Blogg

Så här ställer du in och aktiverar Hey Siri på Apple Watch

Med tiden har Siri blivit mycket smartare och finns på andra Apple-enheter förutom iPhone och iPad. Siri på Apple Watch är ett elegant tillskott, och nu kan du kalla det bara genom att säga, Hej Siri. Den intelligenta personliga assistenten kommunicerar nu mer naturligt än någonsin tidigare. Följ den här snabbguiden för att ställa in och aktivera Hey Siri på Apple Watch.

Snabb åtkomst:

  • Så här ställer du in Hey Siri på Apple Watch
  • Så här aktiverar du Siri på Apple Watch

Så här ställer du in Hey Siri på Apple Watch

Steg 1.  Tryck på  Digital Crown på din Apple Watch och öppna Inställningar.

Steg 2. Bläddra ner och tryck på Siri.

Steg 3. Slå på växeln för Lyssna efter “Hey Siri”

Medan du är här, se till att växeln för Raise to Speak och Press Digital Crown är PÅ. Mer om detta i slutet.

Om du inte vill använda Hey Siri på din smartwatch kan du stänga av strömbrytaren enligt samma metoder som nämnts ovan.

Så här aktiverar du Siri på Apple Watch

För att aktivera Siri på din Apple Watch, lyft handleden eller tryck på skärmen och säg ”Hej Siri” följt av vad du behöver fråga.

Obs! För att använda 'Hey Siri' på iPhone spelar det ingen roll om det är i din hand eller platt på ett bord. Men för att 'Hey Siri' ska fungera på Apple Watch måste du lyfta handleden eller trycka på skärmen för att väcka den.  Jag tycker att detta är en tankeväckande inkludering.

Anropa Siri med hjälp av Digital Crown på Apple Watch

Vill du inte använda din röst för att ta upp Siri? Inga problem. Du kan också aktivera Siri med Digital Crown. Håll Digital Crown för att göra det. Fråga din fråga när du ser lyssningsindikatorn.

Proffstips: När du ser Siri-lyssningsindikatorn på skärmen kan du släppa din press från Digital Crown . När Siri tror att du har avslutat din mening kommer den att ge sitt svar. Men tänk om du är en långsam talare? Tja, om du håller kvar Digital Crown (eller knappen medan du använder Siri på iPhone) kan du ta så lång tid som du vill avsluta meningen. Siri fortsätter att lyssna.

Använd Siri utan att säga "Hej Siri" eller tryck på någon knapp

Du kan aktivera Raise to Speak på Apple Watch Series 3 och senare med watchOS 5 och senare. Därefter behöver du inte säga 'Hej Siri' eller trycka på någon knapp för att få Siris uppmärksamhet. Du kan höja handleden och föra den nära munnen och prata med Siri utan att använda kommandot 'Hey Siri'. Detta fungerar ganska bra.

Nu kan du fråga varför ska jag aktivera Raise to Speak? Tja, om du har en HomePod eller annan Hey Siri-enhet, kan de också aktiveras PÅ när du bara försöker prata med din Apple Watch med Hey Siri. Så, Raise to Talk på klockan är att eliminera behovet av att använda detta heta ord.

Använd Siri genom att lägga till den i din urtavla

Om du väljer att använda Siri urtavla har du möjlighet att lägga till Siri-komplikation. Därefter kan du använda Siri genom att trycka på klockskärmen.

Loggar ut…

Så här kan du slå på Hey Siri på Apple Watch och använda den. Det är bekvämt att ha en röstassistent på handleden för snabba kommandon. Vad tycker du om det? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Du kanske vill titta på ...

  • Så här ställer du in och använder expresstransit med Apple Pay på iPhone och Apple Watch
  • Bästa Power Banks för Apple Watch
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found