Blogg

Bästa snabbläsningsapparna för iPhone och iPad 2021

I våra moderna liv kämpar de flesta av oss alltid med överbelastning av information. Vi har många saker att läsa varje dag, oavsett om det är e-post, webbsidor, sociala medier eller traditionella böcker och tidskrifter. Snabbläsande appar på din iPhone eller iPad kan hjälpa dig att göra det bättre genom att träna dig att snabbt känna igen och absorbera fraser utan att behöva identifiera varje enskilt ord. Enligt flera webbplatser är de flesta vuxnas genomsnittliga läshastighet cirka 200 till 250 ord per minut. Flera digitala verktyg lovar att hjälpa dig att öka detta för att bearbeta information snabbare. Prova själv med dessa bästa snabbläsningsappar för iPhone och iPad.

Fungerar snabbläsningsappar?

Detta är diskutabelt och subjektivt enligt en persons inlärningsstil och individuella styrkor. Även om du kanske lär dig att läsa snabbare kanske du inte förstår vad du läser helt. Enligt WordsSideKick.com är läsning en komplex aktivitet som involverar samordning mellan flera mentala system. Så forskare är skeptiska till effektiviteten i snabbläsning.

Ändå är det kul att utmana din hjärna och se hur snabbt du kan gå, vilket gör snabbläsningsappar värda ett försök. Jag testade flera från App Store och jag har valt ut fem, som jag tyckte var mest användbara och engagerande. Så fortsätt och träna din hjärna.

Vilka är de bästa apparna för snabbläsning för iOS?

  1. Outread
  2. Läslax
  3. Hastighetsläsning
  4. Spreeder
  5. IQ för snabbläsning

1. Outread: Speed ​​Reading Trainer

Denna app hjälper dig att fokusera på att läsa små bitar av text åt gången och gradvis öka hastigheten. Det blev snabbt mitt favorit sätt att förbättra mina läsfärdigheter. Du kan välja mellan två lägen, nämligen Blinkande och Markering.

I blinkande läge blinkar enskilda ord på skärmen och du kan justera hastigheten för att testa dina läsfärdigheter. I markeringsläget måste du följa de markerade textavsnitten och igen kan du justera hastigheten efter dina behov.

Jag gillar hur du kan anpassa många aspekter som teckensnittsstil, teckensnittsstorlek, överstrykningskontrast osv. Dessutom får du ännu fler alternativ när du uppgraderar till den betalda prenumerationen Outread +. Du kan lägga till nästan vad som helst i din läslista, t.ex. e-böcker, kopierad text, onlineartiklar etc. Med Outread + kan du till och med synkronisera med externa tjänster som Pocket och Instapaper.

Slutligen kan du bygga en läsrutin genom att ställa in påminnelser från appen. Systemets helhetssyn gör det till mitt bästa val för den perfekta blandningen av funktionalitet, enkelhet och effektivitet.

Vad jag älskade: De olika alternativen som presenteras i ett rent och enkelt gränssnitt.

Vad kan vara bättre: Förmågan att synkronisera över flera enheter skulle vara till hjälp.

Pris: Gratis ($ 4,99 för månadsabonnemang)

Ladda ner

2. Läslax

Den här är mycket mer än en snabbläsningsapp - den erbjuder komplex träning i hjärnan och minnet. Den använder ett läs- och förståelsetest för att mäta träningens framsteg, vilket ger bra insikt.

Läsning är en komplex kognitiv funktion som aktivt använder arbetsminne, fokus, perifer syn och kodning och avkodning. När dessa färdigheter utvecklas och blir skarpare ökar läshastigheten. Ju mer utvecklade dessa kognitiva färdigheter är, desto större blir läshastigheten och förståelsen.

När du öppnar appen kan du välja att gå till minneträning, snabbläsning eller komplex hjärnträning. Jag tyckte att de visuella pussel var både roliga och utmanande. Det fick mig att se fram emot att öppna appen varje dag för att få min mentala träning.

Dessutom finns appen på engelska, spanska, portugisiska, ukrainska, ryska, japanska och kinesiska. Du kan ändra språk från menyn Inställningar. Den innehåller också en kalender för att hålla reda på dina träningspass och kartlägga dina framsteg.

Vad jag älskade : Flera hjärnträningsalternativ med en progress tracker.

Vad kan vara bättre: Kan fokusera mer på snabbläsning.

Pris: Gratis ($ 5,99 för månadsabonnemang)

Ladda ner

3. Hastighetsläsning - läs snabbare

Kolla in den här snabbläsningsappen som fungerar som minnes- och uppmärksamhetsutbildare. Den syftar till att hjälpa dig att snabbt memorera siffror och ord, öka koncentrationsförmågan, utöka synfältet och öka din läshastighet avsevärt.

De omfattande funktionerna gör denna app särskilt anmärkningsvärd. Den innehåller en fullfjädrad läskurs tillsammans med utbildning och motivation. Förutom hastighetsläsning finns det flera träningslägen som neuralacceleratorn, Schulte-tabellen, ordpar, siktlinje, nummerretention och mer.

Det hjälper dig att spara tid medan du läser, snabbt hitta viktiga teman i en text, träna ditt minne och utöka ditt ordförråd. Appen låter dig ladda ner och läsa böcker i fb2, epub och txt-format. Detta gör det till en utmärkt app för studenter, lärare och alla i allmänhet.

Men det viktigaste är att läshastighetsutvecklingen gör att du kan tänka annorlunda, lösa problem, tänka ur lådan och ha mer tid på jobbet och hemma.

Vad jag älskade: Lätt att använda med många olika utmaningar att prova.

Vad kan vara bättre: Lite långsamt och kan göra med en uppdatering.

Pris: Gratis ($ 3,49 för hela kursen)

Ladda ner

4. Spridare: E-läsare och tränare för snabbläsning

Detta är en av de mest kända och bästa snabbläsningsapparna med en ren design och intuitivt gränssnitt. Det är också ganska anpassningsbart när det gäller teckensnitt, storlek, hastighet, antal ord etc.

Det låter dig importera alla dina böcker och dokument för snabb läsning genom all viktig information.

Appen fungerar på principen att eliminera alla dina dåliga läsvanor, som subvocalization och regression. Detta gör att du gradvis läser snabbare, både online och offline. Det är enkelt att lägga till läsmaterial i ditt bibliotek, och appen behåller din position så att du kan hämta det var du än slutade. Dessutom lagrar den allt i molnet och alla dina enheter synkroniseras automatiskt.

Du kan installera den på obegränsade enheter och se din förbättring över tid tack vare detaljerade rapporter som håller dig motiverad. Spreeder har utvecklats i samarbete med ledande experter för att göra läsning snabbare, enklare och roligare.

Vad jag älskade: Det är en av de mest enkla att använda och effektiva hastighetsläsningsprogrammen där ute.

Vad kan vara bättre: Mörkt läge skulle göra det lättare för ögonen. Dessutom har appen inte uppdaterats på ett tag, så det kan göra med vissa uppgraderingar.

Pris: Gratis

Ladda ner

5. Hastighetsläsning IQ

Den här appen erbjuder mer än 20 övningar för att utveckla dina färdighetsläsfärdigheter och behålla. Några av alternativen stöder böcker i ePub och böcker. Så du kan läsa vad du vill medan du tränar dig själv att förstå snabbare.

Vidare har ansökan översatts till 36 språk, inklusive engelska, spanska, italienska, portugisiska, ryska, franska, kinesiska, japanska, koreanska, malaysiska, indonesiska, turkiska och tyska.

När du öppnar appen ser du alla olika utmaningsalternativ, från snabbläsning till ordsökning, nummersökning, symboligenkänning etc. Varje utmaning har nivåer som du kan slutföra för att få fem stjärnor.

Dessutom finns det ljudinstruktioner för att göra det enklare, och några av övningarna kan också användas med dina egna böcker. Det är en utmärkt app för att göra något konstruktivt på din fritid.

Vad jag älskade: Intressanta och unika övningar som tränar hjärnan.

Vad kan vara bättre: Användargränssnittet kan förbättras. Det är lite svårt att läsa och öppningsskärmen har distraherande animationer.

Pris: Gratis ($ 1,99 för att låsa upp alla övningar)

Ladda ner

Vanliga frågor

F. Vad är tricket för att snabba läsningen?

Tricket ligger i att köra hur man skannar och plockar upp huvudord och fraser istället för att fokusera på varje enskilt ord. När du väl är van vid att förstå huvudkoncepten i en text börjar du naturligtvis läsa snabbare. Naturligtvis tar det lite tid och kan skilja sig från person till person.

F. Vad är den genomsnittliga läshastigheten?

Det handlar om 200-400 wpm. Hastighetsavläsning sker vanligtvis med en hastighet på cirka 400-700 wpm. Allt över 500-600 wpm betyder att man offrar förståelse, även om detta varierar från person till person.

Fråga: Hur lång tid tar det att lära sig snabba läsningar?

I genomsnitt mellan 2-6 veckor beroende på individuella möjligheter och hur mycket tid du spenderar på att träna dagligen.

F. Är snabbläsning effektiv för studier?

Ja, det kan vara användbart så länge du hittar en balans mellan din hastighet och din förståelse. Det beror också på ämnet. Allt över 500-600 wpm kommer förmodligen inte att vara till hjälp när det gäller att behålla information.

Läs snabbare med de bästa apparna för snabbläsning!

Jag antar att snabbläsning är en av de saker som fungerar som en charm för vissa människor men bara inte tilltalar andra. Vilken grupp är du i? Testa några av dessa appar för snabbläsning och låt mig veta din erfarenhet i kommentarerna nedan. Du kanske också vill kolla in vår sammanfattning av de bästa utbildningsapparna för att öka din inlärningsprocess.

Läs mer: 

  • Bästa vinappar för iPhone
  • 15 Must-Read-böcker om Steve Jobs och Apple (inspirerande)
  • Bästa Comic Book Reader-appar för iPhone och iPad
  • Bästa eBook Reader-appar för iOS
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found