Blogg

Ta bort foton från iCloud Backup på iPhone

Mycket har redan skrivits om att skydda dina iCloud-foton från att falla i fel händer. Eftersom mer information om det senaste kändisfotograferingsolyckan kommer ut inser vi att foton i iCloud-säkerhetskopior inte är säkra.

Självklart vill vi att våra foton ska säkerhetskopieras så att det kan hämtas om saker går fel eller när du återställer iPhone. Men det ser ut som att en iTunes-säkerhetskopia borde vara säkrare med tanke på problemen med iCloud. Med tanke på det här är hur du tar bort foton från din iCloud-säkerhetskopia.

Ta bort foton från iCloud Backup på iPhone / iPad

Steg 1. Öppna Inställningar på din iPhone .

Steg 2. Tryck på iCloud.

Steg 3. Bläddra nu ner och tryck på Lagring och säkerhetskopiering.

Steg 4. Klicka på Hantera lagring.

Steg 5. Under Säkerhetskopior trycker du på säkerhetskopian av din iPhone (vanligtvis är det din iPhones namn.)

Steg 6. Stäng nu av strömbrytaren för kamerarullen.

Steg 7. Gå tillbaka till Storage & Backup och tryck på Backup Now.

Det sista steget är ganska viktigt eftersom det är det som tar bort bilderna från säkerhetskopian och uppdaterar densamma. Nu kan vi inte vara säkra på hur effektivt detta är för att ta bort bilderna, eftersom programvaran med säkerhetskopior är inställd för att hålla kvar några spår under en kort tid innan de tas bort permanent.

Ta bort andra / äldre säkerhetskopior

Chansen är stor att du har gamla säkerhetskopior. Du kan också ha säkerhetskopior från en iPad eller andra iDevices som använder samma iCloud-ID. I det här fallet kommer du att märka att säkerhetskopian listas under etiketten Säkerhetskopior.

Du måste bara följa samma steg för att rensa bort foton från dessa säkerhetskopior också. Återigen, notera att det kan ta ett tag innan bilderna raderas permanent från dessa säkerhetskopior.

Nackdelen

En stor nackdel med att ta bort foton från iCloud-säkerhetskopior är att när du försöker återställa från din iCloud-säkerhetskopia har du inte några av dina foton tillbaka. Faktum är att det inte finns någon kopia av dina foton från molnet längre om du inte har aktiverat Fotostream.

Det är därför jag till mina läsares bekymmer fortsätter att prata om att ha iTunes-säkerhetskopiering hela tiden. När automatisk säkerhetskopiering är aktiverad säkerhetskopierar iTunes din iPhone när du synkroniserar den med iTunes.

Det är allt!

Vill du komma ikapp med sådana ämnen?