Blogg

Bästa videoredigeringsprogramvara för Mac 2021

Innehållsskapare litar lika mycket på bra videoredigeringsprogramvara som på kamerautrustning och andra tillbehör. Detta beror på att filmen bara kan förbättras ytterligare med imponerande effekter, filter, grödor och mycket mer. Även om det finns massor av alternativ tillgängliga på nätet är det bara ett fåtal som har effekt och har allt som skaparna letar efter. Av denna anledning kommer vi i den här artikeln att ta en titt på den bästa videoredigeringsprogramvaran för Mac och en som du bör överväga direkt.

1. Apple Final Cut Pro

Om du är en Mac-användare behöver Apple Final Cut Pro en speciell introduktion. Det har varit ett val för många vloggers och innehållsskapare där ute. Programvaran erbjuder avancerad färggradering, HDR-stöd och mycket mer för att betecknas som den bästa videoredigeringsprogramvaran för Mac.

Eftersom det är en Apple-produkt är mjukvaran optimerad för MacBooks och ger bättre kontroll över redigering och utdata. Det erbjuder snabbare renderingar och den nya metallmotorn låter dig redigera mer komplexa projekt och arbetar med högre bildhastigheter och fler effekter.

Pris: $ 299,99

Ladda ner

2. Adobe Premiere Pro

Detta är ett toppvideoredigeringsprogram för Mac från ett ansett varumärke som Adobe har allt som de flesta användare letar efter. Det kan redigera 8K och virtual reality-innehåll, vilket gör det unikt och unikt i segmentet.

Eftersom det är en Adobe-produkt fungerar den med Photoshop, After Effects, Adobe Audition och andra. Adobe Premiere Pro har använts för att redigera spelfilmer som Deadpool, Gone Girl, Terminator Dark Fate och många fler.

Pris: $ 20,99 / månad

Ladda ner

3. iMovie

En annan produkt från Apple är iMovie. Den stöder 4K-innehållsredigering och stöder plattformsövergripande, vilket innebär att du kan börja redigera på Mac och avsluta den på iPhone eller iPad. Det finns massor av animerade titel- och kreditmallar som kan användas för dina bilder.

Apple iMovie erbjuder över 10 olika filter för att ge ett filmatiskt utseende. Det finns stöd för röstinspelare för att lägga till din egen röst, inbyggda ljudeffekter och mer. Det är en av de bästa Mac-videoredigeringsprogrammen som kommer som standard på de flesta Apple-produkter.

Pris: Gratis

Ladda ner

4. Filmora

Detta Wondershare Mac-videoredigeringsprogram har ett enkelt dra-och-släpp-gränssnitt med över 800 effekter och 4K-upplösning. Den är utrustad med de mest grundläggande funktionerna som brusborttagning, speed-up, back, Gif och mer.

Det är ingen hemlighet att de flesta innehållsskapare använder grön skärm under produktion och Filmora stöder bakgrundsbyte och skapar specialeffekter med Chroma-tangentverktyget. Det finns stöd för färgjustering, stabilisera bilderna och flera format.

Pris: Gratis

Ladda ner

5. DaVinci Resolve 16

Precis från 8K-videoredigering till färgkorrigering, ljudproduktion och många fler fick DaVinci Resolve 16 allt. Den har en neural motor som använder maskininlärning för att möjliggöra ansiktsigenkänning, och som skiljer sig från andra i listan.

DaVinci Resolve 16 rocks VFX-funktioner för att ytterligare förbättra och krydda dina videofilmer. Det erbjuder över 500 royaltyfria foley-ljud från Blackmagic Design. Programvaran stöder också Dolby Vision- och HDR10 + -projekt. det är lätt en av de bästa videoredigeringsprogram för Mac.

Pris: Gratis

Ladda ner

6. Adobe Premiere Elements 2020

En annan noterad videoredigeringsprogramvara från Adobe Suite är Premiere Elements 2020. Den kan automatiskt ordna videor och foton och skapa slutprodukten tack vare Adobe Sensei AI.

Adobe Premiere Elements 2020 kan sömlöst skapa dynamiska tidsfördröjningsvideor med en serie foton och videor. Skapare kan ersätta den statiska himlen mot rörliga föremål för en mer iögonfallande effekt. Den stöder också flera bildförhållanden.

Pris: $ 99,99

Ladda ner

7. Adobe Premiere Rush

Adobe Premiere Rush är en av de bästa videoredigerarna för Mac. Den här enkla videoredigeringsappen från familjen Adobe är företagets gåva till de av er som inte vill lära sig och utforska Adobe Premiere Pro CC. Premiere Rush-projekten på Mac kan delas över andra plattformar via Creative Cloud.

Du kan göra videorna mer intressanta med de anpassade titlarna och videoeffekterna. Appen låter dig också lägga till musik, spela in röstöverläggningar förutom att packa de avancerade verktygen som stöds av Adobe Sensei artificiell intelligens.

Premiere Rush är ett perfekt val för vloggers och resenärer, för om batteriet blir urladdat i en av enheterna kan du fortsätta redigera på den andra enheten.

Pris: $ 9,99 / månad

Ladda ner

8. Ljusverk

Lightworks är det perfekta valet för dem som vill redigera videor i ett enkelt gränssnitt på Mac. Trots gränssnittets enkelhet äventyrar programvaran inte kvaliteten på utdata.

Det ger dig tillgång till en uppsjö av fantastiska effekter och royaltyfria media direkt från tidslinjen. Denna bästa videoredigeringsprogramvara på Mac levereras med en uppsättning handledningsvideor. Med Lightworks kan du exportera innehållet till ett stort antal format.

Pris: $ 24,99 / Månadsvis

Ladda ner

9. CameraBag Pro

Med sitt breda utbud av filter med ett klick som kan appliceras på foton och videor är CameraBag Pro utan tvekan en av de bästa videoredigeringsprogrammen för Mac. Det är inte överfylld med många meningslösa funktioner som avancerade appar. Och samtidigt är det inte särskilt lätt heller.

CameraBag Pro har ett kakelbaserat gränssnitt där alla ändringar kan göras icke-destruktivt. När du har satt in justeringarna som en bricka i bottenfacket kan du till och med ändra ordning och ändra dem. Det är mer robust än ett vanligt redigeringsgränssnitt.

Pris: $ 50,00

Ladda ner

10. Capto

Precis som namnet låter kan du spela in och redigera videon på Mac med Capto. Appen låter dig fånga innehållet i både helskärmsläge och delvis skärmläge. Du kan också göra filmerna intressanta med ett kristallklart ljud.

Efter inspelningen låter Capto dig klippa, klippa och gå med i videoklippen. Du kan också dra och släppa bilderna för att göra videorna mer informativa i den här bästa videoredigeringsappen. Efter att ha ordnat och redigerat alla klipp kan du exportera innehållet till andra appar med ett enda klick.

Pris: $ 17,99

Ladda ner

Loggar ut..

Dessa var några av de bästa videoredigeringsprogrammen för Mac. De erbjuder funktioner som 8K videoredigering, VR-uppspelning, automatisk klippordning, ljud- och VFX-effekter och mer. Apple MacBooks är vanligtvis kända för sitt väl optimerade MacOS-operativsystem som kan köra program smör smidigt utan oväntade kraschar eller stammar, vilket är vad som krävs för innehållsproducenter.

Du kanske också vill läsa dessa:

  • Bästa YouTube Video Editor-programvara och appar för nybörjare
  • Bästa videoredigeringsappar för iPhone och iPad
  • VideoProc förstklassig 4K-videoprocesseringsprogramvara för Mac
  • Så här får du Final Cut Pro X och Logic Pro X gratis i 90 dagar

Så, vilken av de bästa videoredigeringsprogrammen som nämnts ovan gillade du mest och vilken kommer du att försöka? Låt oss veta i avsnittet Kommentarer nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found