Blogg

Varför iPhone är så dyrt? Vet möjliga orsaker!

Apples iPhones är utan tvekan de mest populära smartphonesna på planeten sedan de introducerades för några år sedan. Det har kommit ett antal kommentarer om det positiva och negativa med iPhone med varje sida som feberiskt förespråkar deras ställning.

Även om fördelarna och nackdelarna med den här enheten kan debatteras oändligt, är det faktum att iPhone är det bäst säljande smarttelefonmärket i världen. Så, vad gör en iPhone så dyr? Anledningarna är enkla men dolda från vanlig syn.

iPhones är inte byggda på ett öre

När Apple lanserade iPhone, planerade den att skapa en premium-smartphone som inte kompromissade med kvalitet. Efter att ha positionerat produkten på detta sätt har Apple inte råd att inte använda premiumkomponenter i en iPhone. Förutom Apples enorma vinstmarginaler kostar komponenterna i iPhone fortfarande mycket mer än de flesta Android-konkurrenter.

Analysföretaget IHS iSuppli har beräknat priset på komponenter som används i smartphones på ett detaljerat sätt. För att överväga ett enkelt exempel, om en Moto G och en iPhone jämförs, bortsett från batteriet, kostar nästan alla andra komponenter i den förra mindre än de som finns i den senare. Dessa inkluderar NAND-blixt, display, minne, gränssnitt och sensorer. Faktum är att några av Moto Gs komponenter kostar ungefär hälften av iPhone. Lådans innehåll som levereras med Moto G kostar också mycket mindre än det som medföljer iPhone. Grova uppskattningar från iSuppli sätter komponenterna och monteringskostnaderna för en Moto G på cirka $ 110 medan en iPhone kostar runt $ 200. Detta visar att Apple har en hög tillverkningskostnad för en iPhone, men det förklarar verkligen inte den slutliga detaljhandelskostnaden för den som överstiger $ 600.

Apples ekosystem

När du köper iPhone köper du faktiskt in i Apple-ekosystemet som ger åtkomst till mer än en miljon appar och funktioner som iMessage, FaceTime och iCloud-tjänster som är gratis. Framför allt finns den egenutvecklade iOS-plattformen och periodiska uppdateringar och uppgraderingar ingår i den. Utvecklingskostnaderna för alla dessa ekosystemelement, särskilt för iOS, vävs in i enhetens detaljhandelspris. Ett sådant enhetligt ekosystem hjälper till att undvika kompatibilitetskonflikter i hela iPhone och iOS-universum. Den faktiska prisberäkningen för detta premiumekosystem är svår att nå, men det är säkert att säga att lönerna till Apples programvaruutvecklare, designers och annan teknisk personal definitivt tar sig in i kostnaden för varje iPhone.

Apple-nomics-faktorn

En annan viktig faktor som lägger till iPhone-priset är den unika spelekonomin jämfört med Android-smartphones. Som diskuterats ovan betalar Apple mer än konkurrenterna för att bygga iPhones. På grund av denna höga baskostnad är utbudet av iPhones jämförelsevis mindre än Android-konkurrenterna. Eftersom iPhones har en otrolig popularitet är efterfrågan oerhört stor med avseende på utbudsmängden. Som alla nybörjare i ekonomin skulle förstå, motsvarar lågt utbud plus stor efterfrågan premiumpriser. Detta är exakt fallet med iPhones eftersom behovet av dessa enheter jämfört med deras tillgänglighet är ganska brant, vilket leder till ett högt pris som påverkas av denna ekonomi.

IBuzz Wave

Apple spenderar massor av deg på reklam och skapar en nästan ihållande surr runt sina produkter. Ingenstans är detta mer framträdande än sina iOS-baserade enheter. Det spenderar nästan alltid sin konkurrens på årsbasis. Apple har varit framgångsrikt framgångsrika med att skapa en häftig följd för sina produkter och detta följer ständigt sin iBuzz. Företaget har varit extremt effektivt för att få sina redan befintliga kunder att köpa någon av sina nya produktlanseringar. Detta resulterar i en massiv försäljning så snart en ny produkt kommer i butikerna. Den främsta överklagandet som orsakar denna typ av löpeld är att det är en produkt av ett varumärke och därför finns det bara en release av en ny iteration varje år. Kostnaden som behövs för att skapa detta nästan konstanta surr för att 'underhålla besättningen', så att säga, läggs till i iPhones detaljhandelskostnad.

För att lägga allt ihop bygger Apples verksamhet på en ökad vinstmarginalmodell som står i direkt kontrast till de flesta av sina Android-konkurrenter som arbetar med en affärsmodell med hög volym. Apple kan upprätthålla en så hög prissättning för iPhone på grund av efterfrågan på ekonomi och dess avundsvärda varumärke. Dessa skäl ger en tydlig uppfattning om hur och varför iPhones är dyra. Om huruvida enheten motiverar sitt förhöjda pris är dock en helt annan debatt.

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found