Blogg

Så här skickar du textmeddelanden istället för iMessage på iPhone

iMessage är alltid mitt bästa alternativ för att kommunicera med vänner som använder iDevices. Det finns dock tillfällen när jag föredrar att skicka ett textmeddelande istället för iMessage. Till exempel om internetanslutningen är för dålig för att skicka ett meddelande eller om jag vill att den ska levereras omedelbart även om mottagaren är offline.

iOS ger dig önskad flexibilitet för att förvandla en olevererad iMessage till ett SMS. Så om du tycker att din text inte når din vän har du möjlighet att skicka den som SMS utan att behöva skriva meddelandet igen. Låt mig visa dig hur det fungerar!

Så här skickar du textmeddelanden istället för iMessage på iPhone

Obs! Om din vän inte använder en iDevice som iPhone eller iPad skickas meddelandet endast som SMS. Se bara till att alternativet Skicka som SMS är aktiverat. Inställningar → Meddelanden → och slå sedan på strömbrytaren bredvid Skicka som SMS.

Förutsatt att det inte finns någon internetanslutning på din iOS-enhet eller även om den är tillgänglig, fungerar den inte.

Bara om din internetanslutning fungerar ganska bra på din enhet, men du ändå vill skicka meddelandet som SMS, stäng av Wi-Fi eller mobildata. Det beror på att om din iPhone har internet levereras ditt meddelande automatiskt som iMessage till din vän.

Steg 1. Starta appen Meddelanden på din iOS-enhet och öppna en konversation.

Steg 2. Skriv nu ett meddelande och tryck på skicka-knappen.

Steg 3. Tryck sedan på och håll kvar meddelandet du just skickat.

Steg 4. Klicka sedan på Skicka som textmeddelande på menyn. Det är allt! Meddelandet skickas som SMS och det blir grönt.

För de som inte känner till, medan iMessage ser ut som blå, ser det vanliga textmeddelandet grönt ut.

Det är allt, folkens!

Säg vad du tycker

Det är så du kan ta hjälp av SMS för att förmedla ditt meddelande när du hittar internet som spelar gömma på din iPhone. Det är en ganska snygg funktion, och jag är säker på att den kan vara till nytta i försökssituationer. Har du någon feedback? Skjut ner det nedan i kommentarerna.

Missa inte:

  • Närhetssensor fungerar inte på iPhone
  • Hur man rensar iPhone RAM
  • Hur man påskyndar iPhone X
  • Ta bort dokument och data på iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found