Blogg

5 tips och tricks för iPhone Calculator App

Kommer du ihåg de vetenskapliga räknarna som du använde på din skola eller college? Det var livräddarna när du var tvungen att lösa komplexa matematiska ekvationer. Är det inte? Sådana miniräknare minskade långsamt i denna smartphone-era som kommer som en vanlig räknare i iPhone-aktien. Men vad händer om jag säger att du fortfarande kan få den vetenskapliga kalkylatorn på din iPhone? Ja, du hörde det rätt!

Idag ska jag visa dig några av de enklaste tipsen och tricksna för iPhone-kalkylatorer som du inte känner till! Naturligtvis finns det inget dolt, det är bara att du inte testade några svep och rörelser i din räknare-app. Så låt oss se dem!

5 tips och tricks för miniräknare på iPhone

Dessa knep är enkla att tillämpa även om du inte är van vid räknarappen på din iPhone. Här har du!

Snabb åtkomst:

  • Ta bort siffror i iPhone Calculator-appen
  • Kopiera eller klistra in siffror i miniräknare
  • Kopiera det senaste resultatet från Control Center i iOS Calc App
  • Gå till Scientific Calculator på din iPhone
  • Använd iPhone-sökning för omedelbar beräkning

Tips nr 1. Ta bort siffrorna med ett svep

Precis när du anger ett stort nummer observeras det ofta att du inte matchar siffrorna. För att radera en viss siffra trycker du på den och använder bakre utrymmet. Men det är mycket lättare med ett svep till höger eller vänster.

Helt enkelt dra från höger eller vänster (beroende på vilket siffra du vill ta bort) av antalet och siffrorna få bort. Så enkelt är det att ta bort siffrorna bara med ett svep.

Tips 2. Enkel kopiering!

De flesta av er kanske är medvetna om den här funktionen men det är få som är nya för iPhone och de letar alltid efter nya saker som kan göras på en iPhone. Det är enkelt att kopiera och klistra in numret från andra applikationer och vice versa.

Tryck länge på numret du har angett och tryck på kopiera / klistra in det du vill. Det är allt, allt är gjort inom en bråkdel av sekunder.

Tips 3. Kopiera det senaste resultatet från Control Center i iOS Calc App

Hur ofta stänger du min räknare från de senaste apparna efter att ha gjort en perfekt beräkning för dina långa räkningar? Om du gör det kan det ta bort resultatet av dina beräkningar. För att undvika detta kan du enkelt kopiera det sista resultatet på din iPhone som körs på iOS 13/12 med detta enkla trick.

Svep uppåt (eller svep nedåt) och gå över till kontrollcentret, tryck länge på räknarikonen från kontrollcentret. Det visar dig nu det sista resultatet , tryck på det för att kopiera och det är klart!

Tips # 4. Gå till Scientific Calculator på din iPhone

Ursprungligen visste de flesta användare inte att iPhone levereras med en vetenskaplig räknare i sin räkneapp. Faktum är att många av er kanske fortfarande undrar hur man får en vetenskaplig kalkylator på en smartphone som körs på iOS, eller hur? Tja, det är ganska enkelt!

Luta helt enkelt din iPhone till liggande läge så ser du nu en vetenskaplig miniräknare på skärmen snarare än en vanlig miniräknare.

Om det inte visas måste du antagligen inaktivera stående orienteringslås från kontrollcentret och sedan försöka implementera detta trick! Det ska fungera smidigt efter det.

Så med detta kan du nu bli av med de iPhone-kalkylatorapparna som du använde för vetenskapliga beräkningar och komma ut ur den mörka sidan och tro att iPhone inte kommer med en vetenskaplig kalkylator.

Tips nr 5. Använd iPhone-sökning för omedelbar beräkning

Medan inte många föredrar att använda iPhone-sökalternativet för att göra beräkningar, men det är ett praktiskt alternativ om du inte vill öppna räknarappen för en liten beräkning. Det sparar en viss mängd batteri om du inte öppnar en app. Så här är hur du kan göra beräkningar via iPhone-sökning på iOS 13/12!

Gå över till iPhone-sökning genom att svepa skärmen från vänster till höger från startskärmen . I det övre fältet kan du se ett sökalternativ. Nu kommer den svåraste delen eftersom du måste ange siffrorna och matematiska operationer manuellt. Säg till exempel “340X23” vilket motsvarar 7820 visas precis under sökfältet .

I det här fallet är multiplikationssymbolen som används alfabetet “X” och minus- och delningsalternativen finns redan på tangentbordet. Naturligtvis är detta en lång process men det kan spara en hel del batteri om du gör beräkningar regelbundet och du inte använder miniräknare för samma sak.

Summering…

Så det här var några av de bästa tipsen och tricksna för iOS-miniräknare som du måste prova på din iPhone. Om du känner till något annat knep som du vet om miniräknare-appen som inte ingår i vår lista? Låt oss veta i kommentarerna så kommer vi säkert att lägga till det i vår lista om det fungerar korrekt!

Relaterade inlägg du måste läsa nu!

  • Hur man använder miniräknare-appen på Apple Watch
  • Bästa Calculator Apps för iPad Pro
  • Bästa Apple Watch Calculator Apps

Tyckte du om dessa tips och tricks?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found