Blogg

Bästa iPhone- och iPad-appar för musiker 2021

När du skriver lyriken till en sång fastnar du och tänker på vad som kan vara den perfekta frasen för att uttrycka en specifik känsla. Även efter att du har spenderat timmar misslyckas du med att röra ackorden för dessa svårfångade känslor. På samma sätt vill du rocka ut hela bandet men inte få önskad inspiration att spela i topputrustningen. Oavsett om du är en erfaren artist eller den som strävar efter att bli nästa generations kung av pop, måste du ha lyxen med de bästa iPad- och iPhone-apparna för musiker som hjälper dig att bryta bojorna med touch av innovativa idéer.

1. Yousician

Yousician är vad du bör välja för att lära dig piano, gitarr, bas eller ukulele på ett roligt sätt. Appen håller ett öga på hur och vad du spelar och erbjuder värdefulla ingångar för att förbättra både din timing och noggrannhet.

Läroplanen är designad av expertmusiklärare och kan vara oerhört hjälpsam för musiker på alla nivåer. Så oavsett om du är nybörjare eller proffs hittar du den här appen på plats.

Du kan titta på steg-för-steg videohandledning för att lära dig att spela perfekt. Ännu bättre, du har mer än 1500 uppdrag och övningar som inte bara kommer att erbjuda bättre träning utan också håller dig motiverad att sätta din bästa fot framåt.

Pris: Gratis

Ladda ner

2. förScore

En digital arkläsare lika imponerande som forScore förtjänar att vara på din radar. Du kan anpassa den helt och hållet för att använda den som ett digitalt arkivbibliotek med smartfil. Använd appen för att skapa länkar för att enkelt ta kontroll över upprepningar. Spela med till ett ljudspår så att du håller dig synkroniserad.

Du kommer också att kunna använda vändningarna på halv sida för att visa den nedre halvan av den aktuella sidan och den övre halvan av nästa samtidigt. Dessutom kan du ansluta till molnlagringstjänster som Dropbox för att snabbt importera eller exportera filer. Den här appen är endast kompatibel med iPad.

Pris: $ 9,99

Ladda ner

3. Tempo

Jag har alltid betygsatt Tempo mycket högt som en metronomapp. Det fortsätter att springa även i låsläge, vilket är ett mycket användbart hjälpmedel för live trummande. Tempo har 35 olika tidssignaturer som sammansatta och komplexa mätare. Du har sex rytmmönster för enkla mätare och tre för sammansatta mätare.

Du kan helst anpassa accenter eller stänga av rytmer för att skapa komplexa rytmer. Beroende på dina krav kommer du också att kunna kontrollera setlists, tempo och uppspelning med AirTurn, iRig BlueBoard, PageFlip Cicada, etc. Det är inte allt; den har tonhöjdsrör så att du elegant kan spela alla 12 kromatiska tonhöjder.

Pris: $ 2,99

Ladda ner

4. Cleartune

Få ut det mesta av den här kromatiska instrumenttunern och tonhöjdsröret för att perfekt ställa in ditt instrument med hjälp av högkvalitativ mikrofon på din iOS-enhet! Cleartune är en fin tuner som har gränssnittet "nothjul" så att du enkelt kan hitta din tonhöjd.

Det finns också en mycket lyhörd finjusteringsmätare som låter dig upptäcka en fantastisk melodi. Den har stöd för flera anpassade temperament, transponering, noteringar som solfège och justerbar kalibrering.

Du kan använda Cleartune för att ställa in akustisk eller elektrisk gitarr, bas, strängade strängar, träblåsare, mässing, piano, trumhinnor och mer. Och ja, missa inte kolla in det inbyggda temperamentet för violinstrument.

Pris: $ 3,99

Ladda ner

5. Musikstudio

Music Studio är ett kraftverk och ett måste för blivande musiker. Appen erbjuder en utmärkt musikproduktionsmiljö med nästan alla avancerade funktioner och fantastisk ljudkvalitet.

Förpackad med ett pianotangentbord, 123 studiokvalitetsinstrument med sustain, en 127-spårs sequencer, omfattande notredigering, reverb, det säkerställer att du har alla verktyg som krävs för att komponera fantastisk musik. Åh ja, det finns också tio realtidseffekter som lägger till x-faktorn i din musik.

Det har kategorier som symfoniska, klassiska, band, elektroniska, värld, trumset för att säkerställa att ditt experiment har mer frihet. Ännu bättre, du kan spela in upp till 24 kanaler samtidigt med CoreAudio (klasskompatibel) hårdvara.

Pris: $ 14,99

Ladda ner

6. Hokusai Audio Editor

Hokusai har länge varit en bra multi-track ljudredigerare. Om du enkelt vill redigera din musik bör du inte se längre än den här. Du kan snabbt spela in eller importera ett spår för att redigera det snyggt. Trimma de oönskade delarna, klipp ut, kopiera, klistra in eller ta bort de låtar du inte vill ha längre.

Använd appen för att redigera flera spår sida vid sida och blanda dem för att skapa magi. Dessutom har du en uppsättning verktyg som bleknar in / ut, normaliserar volymnivåer, omvänd tid och grundläggande syntes för att ge din musik den känsla som behövs för att vinna hjärtan.

Om du någonsin känner dig begränsad kan du uppgradera appen för att låsa upp mer kraftfulla funktioner som nya verktyg och effekter.

Pris: Gratis

Ladda ner

7. GuitarTuna

GuitarTuna har mer än 100 stämningar för 15 musikinstrument. Av den anledningen har den här appen kanske laddats ner över 80 miljoner gånger. Dess hastighet och noggrannhet är också avgörande för att göra denna app så stor framgång.

När du plockar strängarna på din gitarr upptäcker Tuna ljudet med din iPhone eller iPad mikrofon. Appen ger dig visuell återkoppling av din inställning. När du skapar musik avbryter appen bakgrundsbrus med sin brusreduceringsteknik.

Pris: Gratis

Ladda ner

8. ThumbJam

ThumbJam är fylld med 40 riktiga högkvalitativa instrument och kan få ut det bästa av dig. Med tillgången till många skalor har du friheten att spela i vilken stil som helst - från den vintergröna klassikern till den glänsande rocken. ThumbJam lägger till det mest lutande och skakande, lägger till vibrato, tremolo och notböjningar för att leverera det prisvärda resultatet.

ThumbJam för iPad erbjuder elva samtidiga detaljer och upp till 32 röstpolyfoni (iPhone fem). Fördröjningen och stereo-reverb ger ljudet mer djup, medan det resonanta lågpassfiltret berikar ljudkvaliteten ytterligare. Bortsett från det har du också ett stort antal skalor att prova.

Pris: $ 8,99

Ladda ner

9. GuitarToolkit

Här kommer en bedårande app för gitarristen! GuitarToolkit är laddat med flera gitarrverktyg inklusive tuner, metronom, ackord, skalor och arpeggios så att du har maximal flexibilitet för att skapa den fascinerande låten.

Med stöd av flera instrument som 6-, 7- och 12-strängad gitarr, 4-, 5- och 6-strängad bas, ukulele, banjo och mandolin, säkerställer det att din kärlek att göra förtrollande melodi har licensen att spänningen. Det enorma biblioteket med mer än 2.000.000 ackord, skalor och arpeggioer har du täckt helt på alla fronter. Utnyttja dessutom specialbyggda mönster med upp till 32 spår och 75 olika trumljud för att skapa mästerverk.

Pris: $ 2,99

Ladda ner

10. Songwriter Pad

Songwriter Pad är ett ganska bra textförfattarverktyg. Förutom att låta dig skriva dina texter och spela in dina idéer, har den ett antal mycket användarvänliga funktioner som inspirerar ditt skrivande.

Få ut det mesta av Idea-verktyget för att låta dig konstnärligt uttrycka dina känslor. Det finns också en rimbok som hjälper dig att hitta det perfekta rimet. Ange bara ditt ord så kommer appen att erbjuda många bra förslag. Använd ackordnotering för att enkelt infoga ackord i din text.

Dessutom kan du synkronisera hela din text och ljudfiler till Dropbox för att hålla dem säkra och tillgängliga från alla enheter. Den här appen är endast kompatibel med iPhone.

Pris: $ 5,99

Ladda ner

Det är allt, folkens!

Vad är ditt val?

Jag är säker på att du har upptäckt en stor tillgång som hjälper dig att skapa ett mästerverk. Jag skulle vara väldigt glad att veta några av dina val i kommentarerna.

Du vill också ta en titt på dessa inlägg:

  • Bästa Music Editor-appar för iPhone och iPad
  • Videoredigeringsappar för iPhone och iPad
  • Bästa gitarrappar för iPhone och iPad