Blogg

Hur man kontrollerar din iPhone eller iPad dataanvändning

I de flesta delar av världen är mobildataplaner kostsamma och det finns ett tak på datagränsen. När du har passerat dina användningsområden är tilläggsavgifterna mycket höga. För att säkerställa att du inte betalar en rejäl avgift bör du regelbundet kontrollera din mobildataanvändning på din iPhone eller iPad.

Hur man kontrollerar mobildataanvändning på iPhone och iPad

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone eller mobil iPad.

Steg 2. Tryck på Cellular och bläddra lite. Under CELLULAR DATA ser du den totala dataanvändningen.

När du tittar ner hittar du också hur mycket data en enskild app har använt.

Så här kan du se dina dataanvändningar utan att använda någon annan app. Men det finns ytterligare information du borde veta.

# 1. Fliken för systemtjänster visar mängden mobildata som används för att utföra olika grundläggande uppgifter och tjänster på systemnivån på din iPhone. När du trycker på den hittar du hur mycket mobildata Siri, Push-meddelanden, programuppdateringar, säkerhetskopiering, dokument och synkronisering etc. har förbrukat.

# 2. En annan flik för personlig hotspot visar hur mycket data som har använts för att ge internetåtkomst till din hotspot-anslutna enhet. Om du trycker på det kan du se enhetsnamnen.

# 3. fliken Avinstallerade appar kan du veta hur mycket mobildata som konsumeras kollektivt av appar som inte längre finns på din enhet.

# 4. Om du har en Apple Watch ihopkopplad med din iPhone hittar du en flik för Apps Only on Watch också. Propert!

# 5. Wi-Fi Assist är en praktisk funktion som, när den är påslagen, automatiskt använder mobildata när Wi-Fi-anslutningen är dålig. Om du har en begränsad plan, se till att stänga av Wi-Fi Assist.

# 6. Om du slår på växeln för iCloud Drive kommer din mobildata att användas för att överföra dokument och data när iPhone inte är ansluten till Wi-Fi. Eftersom min plan har obegränsad data har jag aktiverat den här växeln.

Hur man återställer statistik för användning av mobildata på iPhone

Om du har en månadsplan, som de flesta av oss, är det en bra idé att återställa statistiken för mobildataanvändning den första dagen på din dataplan. Det kommer sannolikt att vara den första i varje månad. När du har återställt den kommer du att kunna spåra och känna till din användning för månaden exakt. Att göra så:

Gå till slutet av mobilmenylistan (steg 2 ovan) och tryck på Återställ statistikÅterställ statistik.

Så här stänger du av mobildata för enskilda appar på iPhone

iOS ger dig också flexibiliteten att stänga av mobildata för enskilda appar. Du kan till exempel stänga av mobildata för appar som du tror är svindata som Facebook.

Dessutom, om du inte vill få ett meddelande på WhatsApp eller sådana meddelandeprogram som du hade ett kort, tillfälligt argument med någon nära, kan du stänga av mobildata för den meddelandeappen. Så inga inkommande meddelanden där. Men du kan använda allt annat på din iPhone. Människor i relationer tycker ibland att det är användbart. Du får idén, rätt!

Avslutar…

Så detta är hur du enkelt kan kontrollera dataanvändningar på iPhone och iPad. Förutom detta möjliggör vissa operatörer ytterligare alternativ för att spåra användningar på den här skärmen. Världens största databärare, Indiens Reliance Jio, gör detta. Det tillåter några egna alternativ på den här mobildataskärmen.

Obs! Det är möjligt att om dina användningar visas på fliken Carrier (som Jio), kanske du inte ser de vanliga iPhone-alternativen som CELLULAR DATA: Current Period och Current Period Roaming .

Letar du efter mer informativt innehåll relaterat till mobildata?

  • 3G / 4G & LTE Fungerar inte på iPhone eller iPad - Hur fixar jag det?
  • Hur man begränsar mobildata på iPhone
  • Så här aktiverar du lågdataläge i iOS 13 på iPhone och iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found