Blogg

Så här exporterar du iCloud-kalendern på din iPhone

Förmodligen är det inte så enkelt att importera / exportera kalenderdata från din iPhone / iPad till andra enheter eller verktyg. Du kan till exempel inte "enkelt" importera Google-kalenderdata till din iCloud-kalender. Det bästa du kan göra är att lägga till Google-kalendern till din iPhone via ditt Gmail-konto.

Något liknande händer med export av kalenderdata. Jag menar, direkt på iPhone eller iPad kan du inte "exportera" dina kalenderdata till någonstans. Du kan dela kalendern med några vänner eller skicka en händelse över men export är inte en möjlighet. Åtminstone inte en enkel möjlighet.

Så här exporterar du iCloud-kalendern på din iPhone / iPad

Men du kan exportera en kalender på din iPhone / iPad via iCloud. Så här gör du:

(Vi antar att du använder iCloud för att synkronisera dina kalendrar. Om du inte är det bör du göra det nu eftersom vi litar på iCloud för att exportera kalendern.)

Innan du börjar: Se till att du synkroniserar kalendrar på iCloud på din iPhone. För att göra detta, gå till InställningariCloud och slå på Kalender .

Steg 1. Öppna iCloud.com i webbläsaren.

Steg 2. Logga in med ditt Apple-ID.

Steg 3. Klicka på Kalender för att öppna den.

Steg 4. Klicka på alternativikonen till höger om kalenderns namn på sidopanelen.

Steg 5. Markera kryssrutan Offentlig kalender.

Steg 6. När du klickar märker du en webbadress för webbkalender. Kopiera webbadressen.

Steg 7. Klistra in webbadressen i en ny flik men ersätt webbkal med HTTP. Klicka på go för att öppna webbadressen.

Steg 8. En fil laddas ner nu. Detta är kalenderfilen som innehåller all relevant information. Det är vanligtvis en ICS-fil, så lägg till filnamnet ".ics".

Detta gör att den öppnas som standard på din Mac (eller i verktyg som stöds).

För närvarande är detta det enda sättet att exportera dina iPhone / iPad-kalendrar i sin helhet. Det är inte möjligt att exportera dem direkt till Google Kalender eller Outlook men du kan verkligen använda den nedladdade filen för att göra det.

Känner du till ett bättre verktyg / metod för att exportera kalendrar från en iPhone till en annan enhet / ett annat verktyg? Låt oss veta!

Vill du komma ikapp med fler sådana artiklar?