Blogg

Så här använder du din iPhone som mus för Mac

Vi vet alla att iPhone är en ganska otrolig enhet med en oändlig lista över funktioner. Precis som den fungerar som en webbkamera eller en fjärrkontroll för din dator kan du också använda den som en mus för din Mac. Detta kan vara riktigt användbart om du vill spela och styra musik på din dator medan du gör sysslor runt huset. Eller även om din vanliga mus plötsligt slutar fungera och du inte kan byta ut den omedelbart. Att använda din iPhone som en mus är möjlig via vissa appar. Låt oss kolla in några.

Hur man använder iPhone som en mus med fjärrmus

Remote Mouse är en super praktisk iPhone-app som fungerar som en charm för att konvertera telefonens pekskärm till en pekplatta för en PC / Mac. Det kan också fungera som ett tangentbord.

Fjärrmus iPhone-appen finns i två versioner: en gratis som visar annonser och en version på 1,99 USD utan annonser. Appen ansluter till din Mac / PC via trådlöst (WiFi eller mobildata). Det här är bra eftersom Bluetooth-kontrollerade appar inte är lika kraftfulla och har ett begränsat utbud.

Följ stegen nedan för att använda fjärrmus:

  • Ladda ner appen Remote Mouse på din iPhone
  • Ladda ner Mac / PC-versionen av programvaran från www.remotemouse.net
  • Kör programvaran på Mac / PC
  • Öppna nu Fjärrmus på din iPhone
  • Tryck på 'Start' och den ska automatiskt anslutas om din iPhone och Mac / PC är i samma Wi-Fi-nätverk
  • Det är allt! Om den inte ansluts automatiskt kan du ange IP-adressen till din PC / Mac manuellt genom att trycka på den lilla IP-sökikonen

Det är allt! Din telefonskärm förvandlas till en styrplatta nu. Ett tryck med två fingrar tas som ett högerklick och en svepning tas som en rullning. Det finns också knappar på skärmen som du kan trycka på för att efterlikna klick. Fjärrmus är vår favoritapp för att använda din iPhone som en mus, men om du vill prova några andra alternativ har vi listat ett par till nedan.

Förvandla iPhone till en mus för Mac med dessa appar

# 1. Fjärrkontroll för mobil mus

Det här är en fantastisk app för att omedelbart förvandla din iPhone till en trådlös mus för din Mac! Oavsett om du vill surfa på nätet, bläddra bland dina foton eller styra din musikspelare från din soffa, gör Mobile Mouse det enkelt. Det finns en gratis version som erbjuder både mus- och tangentbordsfunktionalitet. Den betalda PRO-versionen går ett steg längre med fantastiska funktioner som en docka i macOS-stil, lösenordsskydd, programmerbara snabbtangenter och mer. Hämta mobilappen från länken ovan och ladda ner servern på din dator från Mobilemouse.com

Pris: $ 1,99

Ladda ner

# 2. Fjärrkontroll: Mus / tangentbord / presentation / styrplatta

Den här appen är snygg, anpassningsbar och fullt funktionell direkt efter att du har ställt in den. Efter att du laddat ner den på din telefon genom att klicka på länken ovan, hämta hjälpversionen för din dator från Benzle.com. Appen emulerar alla Mac-specialtangenterna inklusive ljusstyrningskontroll och media / volymkontroll. Användarrecensioner i App Store berömmer särskilt dess användarvänlighet.

Pris: Gratis (köp i appen)

Ladda ner

# 3. Fjärrkontroll, mus och tangentbord

Den här har över en miljon nedladdningar och nästan 90% positiva recensioner i App Store. Förutom funktionerna för mus och tangentbord kan du till och med starta vilken app som helst på din Mac, skicka din Mac till viloläge, väcka den och utföra många fler användbara åtgärder för att fjärrstyra din dator. Du måste ladda ner Mac Helper-applikationen från Cherpake.com och sedan ansluta din Mac och iOS-enhet till samma WiFi-nätverk för att göra installationsprocessen.

Pris: Gratis (köp i appen)

Ladda ner

# 4. FullControl: Fjärrkontroll för Mac

Den här skiljer sig från resten eftersom den är mycket anpassningsbar och det finns specifika kommandon för varje Mac-applikation. Du kan starta filer, styra media och stänga av eller starta om din dator allt genom att trycka eller trycka på fingret. Du kan uppdatera till den betalda versionen för att fjärransluta skärmdumpar av din Mac och njuta av andra coola funktioner. Hjälp-appen för din dator finns gratis på Fullcontrol.cescobaz.com.

Pris: Gratis (köp i appen)

Ladda ner

Avslutar…

Så använder du någonsin din iPhone som en mus? Vad använder du det till och vilka av dessa appar som fungerade bäst för dig? Dela din erfarenhet i kommentarerna nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found