Blogg

Bästa matfotograferingsappar för iPhone och iPad 2021

Alla och alla som älskar att äta, laga mat eller titta på mat, älskar också att klicka på den utsökta måltiden på sitt bord. Ibland överförs dock inte läckerheten till ramen på grund av belysning eller andra skäl. Men oroa dig inte, vi har en speciellt samlad lista som hjälper dig. Oavsett om du är en professionell kock, lärling, matblogger eller finsmakare av god mat, skulle de här bästa matfotograferingsapparna för iPhone och iPad hjälpa till.

 1. Instagram
 2. Photoshop Express Photo Editor
 3. VSCO: Photo & Video Editor
 4. En färghistoria
 5. Halide Mark II
 6. Foodie - Kamera för livet
 7. Snapsade
 8. Fototimer +
 9. Cymera
 10. Food Photo Editor

1. Instagram

Instagram är en allt-i-ett-app, den låter dig klicka, redigera och dela matens bilder med världen. Förutom några fantastiska filter och layoutalternativ, har den interaktiva knep som Boomerang & Superzoom.

Även om den verkliga magin ligger i formatet med flera innehåll stöder den. Från enstaka bilder till karusellinlägg, 15-30 sek rullar till längre IGTV-videor, kortlivade berättelser till arkiv, det har allt att hjälpa dig att bygga din matdröm.

Pris: Gratis (Instagram Badge börjar från $ 0,99)

Ladda ner

2. Photoshop Express Photo Editor

Denna lättanvända app ger professionell fotoredigeringsfunktioner till din mobila enhet. Där kan du arbeta med flera lager och redigera bara en vald del av bilden. Dessutom kan du fritt justera höjdpunkter, exponering, kontrast och mer.

Det har till och med ett komplett spektrum av gratis fotoeffekter, anpassade klistermakstillverkare, gränser och textalternativ. Sammantaget har du alla verktyg för att se till att maten i ramen ser väl upplyst, skarp och frestande ut.

Pris: Gratis (Photoshop Express varje månad till 4,99 USD)

Ladda ner

3. VSCO: Photo & Video Editor

VSCO har ett överväldigande urval av 200+ förinställningar som kan ta din matfotografering till en annan nivå. Oavsett om du tänker på ett vintage-tema eller väljer något modernt, har den här appen allt.

Och om du gillar att fånga mat i videor finns det många professionella förinställningar och avancerade redigeringsverktyg som hjälper dig. Dessutom kan du enkelt konstruera dina matresor genom att lägga på bilder, musik, videor, text och former.

Pris: Gratis (årligt VSCO-medlemskap - 19,99 USD)

Ladda ner

4. En färghistoria

Rätt färginställning är viktig för matfotografering. Det kan vara skillnaden mellan "smaskiga!" eller 'meh!' kvot. Och den här appen fokuserar på att ta fram färskheten och färgerna på fotot eller videon.

Det finns massor av häftiga funktioner i den här appen, inklusive 500+ filter, 120+ rörliga effekter och 20+ avancerade verktyg som HSL, kurvor och selektiv redigering. Förvånansvärt stöder appen också batchredigering och rutnätförhandsvisning och planering för Instagram.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från $ 0,99)

Ladda ner

5. Halide Mark II

Halide är en av de mest kraftfulla och mångsidiga manuella kameraprogrammen för iPhone. Den innehåller olika avancerade, professionella verktyg som manuell fokusering, färgzebror, histogram, RAW-stöd, manuell djupfångning etc.

Dessutom ger funktioner som Coverage och Instant RAW dig bättre kontroll över bilder både när du klickar och redigerar. Den lättanvända appen innehåller också gestkontroller, stöd för Apple Watch och Siri Shortcuts.

Pris: Gratis (årligt prenumeration - $ 11,99)

Ladda ner

6. Foodie - Kamera för livet

Som namnet antyder är det byggt för den moderna sällskapliga foodie. Den innehåller över 30 unika livsmedelsorienterade livefilter, inklusive serien Yum, Crispy, Chewy och BBQ. Detta säkerställer att varje måltid är perfekt bild.

En inbyggd smart guide hjälper till att ta exakta toppbilder, vilket gör till och med den smidigaste maten till läckra mästerverk. Dessutom säkerställer stummet att du inte lockar uppmärksamhet eller stör andra middagar i restaurangen.

Pris: Gratis

Ladda ner

7. Snapsade

Den här är utvecklad av Google och är en komplett och professionell fotoredigerare för alla matälskare. Den innehåller 29 kraftfulla verktyg och filter som läkning, tonkontrast, kurvor, struktur, HDR, perspektiv och mer.

Snapseed erbjuder stöd för JPG- och RAW-filer, så även bilder som klickas från en DSLR kan enkelt redigeras från din mobil. Dessutom kan du spara personliga förinställningar och tillämpa dem på nya foton senare.

Pris: Gratis

Ladda ner

8. Fototimer +

Det är svårt att hitta en assistent på din matresa varje gång. Här kan en självutlösarkameraapp vara din bästa kompis. Photo Timer + gör att du kan ta flera bilder med olika förseningar.

Du kan ta bilder från 3 sekunder till 1 timmes mellanrum. Det erbjuder också nedräkningsljud, praktisk blixtkontroll, enkel förhandsgranskning, direkt tillgång till fotogalleriet och social delning.

Pris: Gratis (Ta bort annonser - Fototimer + - $ 0,99)

Ladda ner

9. Cymera

Även om det huvudsakligen är en redigeringsapp för porträtt eller kroppsförbättring, har Cymera flera funktioner som kommer att vara till nytta för matfotografering. Till att börja med har den 7 olika kameralinser, från delade, Lomo till fisheye.

Appen har också ett tyst läge, anti-shake & out-fokuseringsalternativ, tillsammans med speciella filter och effekt. Dessutom kan du utnyttja 15 vattenstämplar, Bluetooth-slutarstöd, alternativ för att skapa collage eller till och med skapa anpassade filter.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från $ 0,99)

Ladda ner

10. Matredaktör för mat

Food Photo Editor innehåller professionellt utformade filter och verktyg som är lämpliga för matfotografering. Alla kameraeffekter är väl optimerade och kan användas med bara ett tryck.

Den enkla kranens komfort utökas också till att redigera och retuschera bilderna. Dessutom kan du rotera, beskära och ändra storlek på dina foton så att de passar för flera webbplatser. Så även om du bara är nybörjare kommer allt att bli en bris.

Pris: Gratis (Ta bort annonser - $ 0,99)

Ladda ner

Det är allt för nu, Foodies!

Matbloggning, matlagningshandledningar och recensioner blir alltmer populära i den digitala världen. Om du planerar att hoppa på den trendiga vagnen kan dessa fantastiska appar för matfotografering hjälpa till. Så ta din iPhone och börja klicka på några läckra och läckra foton.

Är du en äkta blå foodie? Hoppa sedan inte över dessa val av appar; du kommer att älska dem:

 • Receptappar för iPhone
 • Matleveransappar för iPhone och iPad
 • Health Apps för Apple Watch
 • Bästa gratis och betalda Google Photos-alternativ för iOS
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found