Blogg

Bästa match-3 pusselspel för iPhone och iPad 2021

Match-3-pusselgenren kräver ingen introduktion eftersom den har fångat fantasin hos ivrig mobilspelälskare över hela världen. Dessa är nästan avslappnade pusselspel där spelaren har till uppgift att bilda en sekvens av 3 eller fler identiska element. Vanligtvis är spelbrädet i en kvadratmönster och upptas av olika brickor som du kan välja och flytta för att uppnå målet. Framgången för denna genre beror främst på dess enkelhet och flexibilitet. Dessa faktorer gör match-3-pusselspelen ganska beroendeframkallande och håller massor av avslappnade mobilspelare fängslade.

1. Candy Crush Saga

Candy Crush Saga kan utan tvekan kallas kungen av match-3-pusselspel. Det är nästan omöjligt att inte älska det här enkla men mycket roliga spelet. Ursprungligen ett mycket framgångsrikt Facebook-spel, Candy Crush Saga gjorde sitt inträde på iPhone och iPad och tog det med storm. Det är i grunden uppbyggt kring att matcha godisbitar och ta bort onödiga bitar från brädet. Även om det är enkelt, blir åtgärden vild när nya nivåer öppnas.

Skapat av King.com Limited, följer detta exceptionella pusselspel de vanliga match-3-reglerna men slår ut copycatsna genom att introducera en lysande aspekt av strategi till den vanliga spelprocessen. Med fullständig Facebook-integration för att visa upp höga poäng är Candy Crush Saga enkelt ett av de bästa iOS-spelen som finns.

Pris: Gratis

Ladda ner

2. Cookie Jam

Cookie Jam släpptes av SGN och kan ytligt se ut som ett typiskt match-3-pusselspel, men det kommer med en lockande twist som låter dig avsluta ett dessertrecept på alla nivåer. Med spelet kan du matcha brickor i olika färger för att samla in nödvändiga ingredienser för att fylla i efterrätten.

Varje recept är unikt, och du blir fascinerad av vilken maträtt nästa nivå kan innehålla för dig. Med bra spel och uppmärksamma detaljer ger detta spel dig en fantastisk användarupplevelse. När nivåerna utvecklas ökar svårigheten och hindren för att hålla dig involverad.

Pris: Gratis

Ladda ner

3. Jelly Splash

Jelly Splash ger tillräcklig skillnad för att skilja sig från andra match-3-pusselspel på grund av dess innovativa och engagerande experiment inom denna genre. Du har mer än 100 nivåer med gratisversionen, och du kan spela så länge du vill om du fortsätter att korsa nivåerna.

Den unika aspekten av Jelly Splash är dess Super Jelly-system som placerar hinder i din väg och fixar mål för dig. Detta match-3-spel är tillräckligt originalt för att du ska komma tillbaka till det.

Pris: Gratis

Ladda ner

4. Marvel Puzzle Quest

Marvel Puzzle Quest är ett av de bästa match-3-spelen som licensierats av en serietidning. Detta spel har fantastiskt spel med många funktioner att låsa upp, till exempel karaktärer från Marvel-universum.

Spelet kräver att du använder dina bästa juvelmatchningskunskaper för att hjälpa dina karaktärer att rädda världen och förbättra lagstyrkan. Detta spel är utan tvekan ett måste för Marvel-fans och har tillräckligt för att hålla andra intresserade.

Pris: Gratis

Ladda ner

5. Fryst fritt fall

Frozen Free Fall är ett av de mer populära match-3-pusselspelen där ute i iOS-universum. Som namnet antyder är den baserad på den oerhört populära Disney-filmen "Frozen".

Detta spel är uppbyggt kring den filmen med den vackra miljön som speglar filmen, inklusive karaktärer som Anna och Olaf. Med tanke på filmens förutsättningar måste du byta iskristaller istället för godis eller färgade brickor för att matcha.

Pris: Gratis

Ladda ner

6. Farm Heroes Saga

Farm Heroes Saga erbjuder traditionella match-3-pusselelement samtidigt som den ger en markant skillnad från andra populära spel som Candy Crush Saga. Skapad och släppt av King.com Limited, innehåller installationen en brädspelstypskarta som lägger alla nivåer i ordning.

Varje steg måste rensas för att låsa upp nästa. Du får mellan en till tre stjärnor för varje nivå beroende på poängen. Det finns vissa nivåer med nya som sannolikt kommer att läggas till då och då. Skillnaden i spel är smart och trevlig. Spelet blir otroligt tufft när du passerar nivåer och det är mycket positivt.

Pris: Gratis

Ladda ner

7. Djurräddningssaga

Pet Rescue Saga är ett match-3-spel som skiljer sig genom att ha en kaskadeförutsättning istället för att byta objekt. Brädet innehåller många olika färgade brickor, och ditt mål är att matcha hela brädet, för att hjälpa de husdjur som finns högst upp på skärmen tumla ner till utgången, närvarande längst ner.

Även om idén verkar enkel är själva spelet förvånansvärt tufft att spela. Det finns 72 nivåer som spänner över flera miljöer och spelmålen förändras för att fräscha upp nivåerna. Det är ett charmigt litet spel som låter dig passera din tid tillräckligt.

Pris: Gratis

Ladda ner

8. Candy Blast Mania

Candy Blast Mania är ett annat populärt match-3-pusselspel som erbjuder tillräckligt kul för att hålla dig fast. Konceptet liknar nästan alla andra spel av denna genre. Du har mer än 100 nivåer med olika mål för varje nivå.

Svårighetsnivåerna och räkningen ökar när du går till högre nivåer. Spelet presenterar också utmaningar på de högre nivåerna där du kan avslöja specialpärlor och innovativa power-ups. Utgångspunkten är enkel men ändå övertygande för att hålla dig involverad i timmar.

Pris: Gratis

Ladda ner

9. Bejeweled Blitz

Bejeweled Blitz är ett snyggt match-3-spel med ett enkelt koncept. Du får matcha ädelstenar i rätt ordning för att få en hög poäng. Det är denna enkelhet som är försäljningsargumentet för Bejeweled Blitz. Naturligtvis finns det power-ups och andra speciella lägen som tidsförsök, men styrkan i spelet är att hålla saker enkelt. Detta gör spelet extremt beroendeframkallande eftersom kul är helt garanterat.

Pris: Gratis

Ladda ner

10. Diamond Digger Saga

Diamond Diggers Saga är ett mycket beroendeframkallande, avslappnat och väldesignat spel. Spelet har en traditionell layout med en krånglig väg av pusselsteg som du måste övervinna.

Det primära spelet innebär att man raderar tre eller flera intilliggande diamanter för att ta bort brickorna under dem. Några av dessa brickor kan innehålla en bonuspoäng eller speciella föremål som hjälper dig att nå nästa steg. Diamond Diggers Saga är bekant men ändå intressant nog för att hålla dig inblandad.

Pris: Gratis

Ladda ner

Det är allt, folkens!

Dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found