Blogg

Lägg till datum i menyraden i Mac OS X [How-to]

Är du dålig med att komma ihåg datum? Måste du ständigt öppna Kalender-appen bara för att ta reda på vilket datum / dag det är? Vad sägs om att lägga till datumet i menyraden, så en blick är allt som behövs för att veta datumet?

Som standard visar inte menyraden på Mac OS X datumet. Det visar bara tiden. Datum och dag visas bredvid tidsvisningen i Macs menyrad.

Så här lägger du till datum i menyraden i Mac OS X:

Steg 1 : Klicka på " Apple-menyn ."

Steg 2 : Välj " Systeminställningar" (Du kan också högerklicka på den tid som visas längst upp till höger på ditt Mac-skrivbord, följt av att välja alternativet " Datum och tid" .)

Steg 3 : Välj alternativet " Datum och tid ".

Steg 4: Klicka på fliken " Clock ".

Steg 5 : Det borde finnas två kryssrutor bredvid Datumalternativ . Markera rutan med etiketten “ Visa datum.

Steg 6 : Det är det. Menyfältets tidsvisning visar nu också datumet. Om du valde Visa veckodag skulle du inte behöva öppna kalendern för att ta reda på vilken dag det är.

Äldre Mac-datorer:

Mac-användare som använder äldre versioner av OS X bör följa följande process. Starta Systeminställningar> Internationell panel> Format> Anpassa och ordna datumformatet som du vill se i menyraden. Detta kan vara lite komplicerat eftersom du måste redigera och lägga till handtagen manuellt för tid och datum.

Det är allt folk!

Du kanske vill utforska:

  • Så här ordnar du om eller tar bort ikoner för lagermenyfält på Mac OS X
  • Sätt ditt namn på Mac-menyraden: En snabbguide

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found