Blogg

Flytande skärmskydd mot härdat glas: Detaljerad jämförelse

I takt med att smartphones har ökat har marknaden för skärmskydd också ökat. Från de gamla plastfilmerna till det högteknologiska härdat glaset, anti-spy och flytande skärmskydd, finns det mycket att välja mellan. Om du har undrat, " vilken typ av skärmskydd ska jag få för min telefon? “, Den här guiden kommer att svara på alla dina frågor. Låt oss gå igenom den detaljerade guiden om vad som är skillnaden mellan ett flytande skärmskydd och härdat glas och vilket är den bästa formen av försvar mot repor, fläckar och sprickor.

Vad är skillnaden mellan ett flytande skärmskydd och härdat glas?

Det är ett tunt ark av härdat, förstärkt glas som du kan hålla fast på telefonens skärm för att skydda mot skador som repor eller sprickor.

Den består av ett bottenlager av absorberande kisel, kombinerat med en PET-film och oleofob beläggning på toppen.

Härdat glas är ungefär fem gånger starkare än vanligt glas. Den har 9H-hårdhet som tål repor från föremål så skarpa som en kniv.

Ett flytande skärmskydd består av nano- flytande teknik och är i grunden flytande glas. Den sätts i en hård beläggning när den appliceras på din skärm. Det genomskinliga oleofoba skiktet avvärjer repor och fläckar.

Dessutom kan den användas på alla typer av telefoner eller andra enheter som Apple Watch också. Så till skillnad från härdade glasögon behöver du inte få någon specifik storlek för din telefon.

Flytande skärmskydd mot härdat glas: Vilket är lättare att applicera?

Härdat glas: Ett skärmskydd i härdat glas kan vara svårt att applicera. Om det inte görs korrekt kan luftbubblor eller fläckar bildas på din skärm. Många senaste härdade glasögon kommer dock med lätta applikationssatser och instruktioner som hjälper dig. De böjda kanterna gör att de kan installeras utan bubblor.

Flytande skärmskydd: Å andra sidan är ett flytande skydd lättare att applicera med dropparen och trasan som medföljer förpackningen. Du måste helt enkelt rengöra skärmen, applicera några droppar av det flytande glaset och gnugga sedan med duken som medföljer enligt instruktionerna.

Flytande skärmskydd mot härdat glas: Vilket är starkare?

Härdat glas : är mycket starkare än vätskeskydd och erbjuder 9H hårdhet. Den tål de flesta mindre droppar och fall, såväl som repor från något så vass som en kniv. Nackdelen är dock att den kan splittras under allvarliga stötar, till exempel en betydande nedgång.

Flytande skärmskydd: Enkelt uttryckt kan ett flytande skärmskydd inte gå ansikte mot ansikte med härdat glas när det gäller att ge fullständigt skydd mot stötar. De kan tåla mindre vardagliga skav, men erbjuder knappast någon säkerhet mot droppar och hårda repor. Så det är fullt möjligt att skada telefonens skärm om du har belagt den med vätska.

Flytande skärmskydd mot härdat glas: Vilket är mer reptåligt?

Härdat glas:  Många härdade glasögon av hög kvalitet kan motstå repor från föremål som är så vassa som knivar. Detta är tack vare deras 9H hårdhet. Det är tillräckligt bra för att skydda mot vardagsskador och allvarligare skador.

Flytande skärmskydd: Även om många vätskeskydd lovar att erbjuda 9H-hårdhet, kan de verkligen inte klara av kravet på lång sikt. Eftersom de är så tunna kan de vanligtvis bara försvara sig mot mindre repor. Något allvarligt kommer troligen att skada skärmen.

Flytande skärmskydd mot härdat glas: Vilket är mjukare?

Härdat glas: Det genomgår en unik process under produktionen för att säkerställa jämnhet. Den behåller exceptionell beröringskänslighet för att ge dig en utmärkt användarupplevelse. När det appliceras korrekt stör skärmskyddet i härdat glas inte alls mellan dig och din telefonskärm.

Flytande skärmskydd: Det känns ofta ännu mjukare än härdat glas. Detta beror på nano-flytande teknik som bildar ett osynligt lager på din skärm. Den supermjuka oleofoba beläggningen skyddar mot repor, damm, fingeravtryck etc.

Flytande skärmskydd mot härdat glas: Vilket har bättre klarhet?

Härdat glas: Det är ett HD-klarhetsglas som säkerställer en kristallklar skärm. Så det ger dig en optimal tittarupplevelse från alla vinklar.

Flytande skärmskydd : Det ger hög genomskinlighet tack vare den anmärkningsvärt smala strukturen. Du kommer att ha en fantastisk tittarupplevelse, men med tiden kan den locka damm och fingeravtryck. Så härdat glas har en liten kant i denna avdelning.

Flytande skärmskydd mot härdat glas: Vilket är tunnare och lättare?

Härdat glas: Tack vare de senaste tillverkningsprocesserna är härdat glas elegant och lätt. De lägger knappt till någon bulk till din telefon.

Flytande skärmskydd: Detta kan vara ännu lättare än härdat glas, och det syns knappast på din skärm.

Flytande skärmskydd mot härdat glas: Vilket är kostnadseffektivt?

Slutligen, låt oss överväga vilket är det bättre alternativet när det gäller kostnad. Denna typ av beror på dina egna preferenser.

Om din prioritet är att ha extremt jämnhet och osynligt skydd , skulle ett flytande skärmskydd vara värt det. Dessutom, om du har lite kvar i förpackningen som du köper, kan du också göra det på en annan enhet. Detta fördubblar funktionaliteten.

Men om du letar efter tillförlitligt skydd som ger maximal säkerhet för din telefon, gå till ett skärmskydd i härdat glas.

Vidare kommer ett enda paket med flytande skärmskydd för ungefär $ 25, medan du kan få ett kombinationspaket med tre eller fler härdade glasögon för $ 20 eller mindre. Så om en sprickor kan du byta ut utan att spendera mer pengar.

Därför är härdat glas överlag mer kostnadseffektivt. När allt kommer omkring är det bättre att ha ett krossat skärmskydd än en krossad telefonskärm!

Vilken är bättre - flytande skärmskydd mot härdat glas?

Så nu när du har all information, vilken typ av telefonskärmskydd föredrar du? Låt oss veta ditt val i kommentarerna nedan och varför du valde det.

Du kanske vill läsa:

  • Bästa iPhone 12 Mini skärmskydd
  • Skärmskydd för iPhone 12 och iPhone 12 Pro
  • Bästa iPhone 12 Pro Max skärmskydd
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found