Blogg

Hur du återställer och återställer hårddiskdata på MacBook Pro, Air och iMac

Körs din MacBook Pro, Air eller iMac patetiskt långsamt eller påverkas av en olaglig applikation som orsakar för många problem att hantera? Att återställa iMac, MacBook Air / Pro till sina ursprungliga inställningar kan hjälpa dig att eliminera tröghet, ta bort skadlig kod eller virusinfektioner och förbereda Macintosh HD för en ny installation av OS X.

Processen för att återställa en Mac fungerar perfekt på alla nya OS X. Eftersom MacBook Pro är en populär Apple Notebook; vi nämner det uteslutande i hela denna artikel.

Obs! Den här artikeln kommer att behandla Mac Restoration och Mac Data Recovery Procedure.

Hur man återställer och återställer MacBook Pro / Air & iMac-hårddiskdata

Återställa din Mac till fabriksinställningen innebär att du är redo att formatera ( hårdformat ) din Macintosh HDD ( startdisk ) och ta bort allt innehåll, installerade program, widgets och användardefinierade inställningar så att MacBook Pro rullas tillbaka till sitt ursprungliga tillstånd.

Mac-hårddiskåterställning är en produktiv aktivitet. Du måste dock först säkerhetskopiera hårddisken, dvs Macintosh HDD till en annan extern hårddisk. Förlita dig alltid på en tvåvägs backup-strategi för Mac så att dina data inte är beroende av en enda backup-disk.

  1. Skapa den senaste säkerhetskopian av din Macs Macintosh HD med Time Machine-applikationen
  2. Klona din Macintosh HD till en extern hårddisk med en Mac-klonapplikation

Hur man återställer MacBook Pro

Apple erbjuder en mycket intuitiv process för att formatera Macintosh HD och återställa Mac till sina ursprungliga inställningar. Hoppas att du har säkerhetskopierat data på Macintosh HD ordentligt, och det är säkert att följa nedanstående steg:

Steg 1. Starta om / stäng av MacBook Pro och tryck på strömbrytaren för att slå på den igen.

Steg 2. När MBP startar, tryck omedelbart på OPTION-tangenten för att öppna startmenyn.

Steg 3. När startdrivmenyn har laddats ser du följande tillgängliga diskar - Macintosh HD, Recovery HD . Du kan också se andra hårddiskar som BootCamp Partition enligt din installation.

Steg 4. Välj Recovery HD för att ladda upp. Efter några sekunders fördröjning ser du att OS X Utilities har laddats på MacBook Pro-skärmen.

Steg 5. OS X Utilities erbjuder fyra alternativ som ska utföras på Mac-hårddisken:

  1. Återställ från Time Machine Backup
  2. Installera om OS X
  3. Få hjälp online
  4. Diskverktyg

Steg 6. Klicka på Diskverktyg i listan över givna alternativ. När du väl är klar väljer du din Macintosh HD från facket Diskverktyg och går till fliken Radera. Du måste behålla:

  • Drive Format - “Mac OS X (Journaled.)”
  • Enhetsnamn - “Macintosh HD.”

Steg 7. Klicka på Radera för att formatera den valda Macintosh-hårddisken. Formatering tar bort alla befintliga filer på Macintosh HD, varför en tidigare säkerhetskopiering av Macintosh HD bör göras.

Steg 8. Låt diskverktyget slutföra raderingsprocessen.

Obs! Om du vill sälja eller donera din MacBook Pro kan du välja säker radering genom Diskverktyg << Radera, vilket rensar dina konfidentiella data genom 0: s, 1: s, 3 Pass eller 7 Passes. Data som en gång har raderats kan inte återställas.

Installera om OS X på MacBook Pro

Gjort med hårddiskformatering genom återställningsläge är det dags att installera om OS X. Gå tillbaka till huvudskärmen för OS X Utilities och den här gången välj det andra alternativet, vilket är: Installera om Mac OS X

Om du klickar på detta startar ominstallationen av OS X, som du hade tidigare. Till exempel, om din Mac hade OS X 10.10 innan du formaterade, återställer återställningsläget OS X 10.10 på Macintosh HD. Det nyligen installerade OS X kommer att ha den grundläggande uppsättningen applikationer som ingår i OS X som standard. Det kommer inte att ha någon användargenererad data.

Obs : Detta slutför MacBook Pro-återställningsförfarandet.

Dataåterställning på Mac-hårddisk

Formatering av MacBook Pro-hårddisken är en destruktiv process, och det kan hända att processen stoppas mellan orsakerna. Eller när MBP har formaterats framgångsrikt blir säkerhetskopieringsskivorna skadade och orsakar den smärtsamma upplevelsen av dataförlust. På samma sätt kan det finnas ” n ” antal fall av dataförluster på MacBook Pro under restaurering eller efter en lyckad återställning.

Lösning!

För att övervinna dataförluster på en Mac finns det en massa Mac Data Recovery-program som framgångsrikt monterar skanning och återställning av filer från Macintosh HD. På en död Mac eller en otillgänglig MBP HDD startar verktyget först upp MacBook Pro så att Macintosh HD läses / skannas och återställs.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found