Blogg

Så här prenumererar du RSS-flöden i Safari på Mac OS X Yosemite

Den senaste versionen av Safari packad i OS X Yosemite har en RSS-prenumerationsfunktion inbyggd direkt i webbläsaren. Det har gjort både RSS-prenumeration och läsflöden bekvämare än någonsin. RSS (Really Simple Syndication) låter dig samla allt innehåll, information eller artikel du vill läsa bekvämt utan att behöva gå till en viss webbplats. Allt du vill läsa lagras direkt i din RSS-läsare inom 30 minuter efter publiceringen.

Dessutom synkroniseras RSS-flöden över alla Apple-enheter (från iOS till OS X). Därför kan du läsa alla flöden var du än vill. Så effektivt är det för dig. Låt oss dyka vidare med processen!

Så här prenumererar du på RSS-flöden på Mac OS X Yosemite:

Steg 1 : Starta Safari

Steg 2 : Navigera till webbsidan som du vill prenumerera på din läslista. (se till att webbsidan har ett RSS-flöde tillgängligt)

Steg 3 : Klicka på sidofältet för att utöka bokmärken och prenumerationsfält

Steg 4 : Klicka på fliken @ at

Steg 5 : Klicka på Prenumeration (längst ner)

Steg 6 : Välj Lägg till flöde

Steg 7 : popup- fönstret "Prenumerera på" visas, klicka på Lägg till flöde

Du är färdig! Beroende på ditt behov kan du upprepa samma (ovan nämnda) steg på alla webbplatser som erbjuder RSS-flöden för att prenumerera på innehållet.


Hur du får åtkomst till och läser RSS-flöden i Safari

 Steg 1: Starta Safari

 Steg 2: Klicka sedan på fliken @

 Steg 3: Klicka på de flöden du vill läsa

Det är klart! Wien och NetNewsWire är kända som de bästa tredjeparts RSS-läsarna i OS X. Du kan använda dem om du måste prenumerera eller hantera många RSS-flöden.

Mobile Safari har också en liknande funktion där du kan lägga till RSS-flöden direkt i avsnittet Delade länkar. Det fungerar på ungefär samma sätt som OS X Safari. Faktum är att även metoden för att lägga till en prenumeration är liknande.