Blogg

Bästa reseappar för iPhone och iPad 2021

Oavsett om det är för affärer eller fritid, resor är idag mycket bekvämare än för ett decennium sedan. Det finns billigare flyg och bra erbjudanden som du kan dra nytta av, oavsett din budget. Dessutom gör ett brett utbud av appar saker ännu enklare genom att ge dig ett bekvämt sätt att planera och organisera din resa från din handflata. Så om resebuggen biter dig, kolla in dessa bästa reseappar för iPhone och iPad.

 1. Google kartor
 2. Expedia
 3. Uber
 4. Booking.com
 5. Airbnb
 6. Ficka
 7. Skyscanner
 8. KAJAK
 9. TripIt
 10. TripAdvisor
 11. Google översätt
 12. Roadtrippers
 13. Moovit
 14. XE-valuta
 15. Packr
 16. Guider av Lonely Planet
 17. Trail plånbok
 18. Wanderlog reseplanerare

1. Google Maps 

Oavsett vart du går, låt Google Maps gå före och se till att du aldrig går vilse. Det är en offline kartapp för över 220 länder och territorier. Den har hundratals miljoner företag och platser som väntar på att upptäckas av dig.

Inte bara hjälper det dig att navigera utan du kan också hitta restauranger nära dig, göra listor över anmärkningsvärda platser, dela din plats och mer. Du kan också läsa rekommendationer från lokala experter.

Pris: Gratis

Ladda ner

2. Expedia

Den här är bland de bästa apparna för reseplanerare för din iPhone och iPad. Det låter dig spara på flyg och hotell och erbjuder också gratis avbokning i upp till 24 timmar. Dessutom kan du lära dig om saker att göra på din destination och användbara påminnelser om du vill.

Dessutom tjänar du dubbla Expedia Rewards-poäng varje gång du bokar via appen. Biljetter finns tillgängliga för shower, turer, flygplatstransfer, temaparker och mer. Genom varningar håller det dig uppdaterad om flygförseningar, utcheckningstid för hotell etc.

Pris: Gratis

Ladda ner

3. Uber

Med närvaro på över 600 flygplatser i 700+ städer runt om i världen är Uber din bästa vän när det gäller att ta sig runt lokalt på din destination. Det låter dig få prisvärda turer på cyklar, bilar och andra lokala transporter som tuk-tuks.

Dessutom kan du se en prisuppskattning innan du bokar och ha flera betalningsalternativ som kontanter eller kort. Säkerhetsfunktioner ökar bara bekvämligheten. Du kan till exempel quikcly dela din resestatus med vilken kontakt som helst när som helst.

Pris: Gratis

Ladda ner

4. Booking.com

Oavsett din budget för researrangemang hittar du det bästa stället att bo på med Booking.com. Den har listor för över 27 miljoner hotell, hem, lägenheter och andra unika ställen att bo över hela världen.

Det rena och snabba användargränssnittet gör det enkelt att använda och sortera egenskaper efter dina prioriteringar. Dessutom är det bästa att du ofta kan "boka nu och betala senare." Detta låter dig planera dina resor även när du inte är helt säker på att åka.

Pris: Gratis

Ladda ner

5. Airbnb 

Airbnb är en av de bästa iOS-reseapparna som har revolutionerat resebranschen. Det gör det enkelt att bo hos lokalbefolkningen och uppleva den distinkta kulturen på alla platser. Du kan söka från över 6 miljoner semesterbostäder i över 191 länder.

Lägg till unika upplevelser och evenemang i din resväg, ledd av inhemska experter. Du kan också välja att vara värd och tjäna pengar genom att hyra ut ledigt utrymme i ditt hem till resenärer. Det uppmärksammar också säkerheten och alla användare måste verifiera sina profiler genom att ladda upp identitetshandlingar.

Pris: Gratis

Ladda ner

6. Behållare

Hopper hjälper dig genom att rekommendera den bästa tiden att boka ett flyg till bästa pris. Du kan välja att "titta på" resor i upp till ett år i förväg, och appen kommer att ge dig råd om du ska boka och vänta lite.

Detta är extremt användbart för att spara på flygkostnader, med tanke på hur flygbolagets priser förändras på oförutsägbara sätt. Det stöder för närvarande de stora flygbolagen i USA, Kanada och andra populära destinationer runt om i världen. Du kan också boka hotell och hyrbilar.

Pris: Gratis

Ladda ner

7. Skyscanner

Precis som namnet antyder, skannar den här kostnadsfria reseappen himlen för de bästa möjliga flygningarna du kan ta. Oavsett vart du vill åka hittar Skyscanner dig de billigaste och snabbaste flygerbjudandena.

Det är i huvudsak en samlare som sparar dig den tråkiga uppgiften att söka på flera flygwebbplatser. Dessutom är en anmärkningsvärd funktion att när du inte är säker på vart du ska åka, kan den hitta de billigaste destinationerna från ditt startland. Ganska cool.

Pris: Gratis

Ladda ner

8. KAYAK

Detta är en annan topp-app som söker massor av flyg, hotell och hyrbilar för att hitta de bästa erbjudandena. Den håller också alla dina resplaner organiserade på ett ställe, inklusive gratis flygstatusuppdateringar, flygplatsterminalkartor och säkerhetsväntetider.

Dessutom kan du välja en destination och välja flexibla datum för att ta reda på när det är bäst att komma dit. Och när du planerar en gruppresa kan du dela sökresultat och mer information med hjälp av iMessage så att alla kan hålla koll.

Pris: Gratis

Ladda ner

9. TripIt

När det gäller reseplaneringsappar är Tripit värt att kolla in. När du har långa resplaner kan det vara svårt att hålla koll på saker och komma ihåg när du exakt måste ta nästa flygning. Tripit gör det här super enkelt genom att synkronisera reseplaner till din kalender.

När du har registrerat dig, varje gång du bokar något - flyg, buss, tåg, hotell osv. - skickar du bara bekräftelsemeddelandet till [email protected] så tar appen hand om resten. Det skapar en huvudplan som är superlätt att referera till och redigera när du vill.

Pris: Gratis (TripIt Pro 1 år - $ 48,99)

Ladda ner

10. TripAdvisor

TripAdvisor har varit ett av de mest betrodda namnen i resebranschen i flera år. Deras kostnadsfria reseapp ger över 830 miljoner recensioner av flyg, hotell, saker att göra, kaféer, restauranger och mer över hela världen.

Du kan spara och organisera dina reseidéer och visa dem tillsammans på en karta. Vidare har den världens mest omfattande samling av turer, attraktioner och upplevelser. Du kan boka med Apple Pay eller PayPal och göra gratis avbokningar och ändringar om det behövs.

Pris: Gratis

Ladda ner

11. Google Översätt

Resor är fascinerande, men språkbarriärer kan vara frustrerande och stressande. Google Translate kommer till undsättning genom att göra det enkelt att översätta mellan 108 språk genom att skriva. Du kan också ladda ner språk för offlineöversättning.

Dessutom kan du översätta text i bilder till 90 språk och rita texttecken istället för att skriva för 95 språk. Bygg upp ditt utländska ordförråd genom att spela och spara översatta ord och fraser för framtida referens.

Pris: Gratis

Ladda ner

12. Roadtrippers

Om du gillar att snubbla på vägen, kolla in den här appen som låter dig hitta fantastiska platser i närheten och planera dina resor med vänner. Från lokala middagar till nationalparker och udda vägarna, det hittar något för alla.

Du kan bli inspirerad av färdiga reseguider för de mest spännande och måste-se natursköna vägarna i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland. Den gratis versionen av appen låter dig börja planera med upp till 7 waypoints.

Pris: Gratis (Roadtrippers Plus varje månad - 6,99 USD)

Ladda ner

13. Moovit

Om du är orolig för att hitta en okänd stad kommer Moovit att guida dig från punkt A till B på det mest bekväma sättet. Den har tåg- och busstider, kartor och instruktioner i realtid som hjälper dig att röra dig med självförtroende.

Det stöder för närvarande över 3000 städer runt om i världen. Det är nästan som en personlig transitassistent som ger dig steg-för-steg-anvisningar för ditt valda transportsätt som buss, tunnelbana, skoter, promenad eller till och med en kombination av dem.

Pris: Gratis

Ladda ner

14. XE-valuta

Om du är en globetrotter kan det vara utmanande att hålla koll på de olika valutorna du har att göra med. Den här appen gör det enklare genom att ge snabba omvandlingar i flera valutor, så du vet alltid hur mycket du spenderar.

Dessutom, när du byter valuta kan den här appen hjälpa dig att få bästa möjliga pris till de nuvarande kurserna. Det sparar också de senast uppdaterade priserna när du är offline, vilket är bekvämt när du inte har tillförlitlig internetanslutning när du reser.

Pris: Gratis

Ladda ner

15. Packr

Oavsett om du älskar det eller hatar det, förpackning är något du inte kan ignorera, oavsett vilken typ av resa du ska på. Packr kan hjälpa dig genom att skapa en packningskontrollista för din resväska baserat på 24 fördefinierade aktiviteter.

Ange bara några kriterier som vistelsens längd, väderförhållanden etc. och din förpackningslista genereras på nolltid. Dessutom lär det sig av varje resa du tar och justerar objekten baserat på dina preferenser. Personlig förpackningsassistent? Kolla upp.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från $ 0,99)

Ladda ner

16. Guider av Lonely Planet

Lonely Planet har varit ledande inom reseområdet i årtionden, och den här appen liknar de populära guideböckerna som miljoner resenärer har litat på. Den har 8 000+ stadsguider, 352 000+ platser och berättelser som samlats av experter.

Du kan upptäcka en stad som du måste se, eller gå utanför misshandlad spår med samlingar. Ta också en titt runt i några städer med 360 graders upplevelser. Spara platser, sök efter exakt vad du vill ha och få tips för att resa med självförtroende.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från $ 1,99)

Ladda ner

17. Trail plånbok

För den genomsnittliga personen är ekonomi kanske den viktigaste aspekten av resan, och den här appen gör det enkelt att spåra din budget. Du kan kategorisera dina utgifter efter resa eller månad, ställa in en daglig budget och snabbt lägga till kostnader när du går.

När du får en räkning eller ett kvitto, lägg till det i appen omedelbart så att du inte behöver komma ihåg det för senare. Den har byggts av ett resenärspar och testats av många andra pro-resenärer, så du vet att det kommer att bli den verkliga affären. För full funktionalitet måste du välja inköp i appen.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från $ 0,99)

Ladda ner

18. Wanderlog Trip Planner

Wanderlog är samlad från hundratals reseguider, bloggar och kartor för att hjälpa dig skapa de perfekta resplanerna. Spara dina planer offline för enkel åtkomst och importera automatiskt e-postbekräftelser för att hålla reda på dina bokningar.

Dessutom kan du samarbeta med resekompisar för att säkerställa att alla är på samma sida. Anslut till andra resenärer genom att dela dina restips och berättelser. Bäst av allt, du kan lagra information om flera resor, så det är nästan som en personlig reseassistent.

Pris:  Gratis

Ladda ner

Summering!

Så vart tar din vandrande dig nästa gång? Och vilka av dessa fantastiska reseappar lägger du till din iPhone? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Du kanske vill ta en titt på:

 • Bästa Apple Watch Travel Apps
 • 14 Must-Have resetillbehör för iPhones
 • Bästa flygspårningsappar för iPhone
 • Bästa iPhone och iPad resväskor
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found