Blogg

Apple Watch är en bra idé: 10 skäl till varför

På eWeek skrev Don Reisinger om varför Apple Watch är en dålig idé. Nu vet vi inte säkert om det finns en klocka i början, men här på iGeeksBlog är vi stora fans av idén. Vi tror och faktiskt tror vi att Watch är en riktigt cool idé att implementera.

Om du har följt oss på Facebook, Twitter eller prenumererat på våra flöden, vet du förmodligen att det sent har skett mycket prat runt Apples Watch. Det har genererat tillräckligt med värme men saken är, så långt rykten går, vi bara misstänker att klockan är under prototyp eller tidigt testproduktionsfas. Jag tror att om saken alls går för fullskalig produktion, kommer vi att höra något från en av källorna där ute i Fjärran Östern.

Så när Don skrev varför Apples Watch är en dålig idé, visste jag att det mesta av det han sa inte skulle vara särskilt relevant. Det finns dock några bra poäng så du bör titta på det. Men när du är klar, se till att du också läser den här delen. Jag är inte ett särskilt allvarligt fan att blindt acceptera vad Apple gör lika bra men den här Watch-saken är något imponerande. Och jag hoppas verkligen att det fungerar som rykten pekar på.

Här är 10 skäl till varför Apple Watch är en bra idé

# 1. Det är dags för bärbar teknik

Bärbar teknik kommer helt upp. Google Glass öppnade just för betatestare igår. Många tror att bärbar teknik kan vara en påträngande aspekt men de möjligheter den öppnar kommer att bli enorma. Och naturligtvis är det det som gör det till en riktigt störande teknik.

# 2. Apple Watch minskar telefontiden

Den grundläggande förutsättningen för att ha en klocka är inte en snygg tid, datum, väder och varningar. Vad gjorde iPad? Det hjälpte dig att minska användningen av laptop / PC för din dagliga digitala förbrukning (e-post, nyheter, webbplatser, böcker). Det är vad Watch skulle göra: du behöver inte ta ut din iPhone varje gång för ett samtal, meddelande, e-postvarning etc. Och det gör många saker lättare för människor som bär en klocka men som bara berättar för dem tid.

# 3. Det är en nischprodukt

Titta, som iPod, skulle definitivt vara en nischprodukt. Jag tror att Don gjorde fel när han sa att en nischprodukt är en dålig idé för Apple. Apple tjänade miljoner i sitt tidiga skede med nischprodukter. Det var alltid Steves vision. NeXT-datorerna skapades först för utbildningsinstitut vilket gör dem till en allvarlig nischprodukt. IPod var en nischprodukt. När den ursprungliga designen för en iPad började var det en nischprodukt. En nischprodukt är en bra idé.

# 4. Det är ett förnyat modeuttalande

Klockor är faktiskt inte av mode någonsin men deras användning har säkert minskat. När din smartphone kan berätta om tiden verkar det bara inte vara en anledning att få en solbränna på handleden. Men intressant kan en Apple Watch vara ett stiluttalande. Ett uttalande om status också, om du vill, men det är något vi inte vill prata om. Det är en "cool" sak och Apple har alltid velat göra coola saker.

# 5. Apple behöver förnya

Jag skulle istället lägga detta högst upp. Apple Watch är en riktigt bra idé eftersom Apple behöver förnya. IPhone-, iPad- och iPod-ekosystemen har blivit föråldrade med den mest banbrytande innovationen som tunnare och lättare produkter. Det finns också mycket värme över IOS platåläge. En Apple Watch skulle ge Apple den välbehövliga innovationsfaktorn som kan sätta Apples fokus på störande teknik tillbaka.

# 6. Apple Watch gör Siri ännu bättre

Det bästa med Siri är att det nu är en riktig teknik. Tyvärr är det inte en komplett teknik förrän du har ett enklare sätt att gränssnitt med det än att behöva prata med en telefon som är obekväm i allmänheten. Men hela idén att ha Siri på Watch gör det mycket lättare och ger Siri det välbehövliga förenklade gränssnittet.

# 7. Apple Watch är säkrare

Don säger att Apple Watch är ett lättare mål. Du vet, det är ute i det fria, på din handled och möjligen lätt att rycka bort. Även om hotet om stöld existerar för både en iPhone och Watch, tror jag på andra villkor att Watch är säkrare. Jag menar att du inte tappar din Apple Watch under soffan. Du kommer inte att glömma Apple Watch tillbaka på kontoret. Apple Watch är alltid fäst vid handleden - du kan inte glömma den någonstans förrän du bär den.

# 8. Apple Watch gör livet enklare

Apple Watch tror jag på allvar skulle göra livet enklare. För det första tar den iPhone ur din ekvation åtminstone i den utsträckning där du inte behöver plocka upp den hela tiden. Information vidarebefordras till din klocka (distraktioner! Ja!) Men det betyder att det är lättare att hantera meddelanden, samtal, varningar, e-post eller andra pings.

# 9. En klocka är den närmaste till bekväma bärbara prylar

Medan Google Glass är fantastiskt i sig, är det inte något du kommer att vara väldigt bekväm att bära. Klockan, å andra sidan, är något som många fortfarande bär. Visst, det är inte något riktigt bekvämt men ingen har en tyngre iPad (jämfört med iPad Mini). Men människor gör det för att det är användbart. Jag tror att det är ett sentiment med Apple Watch som gör det till en framgångsrik produkt ur ett designperspektiv.

# 10. Apple Watch kan vara Apples svar på Project Glass

Viktigast är att Apple inte gillar att stanna kvar. Det är antingen den första som gör något riktigt fantastiskt (iPod / iPhone / iPad) eller hoppar över när det är kvar. När det gäller bärbar teknik kom Google framåt. Naturligtvis konkurrerar de inte med samma produkt (som Nexus och iPhone / iPad) men genren är densamma. Det är början på bärbar teknik och Apple - jag är ganska säker - kommer att göra en gigantisk inträde på marknaden.

När skulle det hända? Du måste kolla in dessa rykten om Watch-utgivningsdatum för det, men då satsar jag på ett fullfjädrat produktmeddelande 2014 om rykten om de 100 personer som arbetar med Watch-prototyp är sanna.

Obs! Det är allmänt accepterat att vi med Apple Watch menar den bärbara klockliknande gadgeten. Vissa säger att Apple Watch kan vara den TV som Apple ryktas arbeta med. Men hej, för att göra saker tydliga pratar vi om armbandsuret.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found