Blogg

Hur man mäter hjärtfrekvensvariation (HRV) på Apple Watch

Visste du att du kunde mäta hjärtfrekvensvariationer på din Apple Watch? Det är en av de viktigaste funktionerna i watchOS, vilket gör att du kan spåra HRV och också informera dig om viktig information om kroppens autonoma nervsystem. Den största fördelen med denna funktion är att den kan hjälpa dig att ta kontroll över stress.

För att börja måste du först starta en andningssession på din smartwatch. Och när du har registrerat mätningen av din kropp kan du kontrollera data via Health-appen på din iPhone. Låt mig visa dig hur det fungerar:

Hur man övervakar hjärtfrekvensvariation (HRV) på Apple Watch

Steg 1. Först och främst måste du hålla stilla medan du gör mätningar (bara sitta ner ungefär en minut). Starta Andas-  appen på din Apple Watch.

Steg 2. Klicka nu på Start.

Steg 3. Följ sedan andningssessionen  som vanligt. Därefter måste du andas in när animeringen växer och enheten knackar på din handled. Andas ut när animationen krymper och kranarna stannar. Se till att andas tills sessionen är klar och klockan knackar på dig två gånger och klockar.

Obs! När du använder appen Breathe stänger watchOS av några meddelanden för att hjälpa dig att koncentrera dig. Din session avslutas automatiskt om du flyttar eller svarar på ett samtal. I det här fallet får du ingen kredit för det.

När andningssessionen är klar kommer du att kunna se din HRV-poäng på din iPhone.

Hur man kontrollerar pulsvariationer på iPhone

Steg 1. Starta hälso-appen på din iPhone → Tryck på fliken Bläddra längst ner → Tryck på Hjärta under Hälsokategorier.

Steg 2. Klicka sedan på  pulsvariation. Kolla nu dina HRV-poäng efter dag, vecka, månad eller år.

För att se hela din data, bläddra ner och tryck på Visa alla data.

Det är klart!

Avslutar

Det är en mycket hjälpsam funktion. Jag använder den på min klocka för att hantera ångest på ett bättre sätt. Jag önskar att det fanns ett sätt att kontrollera HRV-data direkt från smartwatchen. Förhoppningsvis gör Apple det möjligt förr än senare. Vad tycker du om den här speciella watchOS-funktionen? Dela din värdefulla feedback nedan i kommentarerna.

Du kanske också vill ta en titt på dessa inlägg:

  • Bästa Apple Watch-laddare med magnetisk laddningskabel
  • Bästa Apple Watch läderband som kommer att lämna dig förvånad!
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found