Blogg

Kära Samsung, bestäm dig

Apple och Samsung är två av de ledande tekniska giganterna på Smartphone och Tablet-marknaderna, så det borde finnas några jämförelser mellan dem. Användare har uppenbarligen tagit sida och de misslyckas med att ta jibber mot varandra med någon chans de får.

Samsung har inte heller låtit någon möjlighet glida genom att göra narr av eller förlöjliga Apple-enheterna. Kom ihåg notch-annonsen som Samsung gjorde med en direkt gibe på iPhone X och dess skärmskärm, även om den tog ner den senare. Skadorna var dock redan gjorda.

Medan Samsung har varit i förväg om att göra narr av Apple, har Cupertino-jätten aldrig svarat eller reagerat på dem, vilket talar om sitt förtroende för sina produkter. Även om Samsung förlöjligade några av Apples funktioner, så småningom, har den gett efter för trenden och använt liknande eller något liknande funktioner och design av Apple.

Samsung har alltid gjort narr av Apples futuristiska tillvägagångssätt, men när tekniken eller hårdvarudesignen hämtar trenderna kommer Samsung med sin version av samma, även om det tar dem 3-4 år att göra detsamma. 

Samsung har förlöjligt Apple, men det slutar imitera Apple

Jack eller nej, Jack? 

Så tillbaka 2016, när Apple lanserade iPhone 7 utan hörlursuttaget, fick det mycket motreaktion från Android-telefontillverkare. Samsung var i spetsen för den vagnen och förlöjligade Apples borttagning av hörlursuttag genom sina annonser och sociala medier. Medan andra Android-telefontillverkare snart skulle följa denna trend att ta bort hörlursuttaget, stod Samsung på sin mark och fortsatte att göra narr av Apple. 

Nyligen när Samsung lanserade sin Galaxy Note S10 och S10 + var det en överraskning eller chock eftersom Apples kära gamla vän hade tagit bort hörlursuttaget från sina senaste telefoner. Tja, vart gick "detta är mycket opraktiskt"? Det tog Samsung 3 år och flera förtalande och snobbiga annonser att kopiera ingen hörlursuttagsteknik.

Att lägga till en sista sak till denna punkt är att även om många har glömt, har jag fortfarande ett par Samsung-hörlurar med en väldigt konstig stift. Jag säger detta i samband med att Samsung förespråkar 3,5 mm-uttaget, men tidigare var det ett av de företagen med hörlurar med olika stift. 

Skårar allt ...

Kommer du ihåg Samsung-annonsen med en familj som hade den hackiga frisyren? Om det inte var tillräckligt vägledande för att göra narr av Apple, har jag ingen aning om vad som skulle vara? Åh ja, de som har den senaste iPhone X kan indikera att Samsungs PR-team försökte vara fräcka och roliga i sin annons. Den annonsen togs ner senare efter att Samsung fick mycket motblästring för att böja sig så lågt att annonsera och marknadsföra sina produkter. 

Men eftersom Apple är Apple, har de aldrig reagerat på sådana annonskampanjer eller troll eftersom de vet att Samsung snart skulle följa sina fotspår när den nämnda tekniken tog fart. Samsung följde dock inte exakt skärmtekniken; istället anpassade den stanshålsteknologin. Medan Samsung hade sopat Apple för att minska skärmutrymmet ser jag inte hålslagskärmen hålla skärmen intakt heller.

Varför reagerar inte Apple på sådana nedsättande annonser? 

Varje Apple-fan har ställt denna fråga minst en gång. Det är därför Apple inte har stämt Samsung? Vi har några egna teorier som vi vill dela med er. Toppen av allt är att Apple inte vill stanna på sin nivå och motivera deras värdighet och produkter. Apple vet att så småningom skulle Samsung och andra smarttelefonföretag som kritiserar sin teknik kopiera detsamma efter en tid. 

Den andra teorin som vi har är varför Apple skulle reagera på sådana annonser när de inte gör annat än gratis marknadsföring. För att försöka göra narr av Apple visar Samsung mer av iPhones än sina egna telefoner i annonsen, vilket bevisar att det finns fler iPhone-användare än Samsung. 

En annan anledning är att Apple inte tror på att se ner på någon. Så till skillnad från Samsung förnedrar Apple inte Android-användare. Medan Samsung försöker försämra iPhone-användare glömmer det att de är de potentiella köparna, och att hånar dem skulle påverka deras köpbeslut negativt. 

Här är en video som visar ett par annonser som Samsung gjorde förlöjligande av Apple:

Ta en titt på de olika tillfällena, Samsung har följt Apples fotspår:

 • Samsung kritiserade fingeravtrycksläsaren i iPhone 5s, men senare, inom ett år, kom den ut med Galaxy S5 2014 med samma programvara.
 • Samsung Chromebox kopierades också från Mac Mini. I 7 år kritiserade Samsung den Idén men slutligen kopierade den MacMini och samma hårdvarudesign, kan jag lägga till.

  Bildkredit: dcurt.is

   

 • Kommer du ihåg en tid då Samsung hade en USB-kabel som liknade iPhones 3 & 4? Tja, Samsung förlöjligade den idén fram till 2010?

  Bildkredit: Businessinsider

   

 • Kom ihåg, Samsung gjorde narr av Siri 2011 men lanserade otåligt S-Voice, vilket krävde en hel del förbättringar. Tja, efter en hel del utveckling lanserades S-Voice om och heter den Bixby.
 • Samsung Pay var en mycket mindre än okej rip off av Apple Pay. 
 • Samsung är också en av deras annonser som gjorde narr av hörlursuttaget som flyttades under skärmen i iOS-enheter, men med Samsung S6 och S6 Edge kom det ut med ett hörlursuttag placerat på samma plats som för iPhone.
 • Samsung förlöjligade kraftigt dolda batterier, interna lagringar och molndiskar, men jag antar att skämtet är på dem nu, med alla deras telefoner som har alla dessa 3 saker nu.
 • Inget mer att säga om Earpods.

Samsungs gamla USB-laddningsstenar liknade mycket Apples.

Bildkredit: Businessinsider
 • Liknande lagerappikoner för iPhones och iWatch kopierades till Samsung-telefoner respektive smartwatches.
 • Medan vi har fokuserat på detaljerna, var en enorm sak som såg ganska lik ut Galaxy S-telefonen och iPhone 3 / 3GS.

 • Ringer Apple Passbook en klocka? Nåväl, Samsung kom ut med Samsung Wallet efter Apples plånbok-app. Människor accepterade Apple Passbook. Apple kanske har bytt namn på sin app senare, men Wallet-appen lanserades först på iPhones.
 • Efter trenden med Apples Store Geniuses, startade Samsung minibutiker inom Best Buys med utbildad personal för att hjälpa dig med Samsung-surfplattor och telefoner.
 • Galaxy Buds är en avknoppning av Airpods.
 • Samsungs senaste klock OS-uppdatering har Andas-applikationen, som liknar den i Apples Andas app som är avkopplande guidad andning.

Slutsats

Så medan Apple har förnyat ny teknik och hårdvarudesign, gör företag som Samsung bara en idiot av sig själva genom att håna dem först men kopiera dem senare.

Google ligger inte långt efter i denna liga. Även om det inte hånar eller hånar Apple, kopierar det verkligen hårdvara och programvara.

Loggar ut…

Håller du med oss ​​om att även om Samsung hånar Apple och dess produkter så börjar det så småningom kopiera eller följa dem när de börjar trender? I kommentarsektionen nedan, låt oss veta om du har någon annan funktion eller design som Samsung har kopierat från Apple men har gjort narr av det tidigare.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found