Blogg

Hur man förvandlar iPhone-skärmen till svartvitt med gråskala

Tack vare gråskalsläget kan du förvandla din iPhone- eller iPad-skärm till svartvitt. Vissa synskadade och färgblinda användare är inte bekväma med levande färgscheman. De föredrar istället att titta på en gråskalad skärm eftersom de är bekvämare och bekvämare.

Det sparar också lite batteritid i svåra situationer !! Om du använder iPhone 10 eller högre med en OLED-skärm kan inställningen verkligen ge dig lite extra juice. Dessutom hävdar experter att användning av en svartvitt skärm kan hjälpa användare att övervinna deras smarta beroende. Det som är utmärkt är att när det väl är aktiverat behöver du bara tre klick för att växla mellan färgat och gråskala läge.

Hur man förvandlar iPhone eller iPad-skärmen till svartvitt

När Gråskala-läget är påslaget visas skärmen svartvitt. Oavsett om du öppnar en app, videor eller foton ser allt grått ut. När och när du stänger av gråskala återgår skärmen till sina naturliga färger.

Intressant, om du tar en skärmdump när inställningen är aktiverad ser den grå ut men kommer att färgas när den överförs till en dator eller byts till en färgad profil.

Steg 1. Starta appen Inställningar på din iOS-enhet.

Steg 2. Klicka på tillgänglighet.

Steg 3. Välj nu Display & Text Size.

Steg 4. Bläddra ner till Färgfilter.

Steg 5. Växla omkopplaren för färgfilter.

Om den inte är inställd på gråskala som standard, välj den bland alternativen. Färgblinda användare kan ställa in filtret eller nyansen enligt deras bekvämlighet. Om du inte gillar den svartvita effekten, inaktivera gråskala genom att följa samma steg och stäng av växeln. Eller så kan du aktivera tillgänglighetsgenvägen för att slå på eller av svartvitt skärm på ditt infall.

Hur man aktiverar tillgänglighetsgenväg för färgfilter

När den är konfigurerad aktiverar / inaktiverar genvägen för tillgänglighet enkelt färgfilter. Allt du behöver göra är att trycka tre gånger på sida / hem-knappen för att slå på / av funktionen.

Steg 1. Starta appen Inställningar →  Tillgänglighet på din iOS-enhet.

Steg 2. Bläddra ner till avsnittet Allmänt och välj Tillgänglighetsgenväg .

Steg 3. Klicka här på Färgfilter . En bock visas före alternativet, klicka nu på Tillbaka och stäng appen.

Och det är klart! Trippelklicka bara på din sida / hemknapp för att göra skärmen på din iOS-enhet svartvitt eller färgstarkt.

Om du gillar effekten kan du också prova ett annat alternativ, till exempel Invert Colors eller Dark Mode. I det förra blir hela skärmen lite mörkare än gråskala. När det gäller mörkt läge, istället för det vanliga ljuset i ett mörkt färgschema, blir du mörkt på ett ljusgränssnitt.

Vad tycker du om gråskalaläget?

Ärligt talat tyckte jag först om det grå gränssnittet, men några dagar efter kände jag behovet av att byta tillbaka till viss livlighet. Så nu har jag tillgänglighetsgenvägen till hands och växlar mellan de två ofta. Jag har till och med unika bakgrundsbilder som ser bra ut i båda versionerna; om du vill ha dem, ping oss i kommentarsektionen nedan.

Här är några roligare artiklar som du kan läsa igenom:

  • Så här skickar du Memoji-klistermärken i Snapchat på iPhone
  • Bästa receptappar för iPhone
  • Så här ställer du in och använder röststyrning på iPhone
  • Bästa VPN-appen för iPhone och iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found