Blogg

Så här fixar du prediktivt Emoji-tangentbord som inte fungerar på iPhone eller iPad

Prediktiv text och emojis har blivit en integrerad del av vårt dagliga samtal med vänner och kollegor. Men när prediktivt emoji-tangentbord inte visas eller slutar fungera, känner vi oss förlamade eftersom vi måste skriva de extra bokstäverna eller orden. Prediktiva emojis har minskat våra ansträngningar att skriva in texten eftersom vi kan kommunicera med emojis. Det är därför vi hittar snabba lösningar för att åtgärda problemet med "prediktivt emoji-tangentbord som inte fungerar" på iPhone och iPad i iOS 12.

Våra iPhones och iPads levererar prediktiva emojis baserat på våra chattar / konversationer och skrivstil. Som användare är vi så mycket beroende av emojis att vi inte kan föreställa oss vår chatt med en. När emoji-förutsägelse inte fungerar på ett iOS-tangentbord blir vi otåliga. Innan vi går vidare och hittar en lösning bör du kontrollera att du har lagt till emoji-tangentbord på din enhet eller om det är tillgängligt bör det vara aktiverat.

Apple introducerade prediktiv emoji i iOS 10, men om du inte har installerat och aktiverat den här funktionen, gör det just nu.

Så här installerar du emoji-tangentbord:

Steg 1. Tryck på Inställningar → Allmänt → Tangentbord.

Steg 2. Tryck på TangentbordLägg till nytt tangentbord → Hitta Emoji och tryck på.

Så här aktiverar du den förutsägbara funktionen:

Tryck på Inställningar → Allmänt → Tangentbord → Slå på strömbrytaren bredvid förutsägelse.

Varför fungerar inte Predictive Emoji Keyboard?

Som nämnts ovan lär sig Apple-programvaran av din skrivstil och skrivvanor; baserat på denna observation erbjuder programvaran dig prediktiva emojis. Om du inte använder vissa appar hittar du inte prediktivt emoji-tangentbord i dessa appar. Många användare chattar aldrig med andra, och av denna anledning visar chattappar i sina iOS-enheter inte prediktivt emoji-tangentbord.

Emoji-förslag visas vanligtvis i appar när du börjar använda din nya eller uppgraderade iPhone eller iPad. När du börjar använda chattappar börjar programvaran lära dig din vana och skrivstil. Och från denna iakttagelse erbjuder Apple-programvara dig emoji-förutsägelser.

VIKTIGT: I den här handledningen har vi tillhandahållit en ny lösning för att fixa prediktivt emoji-tangentbordsproblem. Du kan kontrollera andra tips för att bli av med prediktiv emoji som inte fungerar.

För att få tillbaka emoji-förslag i det prediktiva tangentbordet behöver du inte spendera mycket tid på din enhet. När tangentbordet får veta att du gillar att använda emojis i din chatt eller konversationer kommer det att ge dig prediktiva emojis eller så aktiveras ditt prediktiva emoji-tangentbord igen.

Så här fixar du Emoji-förslag som saknas i iOS 12 på iPhone eller iPad

Steg 1. Först och främst, öppna appen som inte visar prediktiva emojis.

Steg 2. Därefter kan du börja skriva vad som helst i textfältet; du kan slumpmässigt trycka på bokstäver. Du är inte skyldig att göra en meningsfull mening.

Steg 3. Klicka nu på jordglobikonen och gå till Emoji-tangentbordet (om du använder flera tangentbord kan du behöva trycka och hålla ned jordikonen för att få fram en meny med tangentbord, där du kan välja emoji.)

Steg 4. När emoji-tangentbordet visas kan du trycka slumpmässigt på emojis; se till att du trycker på mer än 15 eller 20 emojis. Detta lär dig enheten att du använder emojis i din chatt.

Steg 5. Slutligen tar du bort dessa emojis och text från fältet. För att kontrollera att du har rättat till problem med prediktivt emoji-tangentbord på din iPhone eller iPad, skriv “godis” eller “choklad” eller “glass” så kommer du att se de läckra emojierna på enhetens skärm.

Om du inte lyckas i det första försöket följer du stegen ovan två till tre gånger så kan du aktivera emoji-förutsägelser på dina iOS-enheter.

Ta bort och lägg till Emoji-tangentbord igen

Normalt fixar ovanstående metod problemet med prediktivt emoji-tangentbord som inte fungerar. Om problemet kvarstår kan du följa en annan metod för att åtgärda problemet.

Steg 1. Starta Inställningar- appen på din iPhone / iPad → Tryck på Allmänt → Nästa, tryck på Tangentbord.

Steg 2. Tryck på tangentbord → Tryck nu på Redigera från det övre högra hörnet.

Steg 3: När den röda cirkeln visas framför tangentborden, tryck på den → En radera ruta visas från höger sida; tryck på Radera → Glöm inte att trycka på Klar- knappen från det övre högra hörnet.

När Emoji-tangentbordet har tagits bort måste du lägga till det igen.

Steg 4. Tryck på TangentbordLägg till nytt tangentbord → Hitta Emoji-tangentbord från listan och tryck på det.

Ditt Emoji-tangentbord läggs till i listan över tangentbord igen.

Återställ tangentbordsordbok

Återställa tangentbordsordbok är en annan metod för att felsöka problem med emoji-förutsägelser.

Steg 1. Tryck på InställningarAllmäntÅterställ.

Steg 2. Tryck på Återställ tangentbordsordbok → Ange iPhone- lösenordBekräfta.

Du uppmanas att ange din iPhones lösenord. Ange lösenordet och sedan sveper en popup upp från telefonens skärm och ber dig återställa ordlistan.

Observera att åtgärden tar bort alla anpassade ord som du har skrivit på tangentbordet, vilket återställer tangentbordsordboken till fabriksinställningarna.

Programuppdatering

Med varje programuppdatering fixar Apple många buggar. Ditt prediktiva emoji-tangentbord kan ha några buggar och därför fungerar det inte. I den här situationen kan du helt enkelt uppdatera din iOS-programvara.

Klicka på Inställningar → Allmänt → Programuppdatering → Ladda ner och installera.

Det är alla vänner!

Loggar ut…

Världen av icke-verbal kommunikation har kommit i full cirkel. Det började som signaler (före uppfinningen av talade språk) och nu har det kommit till emojis. I denna digitala tidsålder använder människor, särskilt unga generationer, emojis för att kommunicera på sina iPhones och iPads.

När prediktivt emoji-tangentbord inte fungerar, blir de rastlösa och börjar hitta lösningar. Denna handledning är ett passande svar för att åtgärda problemet med prediktivt emoji-tangentbord som inte fungerar.

Du kanske vill hänvisa:

  • Så här lägger du till överlägg och emojis till videor i Clips-appen på iPhone / iPad
  • Lägg till emojis, text och rita på foton eller videor i WhatsApp på iPhone

Finns det någon annan metod för att bli av med prediktivt emoji-tangentbord som inte fungerar?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found