Blogg

Hur man rengör och desinficerar din iPhone

Epidemi av olika virus har tvingat oss att tänka på desinfektion av våra iPhones. Utbrottet av coronavirus, tillsammans med andra sjukdomar, har hotat världen. Det är ett allmänt accepterat faktum att ett sådant virus kan överleva på vissa ytor i upp till nio dagar.

Eftersom vi ofta berör våra enheter på en dag kommer vi troligen att smittas med några allvarliga sjukdomar. Och det är därför vi behöver desinficera iPhones och andra enheter som vi använder för kommunikation.

Apples råd om desinfektion av iPhone

Apple har publicerat en rådgivning om användning av desinfektionsmedel på din iPhone. Enligt teknikjätten, ”Med 70 procent isopropylalkoholservett eller Clorox desinficeringsservetter kan du försiktigt torka av din iPhones yttre ytor. Använd inte blekmedel. Undvik att få fukt i några öppningar och sänk inte ner din iPhone i några rengöringsmedel. ”

Du måste vara försiktig när du rengör din iPhone. Ett slumpmässigt tillvägagångssätt kan skada din produkt eller orsaka hudproblem.

Saker att tänka på

 • Först och främst, kontrollera den vattentåliga nivån på din iPhone. Om din enhet inte får dra i vattnet, skölj den under kranvatten
 • Stäng av din iPhone och koppla bort kablarna
 • Använd alltid en mjuk, lätt fuktad och luddfri trasa
 • Se till att fukt inte kommer in i öppningarna på din iPhone
 • Använd aldrig någon fläkt eller rengöringsmedel

Hur desinficerar du din iPhone och andra prylar

 • Använd desinfektionsmedel för att rengöra din iPhone
 • Rengör bakterier och bakterier från iPhone-skärmen med desinficeringsservetter
 • Smarta rengöringsmedel för att rengöra din iPhone
 • Rengör din iPhone med mikrofiberdukar
 • Använd handdesinfektionsmedel

# 1. Använd desinfektionsmedel för att rengöra din iPhone

Skärmrengörare är ett perfekt sätt att desinficera din iPhone. Förutom din iPhone kan du använda desinfektionsmedel för att rengöra andra apparater som datorer, smarta TV-apparater, surfplattor, tangentbord och mer.

En anmärkningsvärd egenskap hos förstklassiga rengöringsmedel är att de inte repar skärmen på din iPhone. Många rengöringsmedel är giftfria och luktfria. dessutom använder ledande tillverkare inte ammoniak och alkohol. Därför orsakar de inte hudirritation.

Köp det från Amazon

# 2. Rengör bakterier och bakterier från iPhone-skärmen med desinficeringsservetter

Torkdukar är praktiska, och du kan lita på deras prestanda. Du kan hålla desinficeringsservetter i resväskan för att rengöra dina enheter när du är på språng. Innan du tar upp en antibakteriell torkning, kontrollera nivån av isopropyl i produkten; det bör inte vara mer än 70%.

Dessutom ska du inte använda blekmedel på din iPhone-skärm. Med snabbtorkande formel kan du använda din iPhone direkt efter att du har torkat den.

Köp det från Amazon

# 3. Smarta rengöringsmedel för att rengöra din iPhone

Här är de smarta desinfektionsmedel som kan rengöra din smartphone med bakteriedödande UV-ljusteknik. Inom sex udda minuter dödar dessa bärbara apparater alla bakterier och bakterier på din iPhone.

Medan telefonen är inne i lådan laddar desinfektionsmedlet enheten med en USB-kabel. Förutom din iPhone kan lådan desinficera andra produkter som sminkverktyg, underkläder, headset, glasögon, smycken, tandborste och mer.

Köp det från Amazon

# 4. Rengör din iPhone med mikrofiberdukar

En mikrofiberduk är ett praktiskt alternativ för att rengöra din iPhone. Som en näsduk kan du hålla mikrofiberdukar i dina fickor eller bärbara väskor för att rengöra alla skärmar - smartphones, surfplattor, digitalkameror, TV, bärbara datorer och till och med glasögon.

En högkvalitativ mikrofiber torkar försiktigt skärmen och repar inte den känsliga skärmen på din iPhone. Se till att du köper mjukt, luddfritt material som kan absorbera och ta bort damm, olja, fläckar, fingeravtryck och smuts.

Köp det från Amazon

# 5. Använd handdesinfektionsmedel

På en dag tillbringar vi nästan tre timmar på våra smartphones och hämtar våra enheter 58 gånger. Detta indikerar hur ofta vi rör vid vår telefon, som kan innehålla bakterier av skadligt virus. Eftersom vårt hektiska liv inte tillåter oss att rengöra händerna med handtvätt för ofta, ger handdesinfektionsmedel en snabb lösning.

Antibakteriella handdesinfektionsmedel är vattenfria och disponibla; därför kan du använda dem medan du reser. Dessutom kan du alltid hålla händerna bakteriefria även när det inte finns något vatten i närheten. En högkvalitativ desinfektionsmedel avdunstar snabbt och detta gör att dina händer torkar omedelbart.

Köp det från Amazon

Desinfektion av Coronavirus och iPhone

Som nämnts ovan sprids koronavirus via andningsdroppar som produceras från luftvägarna. Viruset kan sätta sig på vilken elektronisk enhet som helst och stanna kvar så länge som nio dagar. Efter vår kontinuerliga interaktion med iPhones och andra kommunikationsenheter kan viruset smitta oss snabbt. Av denna anledning kan det vara möjligt att förhindra infektion genom att hålla våra iPhones och andra prylar desinficerade. Utöver detta finns det inget botemedel mot denna sjukdom; därför är förebyggande alltid bättre än botemedel.

Det är allt, folkens!

Summering…

Slutligen vill jag be er alla att ta hand om er själv och människorna omkring er. Världshälsoorganisationen och andra organisationer har publicerat hälsorådgivningar, så att du kan följa dem och hålla dig borta från detta farliga virus.

Artiklar du kanske vill läsa ...

 • Bästa hälsoappar för iPhone
 • Apple Watch Health Apps för att registrera din träningsplan
 • Apple Watch Fitness-appar för att hålla koll på din hälsa
 • Säkerhetstips för att ta bort ett virus från iPhone (Hur)

Hur skyddar du dig själv och dina enheter mot koronavirus? Dela din feedback med hjälp av kommentarsektionen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found