Blogg

Hur du byter in din gamla iPhone för att få bästa möjliga värde

Det är den tiden på året när du bestämmer dig för att säga adjö till den gamla iPhone och köpa en ny. Med de helt nya iPhone Xs, Xs Max och XR som äntligen presenteras, skulle många av er leta efter de bästa iPhone-inbytesföretagen för att sälja ut din befintliga iPhone och få bästa möjliga värde så att du inte behöver lägga till mycket extra pengar för att köpa en ny.

Eftersom jag själv har varit på den här bussen vid flera tillfällen kan jag känna brådskan. Och det är den här upplevelsen som har tvingat mig att prata om de olika sätten att byta in begagnad iPhone för att få maximalt värde och också diskutera de mest populära pålitliga inbytesföretagen på iPhone.

Så, hur kommer du igång med processen att sälja den använda iPhone? Du måste först se till att din enhet inte är låst för någon operatör. Dessutom borde det vara i gott skick att låta dig hämta ett högt belopp. Vad händer om din enhet är trasig och inte ens slås på? Oroa dig inte; Du kan till och med sälja en iPhone som inte svarar eller helt trasig. Utan att göra så mycket, låt oss ta reda på vilka som är rätta iPhone-inbytesföretag där du kan sälja din iPhone och få önskat värde för det!

Var kan jag sälja eller byta in din begagnade iPhone?

Att sälja en gammal iPhone är inte en stor sak eftersom det finns ett antal inbytesföretag som erbjuder rimligt värde för din smartphone. Baserat på vad du vill få kan du välja rätt erbjudande. Du kan till exempel få kontanter eller presentkort i utbyte mot din enhet.

En sak du behöver veta att ju mer du arbetar desto högre belopp får du.

Därför, om du vill sälja din enhet enkelt och snabbt och inte har något emot att få lite mindre pengar, gå till inbytesföretag.

Om du vill få mer pengar och inte har något emot att lägga lite extra ansträngning, sälj din enhet direkt till köparen.

Tips: Om du har tillbehör som hörlurar, blixtkabel och till och med lådan, samla dem alla eftersom det hjälper dig att få mer pengar. Se också till att rengöra enheten perfekt med den mjuka trasan så att den ser ut i gott skick.

Hur mycket pengar får jag för närvarande för min gamla iPhone?

De totala pengarna du får för din iOS-enhet beror på olika saker som hur gammal din iPhone är och vad den är för närvarande. Till exempel, om din 256 GB iPhone 8 Plus är i ganska gott skick, får du upp till $ 780. På samma sätt kommer iPhone X-inbytet att hämta dig upp till $ 930.

Kolla in de möjliga inbytespriserna för de olika iPhone-modellerna:

iPhone X

iPhone 8 och 8 Plus

iPhone 7 och 7 Plus

iPhone SE

iPhone 6s och 6s Plus

iPhone 6 och 6 Plus

iPhone 5, 5c och 5s

Apples återanvändnings- och återvinningsprogram

Apples återanvändnings- och återvinningsprogram gör att du kan byta in din gamla iPhone. Du kan använda pengarna för att antingen köpa en ny enhet eller få ett presentbutik från Apple Store. Det är ett enkelt sätt att handla med din gamla iPhone.

Apples beräknade inbytesvärden för iPhones beror på enhetens modell och skick. Som en del av Apple GiveBack; om din iPhone inte har något inbytesvärde får du möjlighet att återvinna den gratis.

Amazon-inbyte

Amazons inbytesprogram erbjuder också rimliga värden på din iPhone. Förutom iPhone kan du också sälja din iPad och iPod i utbyte mot Amazon presentkort. Och du kan använda presentkortet för att köpa din favorit iPhone och andra produkter från Amazon.

Best Buy-inbyte

För närvarande betalar Best Buy med ett presentkort eller en check. Det är fantastiskt om du är ett fan av dess service. Inbytesvärdena baseras på bärarens, färg, kapacitet och skick på din enhet.

En sak som är värt att notera är att om du vill köpa andra produkter från Best Buy, skulle det vara bättre att få ett presentkort eftersom det ger dig relativt mer pengar än en check.

Gasell

Vad jag tycker om Gazelle är att det erbjuder raka kontanter (via check eller PayPal.) Om du inte vill ha kontanter kan du också få ett Amazon-presentkort till din enhet.

Vad mer, även om din enhet är trasig och inte ens slås på längre, kommer du fortfarande att få några dollar för det. Det erbjuder dock inte mycket om din enhet är låsbar.

Decluttr

Decluttr är en av de mest populära platserna för att sälja dina gamla enheter. Enligt vad jag har hört från många av mina vänner att det erbjuder de bästa priserna på gamla produkter. Så om du är villig att tjäna lite högre pris för din iPhone bör du överväga Decluttr.

NextWorth

NextWorth är också ett välkänt inbytesföretag som erbjuder kontanter via check eller PayPal. Precis som Gazelle betalar det också för trasiga iPhones.

En annan sak som får Nextworth att sticka ut är att det erbjuder mer pengar för vissa operatörer som Verizon och Sprint.

PowerMax

PowerMax är känt för att erbjuda ett rimligt pris för den gamla iPhone och iPad. För att sälja din enhet via den här tjänsten måste du först ringa dem och dela informationen om din iOS-enhet och hur mycket pengar du förväntar dig att få tillbaka. Det erbjuder pengar i schack och butikskredit.

GameStop

GameStop är en annan plats där du kan få kontanter för att handla din gamla iPhone. Du kan också få kredit i butiken om du planerar att köpa saker på GameStop. Om du är en spelare som letar efter nya saker (i utbyte mot din gamla iPhone, förstås), är det här det bästa stället att vara.

sälj

uSell är mer en portal som visar möjliga säljare som är villiga att byta in din iPhone för - kontanter! Till skillnad från Gazelle eller NextWorth listar Usell endast köpare som är redo att köpa din gamla iPhone och betala kontant. Tänk på det som en marknadsplats för gamla iPhone-handlare.

Goroostr

Goroostr är känt för att erbjuda ett bättre pris för gamla iPhones. Den här tjänsten accepterar både fungerande och trasiga enheter. Därför, även om din enhet inte fungerar, kommer du att kunna sälja den till ett rimligt pris.

Andra välkända bytesföretag som erbjuder bra värde

Det finns en hel del andra inbytesföretag som Swappa, eBay, Simply Mac, YouRenew och mer Craigslist som erbjuder bra värde för begagnad iPhone.

Vad jag personligen gillar med Craigslist är att du får möjlighet att sälja din enhet ansikte mot ansikte. Därför är transaktionen snabb. Men det finns några saker du behöver tänka på.

Lägg till exempel inte din personliga adress eller hemadress i en annons, prissätt din iPhone konkurrenskraftigt och träffa den blivande köparen på en offentlig plats.

Hur du byter in din gamla iPhone

När du väl har hittat rätt plats att byta in din gamla iPhone måste du se till att din enhet är helt redo för inbytet. Generellt får du mer pengar om din enhet inte är låst för någon operatör. Dessutom måste du göra en säkerhetskopia av din enhet för att säkerställa att all din data förblir säker och sedan rensa upp all personlig information.

Hur låser du upp din iPhone

Du måste se till att din enhet är upplåst om den för närvarande är låst för någon operatör.

Medan vissa operatörer tar betalt för det, andra kräver viss kontraktsstatus innan du låser upp din iOS-enhet. Vissa iPhones låses upp lättare än andra; baserat på operatören och enhetens omständigheter, medan andra har lite komplex upplåsningsprocess.

Kontakta din operatör

Steg 1. Gå till Apple Support för att ta reda på om din operatör erbjuder att låsa upp.

Steg 2. Då måste du kontakta din operatör och begära en upplåsning.

Steg 3. Ditt konto måste uppfylla vissa krav för upplåsning. Se därför till att kryssa i alla rutor.

Steg 4. När du skickar in begäran kan det ta några dagar att slutföra processen. När processen är klar kommer din operatör att bekräfta det.

Du kan också använda tredjeparts tjänster för att låsa upp din enhet lite snabbt; om du inte har något emot att betala lite extra för det.

  • Hur låser du upp Sprint iPhone
  • Lås upp AT & T iPhone

Hur du säkerhetskopierar din iPhone

Första saker först, se till att säkerhetskopiera din iPhone för att säkerställa att all din data är säker och säker. Det kommer du enkelt att återställa till din nya iPhone.

Säkerhetskopiera din iOS-enhet till iCloud

Steg 1. Se till att din enhet har mer än 50% juice och är ansluten till Wi-Fi. Du måste ansluta enheten till ström om den inte har mycket juice kvar.

Steg 2. Öppna Inställningar → iCloud. (I iOS 11 eller senare måste du trycka på din profil → iCloud.)

Steg 3. Tryck på Backup → tryck på Back Up Now.

Säkerhetskopiera din iOS-enhet med iTunes

Steg 1. Anslut din iPhone till din Mac eller Windows-dator och starta  iTunes .

Steg 2. Därefter måste du klicka på  iPhone-ikonen  i menyraden.

Steg 3. Klicka nu på  Säkerhetskopiera nu .

Obs: För att ge ditt konto ytterligare säkerhet, klicka på  Kryptera säkerhetskopiering  och lägg till ett lösenord.

Steg 4. Säkerhetskopiera appar om du blir ombedd.

Så här raderar du dina personuppgifter på iPhone / iPad

När du har säkerhetskopierat enheten, se till att rensa bort alla dina personuppgifter.

Steg 1. Öppna appen Inställningar  på din iOS-enhet.

Steg 2. Tryck på Allmänt → rulla ner och tryck på Återställ → Tryck på Radera allt innehåll och inställningar .

Steg 3. Tryck på  Radera iPhone .

Steg 4. Tryck på Radera iPhone  igen för att bekräfta. Du kan behöva ange ditt  lösenord .

Steg 5. Slutligen måste du ange ditt Apple ID-  lösenord för  att inaktivera aktiveringslåset och ta bort enheten från Hitta min iPhone.

Skynda dig!

Om du är redo att lägga händerna på den helt nya iPhone 8, skynda dig lite! Jag hoppas att du får det bästa värdet för din begagnade iPhone. Så vilket bytesföretag har du valt att sälja ut din enhet?

Du kanske vill hänvisa:

  • Saker du bör göra innan du säljer din gamla iPhone
  • Hur man kringgår aktiveringslås på iPhone
  • Hur man rensar iPhone och optimerar prestanda

Vilken av ovanstående tjänster har du valt att sälja din gamla iPhone? Det skulle vara trevligt att veta din feedback i kommentaren nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found