć č

n: ñ ń

0: °

-: - - •

Så här kan du skriva dessa ovanliga symboler i din textruta för att göra ditt skrivande korrekt och korrekt. Lärare, elever, elever etc. använder dessa i sina papper, kontorstexter och mer. Många använder dem också för att få beskrivningen av Instagram och Twitter-profil att se annorlunda ut. Oavsett vad du behöver, visade jag dig bara hur du kan infoga dessa speciella ord och tecken i din text på din iPhone. Du kan göra detsamma med ditt Mac-tangentbord.

Dessa relaterade inlägg är användbara och informativa:

  • Super Handy tangentbordstips för iPhone och iPad
  • Tips för att fixa Keyboard Lag på iPhone eller iPad
  • Hur man använder QuickPath Swipe-tangentbord

Vad tycker du om dessa speciella och dolda karaktärer på iPhones tangentbord? Planerar du att använda dem snart? Dela din feedback med oss ​​i kommentarsektionen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found