Blogg

Så här ställer du in och använder höstdetektering på din Apple Watch

Apple Watch kan vara en livräddare i nödstider. Med hjälp av sina innovativa sensorer på enheten kan klockan automatiskt upptäcka när du faller, ringa räddningstjänsten och kontakterna och varna närliggande människor. Låt mig berätta mer om den här potentiellt livräddande funktionen och hjälpa dig att ställa in och använda falldetektering på din Apple Watch (under oförutsedda omständigheter).

 • Apple Watch-modeller som stöder detektering av fall
 • Hur falldetektering fungerar på Apple Watch?
 • Så här aktiverar du detektering av fall på din Apple Watch
 • Kontrollera din fallhistorik på iPhone

Apple Watch-modeller som stöder detektering av fall

 • Apple Watch Series 4
 • Apple Watch Series 5
 • Apple Watch Series 6
 • Apple Watch SE

Hur falldetektering fungerar på Apple Watch?

När du får ett oavsiktligt hårt fall upptäcker Apple Watch på din handled automatiskt det. Och det ger ett snabbt tryck på din handled, spelar ett larm och en varning visas på klockskärmen.

Scenario 1: När du är medveten och rör dig efter hösten:

Från den här varningsskärmen har du möjlighet att antingen kontakta den lokala räddningstjänsten eller avvisa varningen. För att ringa räddningstjänsten, skjut SOS-skjutreglaget åt höger. Om du mår bra och inte behöver hjälp kan du avvisa varningen. För detta, tryck på " Jag är OK " eller tryck på " Stäng " längst upp till vänster eller tryck på Digital Crown.

Scenario 2: När du är medvetslös och orörlig efter fallet:

Om Apple Watch upptäcker att du flyttar i scenario 1, ringer den inte automatiskt till nödtjänsten. Det väntar på att du ska fatta beslutet på varningsskärmen (förklaras ovan).

Men när Apple Watch upptäcker att du inte har flyttat på ett tag (ungefär en minut), börjar den en nedräkningstimer på 30 sekunder. Samtidigt kommer det att fortsätta att knacka på din handled och också låta en varning som gradvis blir högre. Detta är så att någon i närheten kan nå dig. Du kan trycka på avbryt inom dessa 30 sekunder. Men om du inte gör det kommer din Apple Watch automatiskt att ringa räddningstjänsten efter att nedräkningen avslutats.

När räddningstjänsten tar emot samtalet kommer din Apple Watch att spela ett ljudmeddelande som informerar dem om ditt hårda fall. Klockan delar också din nuvarande plats med dem. Dessutom kan den också skicka ditt medicinska ID till räddningstjänsten (om du hade aktiverat "Dela under nödsamtal" under medicinska ID-inställningar). Under detta samtal kan du eller någon i närheten också prata med räddningstjänsten.

Efter att ha ringt räddningstjänsten skickar din Apple Watch ett meddelande till dina nödkontakter som informerar dem om ditt fall. Det här meddelandet har också din plats så att din vän eller familj kan nå dig ASAP.

Kom ihåg:

 • Om ditt land har mer än ett nödnummer ringer Apple Watch till ambulanstjänstens nummer.
 • Du måste aktivera handleddetektering. Om inte, ringer inte Apple Watch automatiskt till räddningstjänsten även om den har upptäckt ett hårt fall.

Nu vet du hur detektering av fall fungerar. Således är nästa steg att lära sig att aktivera det. Låt mig vägleda dig igenom.

Obs : Under klockan installationen eller fylla Health app detaljer, om du hade angett din ålder för att vara 55 eller högre, är falla detektering aktiveras automatiskt. Men om du är 18 år eller äldre, följ med för att aktivera falldetektering manuellt.

Så här aktiverar du detektering av fall på din Apple Watch

 1. Öppna Watch- appen på den ihopparade iPhone.
 2. På fliken Min klocka väljer du Emergency SOS .
 3. Aktivera fallavkänning och bekräfta.

Följ samma steg för att stänga av den.

Viktig:

 • Efter att ha aktiverat falldetektering, se till att du ställer in ditt medicinska ID och lägger till dina nödkontakter till det för fallupptäcktens förbättrade hjälp.
 • Tryck också på Lösenord inuti iPhone Watch- appen och se till att Wrist Detection är aktiverat .

Kontrollera din fallhistorik på iPhone

 1. Öppna iPhone Health- appen och tryck på Bläddra .
 2. Tryck på Övrig data .
 3. Tryck på Antal gånger fallna .

Håll dig säker!

Jag tror nu att du är uppdaterad med vad detektering av fall på din Apple Watch är och hur du använder den. Om dina föräldrar, farföräldrar, äldre syskon också har en Apple Watch, be dem att aktivera den här funktionen. Det kan vara livräddande som det har varit för flera personer.

LÄS NÄSTA:

 • Hur man använder Cardio Fitness på iPhone och Apple Watch
 • Hur man använder genvägar på Apple Watch i watchOS 7
 • 40 användbara tips och tricks för Apple Watch: Var ett proffs!
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found