Blogg

Steve Jobs vs Tim Cook: Vem är bättre som VD för Apple?

Varje år är Apple värd för evenemang för att släppa sina produkter och programvara. Händelserna blir en dynamisk session för Apple för att förmedla sina idéer, innovationer och strategier mot sina produkter och tjänster. Tidigare händelserna förankrades av medgrundare, ordförande och VD Steve Jobs, och efter hans död; Tim Cook tog tyglarna i sina händer.

Medvetet eller omedvetet har Apple-produktanvändare och branschexperter börjat göra en jämförelse mellan de två ledarna. Detta har väckt en debatt om vem som är en bättre VD för företaget. Det finns flera argument för och mot båda VD, som har gjort det utmärkta jobbet; faktiskt innehar Tim Cook tjänsten med stor uppskattning från de anställda i Apple.

Steve Jobs vs Tim Cook

Båda ledarna har sin egen ideologi för produktinnovation, marknadsföringsstrategi och kundnöjdhet. Som Apple-fanboys har vi alltid haft ett mjukt hörn för Steve; Vi vill dock inte ge någon orättvis behandling till Mr Cook. Vi ger en fördjupad analys av debatten om vad marknadsledare har att säga om denna jämförelse. En infografik hjälper också till att rensa tvivel.

Produkt innovation

Steve Jobs trodde på att skapa "Insanely Great Products" hos Apple. Han skulle sätta sitt hjärta och själ i tillverkningen av vilken produkt som helst. Om en anställd är på julsemester skulle han ringa honom för att göra nödvändiga ändringar över natten. Han bryr sig inte om de anställdas psykologiska skador. Således skulle anställda bli enbart underlättare för att utveckla produkter eftersom Steves mål var att skapa en mördare eller tjänst för konsumenter över hela världen.

Tim Cook , å andra sidan, är mer orolig för allt i företaget. Han förstår behoven hos anställda som arbetar för Apple och visade mer socialt ansvar genom att förbättra arbetskulturen. Denna ledningsförändring har påverkat Apples innovationsstrategi, som var upprorisk under ledning av Steve Jobs, som var arg på produktinnovation och utveckling. Cook misslyckades med att visa den galenskapen; snarare gjorde hans skonsamma tillvägagångssätt företaget till ett konventionellt. Branschexperter märkte att under ledning av Cook började Apple uppgradera den befintliga produktlinjen istället för att släppa revolutionerande produkter som iPod, iPhone och iPad.

Som VD

Enligt en anställd hos Apple var Steve Jobs en "vd för krigstid". När Jobs återvände till Apple passerade företaget sin dåliga fas. Och kanske, därför visade Jobs extraordinära tarmar och aggression för att föra Apple upp från träsket. Hans aggressiva hållning uppskattades då, men nu när företaget har uppnått rykte som världens främsta inom kommunikationsteknik är människor kritiska till samma aggression, som bör mildras nu.

Cook , å andra sidan, ser lugn och komponerad ut, och denna hållning har flyttat företaget till mildare. Wakabayashi var kritisk när han sa att Steve bara var intresserad av att utveckla fantastiska produkter och i sin strävan efter excellens utesluter han anställdas intresse eftersom de bara var facilitatorer för att uppfylla Steves mål. Medan Cook är mer orolig för allt som händer i företaget.

Marknadsföringsförmåga

Innan Cook var Apple i full ekonomisk och operativ rörelse. Även om vi måste acceptera Steve Jobs visionära ledarskap och geniala produktdesign, komprometterades kvaliteten, produktens tillgänglighet var hemskt och kostnaderna var utom kontroll. Apple var en aktör i en bransch som var stadig. Med inträdet av Cook förändrades allt.

Cook blev förändringsagent inom marknadsförings- och kostnadsbesparingsstrategier. Med sin erfarenhet från IBM, där han påskyndade supply chain management, introducerade Cook några drastiska förändringar i integrerad marknadsföring, produktdesign och tillverkning i Apple. Hans idé var att erbjuda ”enkla lösningar på komplexa problem” och för att göra det möjligt lanserade han stora marknadsföringskampanjer, kolossala tekniska bedrifter och kostnadsbesparande metoder.

Slutsats

Om ditt tänkande domineras av ditt hjärta skulle du säkert rösta Steve Jobs som en visionär ledare; och om ditt sinne gör allt tänkande skulle Tim Cook vara en idealisk ledare för Apple för dig. Och vi lyssnar alltid på våra hjärtan - därför är Steve Jobs vår hjälte och ideal.

Du kanske vill läsa:

  • Steve Jobs citat om liv och arbete
  • Tim Cook Citat om framgång och teknik
  • Varför Apple ändrar rutten som planeras av Steve Jobs
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found