Blogg

Netflix tips och tricks för iPhone, iPad och Mac

Netflix är utan tvekan en av de bästa streamingtjänsterna du kan njuta av var som helst, när som helst. Nyligen skrev vi om appar för Netflix som kommer att ge en gnista till din tittarupplevelse. Dessutom har vi också en ständigt uppdaterande lista över filmer på Netflix för att få allt på en sida.

Hur som helst, det är inget mysterium att vi alla kämpar för att hitta innehåll som vi gillar på Netflix och det är bara för att Netflix har så mycket att erbjuda. För att minska surfningen och utnyttja din maximala tid att titta på de program du gillar, nedan är några praktiska Netflix-tips och tricks som säkert kommer att förbättra din tittarupplevelse.

Netflix tips och tricks för iPhone, iPad och Mac

# 1. Gilla och ogilla-funktionen

Netflix ändrade sitt klassificeringssystem 2017, och kanske var det ett bra drag. Användare kan nu betygsätta innehåll med Thumbs Up / Down. Se till att du ger tummen uppåt eller nedåt om du gillar eller gillar någon show eller film.

Detta gör det möjligt för Netflix-algoritmen att sortera ditt flöde därefter. Oavsett om du tror på det eller inte, så tummen upp och ner spelar ingen roll för dig. Efter att ha gett specifika antal återkopplingar startar Netflix-algoritmer sitt arbete och visar program och filmer som är relevanta för det innehåll du gillat.

Det är ett allmänt beteende att avsluta appen när vi har slutfört tittningen, men se till att du ger tummen till innehållet du tittade på nästa gång.

# 2. Profilering

Bara några få lyckliga själar på jorden är privilegierade att ha ett personligt Netflix-konto. Medan de flesta av oss måste dela med familjen är problemet att kanske dina barn och fru gillar annat innehåll, medan du kanske är intresserad av något annat. Detta leder till en fullständigt trasslad rekommendationer i ditt flöde.

En enkel lösning på detta problem är att skapa en annan profil för olika människor. Om du gör det sorteras rekommendationer till respektive profil. Kombinera profilering med tummen upp / ner så ser du perfekta rekommendationer som passar dina önskemål.

För att skapa en profil: Öppna Netflix → Klicka på rullgardinsmenyn längst till höger → Klicka på Hantera profiler.

Klicka på Lägg till profil.

# 3. Manuellt göra listan

Ingen förstår dig bättre än dig själv, inte ens Netflix algoritmer. Med tanke på tanken har Netflix ett alternativ där du kan göra din lista, och det visar dig just det. Alla ändringar du gör i listan kommer också att synkroniseras över alla enheter, vilket innebär att du inte behöver jobba hårt igen.

För att lägga till valfri film / TV-show i "Min lista", hitta filmen och klicka på Min lista.

För att hantera din lista, klicka på Min lista från den översta navigeringen → Håll muspekaren / styrplattan → du kan ordna om ordningen eller ta bort innehållet från Min lista.

# 4. Ta bort visningshistorik

Som nämnts ovan delar de flesta av oss vår Netflix med familj och vänner och tittarhistoriken är synlig för alla. Om du bryr dig om din integritet kanske du letar efter ett sätt att ta bort denna historik så att andra inte får reda på vad du tittar på.

Klicka på rullgardinspilen → Klicka på konto.

Klicka på Visa aktivitet under Min profil.

Klicka på Dölj-ikonen.

# 5. Begär film eller TV-show på Netflix

Om du inte hittar det du letar efter, är det dags att åberopa herren, själva Netflix.

Klicka på rullgardinsmenyn och klicka sedan på hjälpcentret.

Under Snabblänkar, klicka på Begär TV-program eller filmer.

Du kan mata in tre titelförfrågningar åt gången.

Naturligtvis finns det ingen garanti för att din begäran kommer att uppfyllas, men det finns åtminstone en stråle av hopp.

# 6. Spela Spinspel

Det händer med oss ​​alla att vi slösar bort tid på att hitta showen och sedan inser att det är dags att sova och att du inte tittar på någonting. Det finns ett gratis spinnspel tillgängligt på reelgood.com, där du kan välja genre, IMDB-betyg etc. och klicka på snurra-knappen.

Det kommer slumpmässigt att välja en show / film för att hjälpa dig att bestämma vad du ska titta på och spara tid på att söka. Det är en tredjeparts gratis tjänst, som också låter dig välja program från Prime, Hulu, Netflix, HBO, etc.

# 7. Netflix kortkommandon för Mac

Om Mac är din primära enhet för att titta på program och filmer är det ett måste att behärska kortkommandona. Nedan följer några praktiska för din hjälp:

  • Tryck på "F" för att snabbt få ett helskärmsläge och för att avsluta tryck på "Esc."
  • Använd "Mellanslag" för att spela / pausa enkelt
  • För att spola framåt film eller visa, tryck "Skift + högerpil" och "Skift + vänsterpil" för att spola tillbaka
  • Du kan använda “M” -tangenten för att stänga av eller sätta på ljudet snabbt
  • För att höja eller sänka volymen trycker du på Skift + uppåt respektive Skift + nedåtpil

# 8. Genvägar för iPhone och iPad

Det finns inte många genvägar för iPhone eller iPad, men en av de smidigaste är snabbspolning framåt och bakåt med hjälp av skärmkranarna.

Dubbelklicka bara på höger sida av skärmen medan du tittar på Netflix för att snabbspola framåt och dubbeltrycka till vänster spolar tillbaka.

# 9. Textning anpassning

Att titta på program eller filmer på ett språk som inte är ditt primära språk är ett riktigt tufft jobb. Det finns undertexter, men ibland blandas de med bakgrundsfärgen på filmen eller showen du tittar på och kanske saknar du den viktigaste raden.

Det finns ett alternativ att anpassa hur undertexter visas. Du måste logga in på ditt Netflix-konto från vilken webbläsare som helst, gå över till Konton och klicka sedan på "Undertexts utseende." På den här skärmen kan du anpassa teckensnitt, teckenstorlek, bakgrundsfärg och mycket mer.

# 10. Stäng av autoplay

Om du inte vill att Netflix ska spela upp nästa avsnitt automatiskt i slutet av ett aktuellt avsnitt kan du göra det från webbläsaren. Logga bara in på ditt konto från en webbläsare, under Konton, klicka på "Uppspelningsinställningar."

Du kan markera / avmarkera alternativet för automatisk uppspelning för att slå på / av det.

Dessutom kan du också anpassa standardkvaliteten på den här sidan. Om du tittar på Netflix på data rekommenderas att byta till medium eller låg kvalitet.

# 11. Chrome-tillägg för Netflix

FindFlix-tillägg

Den här förlängningen för Chrome ger dig det enorma biblioteket med Netflix till hands. Oavsett vad du surfar, klicka bara på tilläggsikonen i Chrome och du får en sökruta. Den intelligenta sökmotorn hittar showen eller filmen nästan direkt. Det är ett bra verktyg, och framför allt är det helt gratis.

Installera FindFlix

Netflix Party Extension

Låt kärleken vara i luften, speciellt om du har ett långdistansförhållande. Med den här förlängningen kan du synkronisera videouppspelning med vänner eller den speciella; det lägger också till ett gruppchattalternativ för att dela ditt hjärta medan du tittar på. Det är gratis och lätt i webbläsaren och gör jobbet perfekt för det den är gjord för.

Installera Netflix Party

Netflix Enhancer

Du behöver inte öppna ett antal flikar i din webbläsare, bara hitta IMDb-betyg eller information om titeln du tittar på. Den här förlängningen gör exakt det. Det visar dig relevant information om titeln du tittar på tillsammans med IMDb-betyg och trailers i samma flikar.

Installera Netflix Enhancer

# 12. Nedladdningsfunktion

Netflix har vissa program och filmer i tillgängliga nedladdningsavsnitt. Välj den show eller film du vill ladda ner och tryck på Ladda ner.

Om du vill visa nedladdade filmer eller TV-program trycker du på "Nedladdningar".

Det finns vissa begränsningar vid nedladdning. Först är gränsen för antalet enheter du kan ladda ner innehåll, beroende på vilken plan du har. En annan sak är nedladdningens utgångsdatum. Det finns också ett villkor för att avsluta visningen när du har startat. Så det är inte så fint som det låter.

# 13. Ta bort nedladdningar

Bara för att du har friheten att ladda ner betyder det inte att det inte kommer att få några konsekvenser. Beroende på kvaliteten sparar dessa nedladdningar mycket utrymme på din iPhone och iPad. Det finns dock ett sätt att kontrollera det.

Se till att du laddar ner videor i SD-kvalitet snarare än HD, för att spara lite utrymme. För att radera alla videor, tryck på Mer → Appinställningar → Ta bort alla nedladdningar.

Om du vill radera en viss film / show; Klicka på fliken Nedladdningar → Tryck på Film / Visa → Tryck på Redigera → Tryck på knappen Radera.

Alternativt kan du svepa från höger till vänster och trycka på Ta bort-knappen.

# 14. Skapa din Flixtape

Genom att besöka flixtape.netflix.com kan du skapa din egen Flixtape. Flixtape är en anpassad spellista gjord av ett tema, en känsla eller stämning. Du kan också dela den med dina vänner och familj. För att lägga till lite krydda kan du till och med anpassa omslaget till din Flixtape. Det är gratis och värt ett försök.

# 15. Bli Netflix Beta Tester

Om du är galet kär i Netflix och vill ha de nya funktionerna framför någon annan, kan du överväga att få dig inskriven som testdeltagare.

För att göra det, gå bara till Konton → Testdeltagande och slå på strömbrytaren.

Det är allt folk!

Video: Bästa Netflix-tips, fästingar och hack

Loggar ut

Det är några av mina tips och tricks som jag använder för att förbättra min Netflix-upplevelse. Om du känner till något trick som inte finns på listan, se till att du använder kommentarsektionen nedan så uppdaterar vi inlägget.

Du kanske också vill hänvisa:

  • Bästa Netflix-appar för iPhone och iPad för att få mer roligt att spela
  • Lås upp Netflix dolda funktioner och bli en streaming-superstjärna
  • Så här aktiverar du undertexter i Netflix på iPhone, iPad, Apple TV, Mac eller Windows PC
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found