Blogg

Hur man förhindrar barn från att köpa appar på din iPad och iPhone

Ett av de största problemen att lämna vår iPhone eller iPad till barn är att de laddar ner allt som ser snyggt ut. Utan att oroa dig för pengar! I slutändan är det du som betalar räkningarna. För att eliminera detta problem permanent har Apple infört anpassningsbegränsningar under skärmtid-funktionen.

Även om vi redan har täckt med skärmtid i detalj, är det här inlägget tillägnad att hantera appnedladdningar, köp i appar och annan anpassning av App Store som sparar dina hårt förtjänade dollar.

Hur man använder skärmtid för att förhindra att barn köper appar på iOS-enhet

Tjänsten är uppdelad i tre delar:

 • Installation av appar
 • Köp i appen
 • Lösenordskrav (när du laddar ner en app kommer din iOS-enhet att be om lösenordet varje gång)

Tidigare hade Apple ID-ägare privilegiet att ta bort sin kreditkortsinformation som löste problemet direkt. Men så är inte fallet längre, du kan inte ta bort kortinformation från ditt konto. Apple integrerade detta som en del av att blockera skräppostkonton.

Utan att slösa bort ytterligare tid, låt oss kolla in alla tre möjligheterna en efter en.

Metod 1. Inaktiverar installation av appar

Ett av de enklaste sätten att se till att ditt barn inte slutar köpa en app från App Store - eller till och med ladda ner en gratis app - är att aktivera begränsningar för detta. Att göra detta:

 • Gå till Inställningar → Skärmtid → Innehålls- och sekretessbegränsningar.

  Om begränsningar är inaktiverade, aktivera dem. Om de är aktiverade kan du behöva ange lösenordet

 • Tryck på iTunes & App Store-inköp och tryck sedan på Installera appar
 • Tryck nu på Tillåt inte

Den enda nackdelen med detta är att ditt barn inte kan ladda ner ens gratisappar.

Metod 2. Stäng av köp i appar

Över 70% av fallen av oavsiktliga inköp kommer från köp i appen. Detta är inte chockerande eftersom inköp i appen hittills har varit lite glidande under bordet (även om Apple fixade det). Det är enkelt att stänga av köp i appar.

 • Gå till Inställningar → Skärmtid → Innehålls- och sekretessbegränsningar
 • Tryck på iTunes & App Store-inköp och tryck sedan på In-app-köp
 • Klicka nu på Tillåt inte

Återigen hindrar detta inte ditt barn från att köpa appar från appbutiken. För att förhindra hela fiaskot finns det bara två steg till.

Metod # 3. Krav på lösenordslås

Det finns två sätt att uppmana dig att ange ett lösenord varje gång du laddar ner en app från App Store. Du kommer antingen att bli ombedd att ange lösenordet för varje nedladdning, eller så kommer du att bli ombedd att skriva lösenordet en gång, och det kommer att autentiseras i femton minuter. På dessa femton minuter kan du ladda ner så många appar du vill och du kommer inte att bli ombedd att ange lösenordet.

Om du precis angav lösenordet (inte bara för appar utan för musik eller någon annan autentisering) och ditt barn bara råkar använda det under de närmaste femton minuterna för att ladda ner / köpa appar, går det att köpa utan att be om någon autentisering.

Processen för att stänga av detta är enkel:

 • Gå till Inställningar → Skärmtid → Innehålls- och sekretessbegränsningar
 • Tryck på iTunes & App Store-inköp
 • Klicka nu på Kräv alltid under KRÄVT LÖSENORD-fält

Det är allt. Du måste ange ett lösenord varje gång du vill ladda ner någon app från App Store, oavsett om den är betald eller gratis.

Avslutar

Genom att följa de ovan nämnda stegen kan du vara säker på att det inte kommer att finnas något onödigt köp på ditt konto från App Store. Dina barn kan dock bugga dig då och då eftersom de inte kan ladda ner vad de vill. Jag önskar att Apple kunde hjälpa till med det också!

Läs mer: Så här blockerar du specifika webbplatser i Safari på iPhone och iPad

Känner du till något annat knep för att hindra barn från att ladda ner betalda appar? Dela det med andra föräldrar i kommentarsektionen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found