Blogg

Så här slår du samman kontakter mellan iCloud och andra grupper på iPhone

De flesta användare tycker att det är mycket enkelt att sortera och hitta kontakter när kontakterna är separerade efter grupper. Det kan dock bli skrämmande när du vill slå samman kontakter mellan olika kontaktgrupper eller när du vill slå samman en hel grupp till en annan.

Som standard kan du inte göra det på iPhone. Faktum är att redigera / radera / skapa kontaktgrupper är en chore (och många gånger en omöjlighet) på din iPhone. Du kan skapa grupper på iCloud.com men det handlar om det. På en Mac kan du använda adressboken. På en dator kommer programvara från tredje part till undsättning.

Sätt att slå samman kontakter mellan grupper endast med din iPhone:

# 1. I Inställningar → E-post, kontakter, kalendrar , under KONTAKTER, välj standardkontot dit du vill att nya kontakter ska gå. När du trycker på standardkontot visas kontaktgrupperna. Du måste välja rätt grupp (ditt standardval).

# 2. Därefter mailar du själv kontakterna från den andra gruppen som du vill slå samman till standardgruppen. Du kan göra detta genom att öppna kontakten (från telefonappen) och trycka på Dela kontakt och skicka den till dig själv (via e-post eller meddelande).

# 3. När du har fått kontakten per e-post / meddelande lägger du till den på din iPhone. När du importerar kontakten sparas den i standardgruppen som valts i steg 1.

Förmodligen är detta inte den bästa lösningen men det fungerar för de fem eller tio kontakterna du har i en grupp. Det viktigaste att notera är att det kommer att finnas dubbletter av de kontakter du just lagt till. Du kan ta bort kontakterna från den gamla gruppen.

En bättre lösning är att använda programvara som CopyTrans. Denna StackExchange-tråd har faktiskt fler lösningar men jag tror att CopyTrans förmodligen är det bästa.

När du använder CopyTrans-kontakter kan du faktiskt dra och släppa kontakter mellan olika grupper. Vi kommer inte att gå igenom hela processen, men när du kör CopyTrans och importerar dina iPhone-kontakter till den, reflekteras grupperna också.

Du kan helt enkelt välja kontakter från en viss grupp och sedan dra dem alla till den grupp du vill flytta dem till. När du är klar synkroniserar du iPhone till CopyTrans-kontakter och ändringarna sker direkt.

För de flesta användare fungerar en tredjepartslösning perfekt och är mycket lättare. När du har många kontakter mellan grupper är det också den bästa lösningen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found