Blogg

Så här låser du appar på iPhone med lösenord i iOS 14/13

iPhone är känd för sina integritets- och säkerhetsfunktioner. Att följa samma åtagande, visste du att det förutom att ha appar från tredje part finns det sätt på vilka du kan låsa / begränsa åtkomst till vissa appar med ett lösenord. Undrar du hur? Medan Apples skärmtid är ett allmänt accepterat sätt att skydda enskilda iPhone-appar som Photos, Mail med ett lösenord, finns det andra på listan. Låt oss gå in i den detaljerade guiden för att veta hur du låser appar på iPhone och iPad.

 • Så här låser du en specifik app på iPhone eller iPad med lösenord
 • Så här låser du alla appar på iPhone eller iPad med lösenord
 • Hur låser du upp appar på iPhone eller iPad
 • Så här låser du appar på iPhone med hjälp av guidad åtkomst

Innan du går vidare, se till att du inte har tillåtit alla appar:

 1. Gå till appen InställningarSkärmtidAlltid tillåten. Avsnittet tillåtna appar har fyra applikationer som standard. Dessa är telefon, meddelanden, FaceTime och kartor.
 2. Tryck på den röda (-) ikonen till vänster om apparna, följt av Ta bort som glider genom höger. Obs! Se till att du har aktiverat skärmtid och att en lösenkod för skärmtid är inställd. Du kan inte ta bort telefonappen från det här avsnittet.
 3. Knacka på från det övre vänstra hörnet för att gå tillbaka och knacka på nedetid . Slå på växeln.
 4. Välj önskade dagar och tid för apparnas nedetid.

Så här låser du en specifik app på iPhone eller iPad med lösenord

 1. I fönstret Skärmtid klickar du på " Se all aktivitet" som  ligger precis under användningsdiagrammet.
 2. Högst upp på sidan kommer du att märka möjligheten att visa app-visad daglig och veckovis användning. En veckovis vy föreslås för bättre förståelse.
 3. Rulla ner hittar du avsnittet MEST ANVÄNDA. Välj den app du vill låsa baserat på dess användning.
 4. Tryck på appen du vill låsa och tryck på Lägg till gräns.
 5. Ställ in tidslängden och tryck på Lägg till längst upp till höger på skärmen. Se till att aktivera växeln för Block vid slutet av gränsen .
 6. Fortsätt samma process för andra appar som du vill låsa.

Så här låser du alla appar på iPhone eller iPad med lösenord

 1. Lansera S nst ä llningar app från din iPhone startskärmen och peka på S Creen Time .
 2. Tryck på  Appgränser  följt av  Lägg till gräns .
 3. Ange skärmtidskod om du blir ombedd.
 4. Välj nu Alla appar och kategorier . Tryck sedan på Nästa från det övre högra hörnet.
 5. Välj önskad tidsgräns. Aktivera sedan alternativet för Blockera vid slutet av gränsen . Slutligen trycker du på Lägg till .

Hur låser du upp appar på iPhone

För att låsa upp en app, starta den från startskärmen och tryck sedan på Be om mer tid .

Klicka på En minut till eller Ange skärmtidslösenord . Den förra låter dig använda appen i ytterligare en minut. Den senare kommer att uppmana dig att ange lösenordet följt av hur länge du vill låsa upp appen.

Så här låser du appar på iPhone med hjälp av guidad åtkomst

 1. Öppna appen Inställningar → Tryck på  Tillgänglighet . Bläddra igenom och öppna  Guidad åtkomst .
 2. Slå på den och tryck på P asscode-inställningar .
 3. Klicka på Ange lösenord för guidad åtkomst och ange önskat fyrsiffrigt lösenord för att aktivera det. Här, valfritt, kan du också välja att aktivera Touch ID / Face ID som ett sätt att  avsluta guidad åtkomst .

Hur man startar en guidad åtkomstsession

 1. Öppna appen. Fråga sedan Siri " slå på Guidad åtkomst ." Eller tryck på H ome-knappen / Sidoknappen tre gånger . Klicka på Guidad åtkomst om du ser en skjutmeny.
 2. Valfritt : För att förhindra att delar av skärmen fungerar, använd fingret för att skapa en cirkel eller någon stängd form. Använd prickarna på den grå markerade delen för att uppnå önskat resultat. Tryck på korsknappen (x) om du vill ta bort den. När Guidad åtkomst är i funktion kommer detta valda område inte att registrera någon beröring och förblir gråtonad.
 3. Tillval : Tryck på O = Val vid det nedre vänstra hörnet. Detta gör att du kan välja de funktioner du vill göra tillgängliga. (Rörelse, tangentbord och Touch är aktiverade som standard. Men du kan inaktivera dem.) På samma sätt, om du aktiverar sidoknappen, låter det dig låsa enheten under guidad åtkomst. Om du aktiverar växeln för volymknappar kan du ändra volymen från skärmen Guidad åtkomst. Du får idén. Rätt!
 4. Slutligen trycker du på Start i det övre högra hörnet för att börja guidad åtkomst.

Hur avslutar man guidad åtkomst?

Det finns två sätt att göra detta.

 1. Tryck på hemknappen / sidoknappen tre gånger . Ange sedan ditt lösenord för Guidad åtkomst. Slutligen trycker du på E nd  ligger vid övre vänstra hörnet av skärmen.
 2. Aktiverade du alternativet Touch ID / Face ID under de första stegen? Om ja, ett annat sätt att avsluta Guided Acces är att använda dessa. På iPhone med Touch ID, tryck två gånger på den och bekräfta med ditt fingeravtryck. På iPhone med Face ID, lyft enheten framför ditt ansikte och tryck på Sidoknappen två gånger.

Obs : Om du någonsin fastnar i läget Guidad åtkomst, tvinga omstart av din iPhone för att komma ur det här.

Loggar ut…

Dessa var de vanligaste två sätten att begränsa appanvändning på iPhone. Förutom dessa kan du också använda Touch ID eller Face ID för att låsa kompatibla appar som WhatsApp, Notability, etc.

Om du har frågor eller vill ha svar på något annat problem relaterat till någon av dina Apple-enheter är du välkommen att dela den med oss ​​i kommentarsektionen. Vi skulle gärna svara på det.

Du vill också läsa dessa inlägg:

 • Hur man använder Control Center på iPhone
 • Hur man använder Health App på iPhone
 • Hur man kringgår aktiveringslås på iPhone och iPad
 • Så här låser du anteckningar på din Mac

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found