Blogg

Så här aktiverar du tvåstegsverifiering på Amazon för iPhone och dator

Ett av de bästa sätten du kan skydda ditt konto är genom att lägga till ett extra lager av skydd för att avvärja hacking eller integritetsintrång. Vet du att du också kan aktivera tvåstegsverifiering för ditt Amazon-konto?

Även om det är ganska enkelt att ställa in tvåfaktorautentisering för Amazon, skulle inte många känna till dess process. Det finns inget alternativ att få det gjort via sin mobilapp (åtminstone för tillfället). Därför måste du gå över till Amazon-webbplatsen och sedan aktivera tvåstegsverifiering därifrån. Låt oss kolla hur det fungerar!

Så här ställer du in tvåstegsverifiering för Amazon på iPhone och dator

Steg 1. Gå till www.amazon.com från din iPhone eller dator och logga in på ditt konto. Klicka sedan på Konto och listor - som ligger precis under ditt namn.

Steg 2. Klicka nu på Ditt konto .

Steg 3. Nästa under Kontoinställningar , klicka på Logga in och säkerhetsinställningar .

Steg 4. Klicka på Redigera  bredvid   avsnittet Avancerade säkerhetsinställningar .

Steg 5. Klicka på Kom igång .

Därefter måste du ange ditt  telefonnummer  (Du kan bli ombedd att ange ditt kontolösenord för säkerhetsändamål) och klicka på  Skicka kod .

Steg 6. Nu skickas en verifieringskod till din enhet. Ange det och klicka sedan på Verifiera kod och fortsätt.

Därefter har du möjlighet att välja en säkerhetskopieringsmetod . Det finns två sätt att välja en säkerhetskopieringsmetod - antingen ange ett annat telefonnummer eller använda en Authenticator-app.

Steg 7. Slutligen, om du loggar in på ditt konto på den här enheten oftare, har du möjlighet att hoppa över att ange verifieringskod på den här enheten → För att göra det, markera helt enkelt rutan bredvid Kräva inte koder på den här enheten → Slutligen klicka på Fick det . Aktivera tvåstegsverifiering . (du kan bli ombedd att ange ditt kontolösenord.)

Så här aktiverar du tvåstegsverifiering med Authenticator-appen för Amazon

Du har möjlighet att generera verifieringskod via en autentiseringsapp om du inte vill få verifieringskoden på ditt telefonnummer. Det skulle vara till stor hjälp i en situation där du inte har tillgång till ditt telefonnummer.

Steg 1. Gå till amazon.com → Konto & listor → Ditt kontoInloggnings- och säkerhetsinställningar .

Steg 2. Klicka på Redigera bredvid Advance Security Settings → Kom igång. Klicka sedan på cirkelknappen bredvid  Authenticator-appen . (I vissa fall kan du behöva klicka på Lägg till ny autentiseringsapp)

Steg 3. Därefter måste du skanna  QR-koden  med din  Authenticator-app . I det här testet ska jag använda Google Authenticator för iOS. Starta bara den här appen, ge den åtkomst till din enhetskamera och skanna koden som vanligt. Ange sedan koden som genereras av appen och klicka på verifiera och fortsätt.

Därefter följer du steg från nr 6 från ovan nämnda metodsteg (välj en säkerhetskopieringsmetod.)

Hur inaktiverar du tvåstegsverifiering för Amazon

Steg 1. Gå till amazon.com → Konto & listor → Ditt konto → Inloggnings- och säkerhetsinställningar.

Steg 2. Klicka på Redigera bredvid Advance Security Settings.

Steg 3. Klicka nu på Inaktivera.

Steg 4. Ange koden du fick på din telefon.

Steg 5. Klicka på Inaktivera igen.

Det är allt!

Poängen

Som användare vill jag alltid vara på den säkrare sidan av strömmen. Det är därför jag föredrar att lägga till ett extra lager av skydd i mitt konto. Hur är det med dig?

Du kanske vill komma ikapp med dessa relaterade inlägg också:

  • Så här aktiverar du tvåstegsverifiering för Google-konton
  • Så här aktiverar du tvåfaktorautentisering för Apple ID
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found