Blogg

Hur man skyddar iPhone-data mot hackare och skadlig aktivitet

Fortsätter våra inlägg på iPhones säkerhet, det ser ut som att det har skett en "hackfest" den här säsongen. Senast kom Apples Dev Center-säkerhet i fara, vilket ledde till en avstängning som varade i några dagar. Lite senare slutade också iTunes Store att aktivera iPhones.

Även om detta inte riktigt gäller vanliga iPhone- och iPad-användare är det dags att granska din säkerhet. De senaste "utvecklingen" är mer som påminnelser för användarna att återställa och kontrollera sina iPhone / iPad säkerhetsåtgärder.

Cirka två månader tillbaka hade vi en kinesisk utvecklarpost om att man kunde injicera skadlig kod i iPhone via laddare - vilket gör det tydligt att din iPhone / iPad eller något iOS-system inte är helt idiotsäkert när det gäller säkerhet. Om du använder en jailbroken iPhone och installerar tweaks till höger, vänster och mitt, finns det en stor chans att dina iPhone-data kommer att äventyras någon gång.

Nu tar Apple självklart säkerhet mycket strikt och verkställer en massa saker som ser till att dina data är säkra hela tiden. Ändå kan du inte vara alltför försiktig. Därför har vi här en nedladdning av de viktigaste sakerna du bör göra för att skydda och skydda din iPhone-data.

  1. Ändra lösenord för Apple ID
  2. Ändra iPhone-lösenord
  3. Granska Hitta min iPhone via iCloud.com
  4. Ta bort iTunes-kreditkortsinformation om den inte används
  5. Ställ in innehållsbegränsningar på iPhone / iPad

Obs: Kolla också in säkerhetsappar från tredje part som hjälper dig att skydda och låsa din data. Fler säkerhetsappar för iPhone.

Ändra lösenord för Apple ID

Eftersom det är Apples webbplats vars säkerhet har äventyrats (även om det bara är en del av det), är det vettigt att granska dina lösenord för alla Apple ID-konton som du använder. Det är också en bra tid att ändra lösenorden till något som du kommer ihåg men ingen kan gissa. Följ de vanliga riktlinjerna för lösenord medan du inte gör det lätt att gissa data (inkluderar inte födelsedatum, teckenkodskodning etc.)

Ändra lösenordet för iPhone / iPad

Det är inte ofta som din iPhone / iPad går i andras händer, men se till att du har ställt in ett iPhone / iPad-lösenord för att undvika nedfall. Det verkar som ett dåligt försvar men det är en av de starkaste försvarsmekanismerna om din iPhone går vilse eller blir stulen.

Lösenord bör vara lika svåra att gissa som lösenord för ditt e-post-ID. Lösenord som 1111, 1234 eller 9876 - undvik dem helt. Har inte heller lösenord som är nummervarianter av vanliga ord med fyra bokstäver som LIFE, LOVE, PASS, FONE etc. Och definitivt inga födelsedagar.

Granska “Hitta min iPhone” via iCloud.com

"Hitta min iPhone" är tekniken som låter dig spåra din iPhone var den än är. Det låter dig också låsa ner iPhone eller radera data om det hamnar i fel händer.

Hitta min iPhone är verkligen engångsinställning och glöm det men det gör inte ont att granska inställningarna igen. Att göra detta:

  • Se till att Hitta min iPhone är PÅ i Inställningar iCloud → Hitta min iPhone
  • Öppna iCloud.com på din PC / Mac och klicka på Hitta min iPhone
  • Kontrollera om din enhet är listad och testa även om den kan spåras

Ta bort iTunes-kreditkortsinformation om den inte används

Många användare köper inte saker men deras kreditkortsinformation finns kvar på kontot. Om du inte använder ditt konto för att köpa någonting, se till att du loggar in på ditt Apple ID-konto och ändra kreditkortsinformationen till Ingen så att även om ditt konto blir hackat kan ingen göra inköp genom det.

Ställ in innehållsbegränsningar

Ett av de enklaste sätten att förhindra oavsiktliga köp i appen eller tillgång till appar är att ställa in innehållsbegränsningar på din iPhone / iPad via Inställningar → Allmänt → Begränsningar .

Du kan ställa in innehållsbegränsningar för appar som Safari, Mail eller så kan du förhindra att appar visas på startskärmen. Detta kommer också att hindra andra från att smyga in i din e-post, ladda ner saker utan din tillåtelse och få åtkomst till eller redigera dina foton, kalender etc.

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found