Blogg

Är iPhone 3D Touch Dead? Apples Force Touch-teknik är onödig

Ända sedan Apple släppte sin iPhone XR utan 3D Touch-funktion har en debatt utlöst kring döden av denna kraftpekarteknik. Apple introducerade först denna funktion i sitt flaggskepp iPhone 6s och 6s Plus. Under de följande åren behöll Apple denna funktion i sin iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, iPhone X / XS och XS Max. Apple har dock börjat minska vikten av 3D Touch med iOS 13. Detta fick användare och experter att tro att Apple kan dike 3D Touch i 2019-iPhones.

När Apple sålde sina iPhone 6s och 6s Plus med 3D Touch-teknik blev det en försäljningsargument för varumärket. I synnerhet slog iPhone 6s försäljningsrekordet för iPhone 6, som släpptes 2014. Apple sålde 13 miljoner iPhone 6s-modeller, översteg 10 miljoner lanseringsförsäljningar av iPhone 6. Tyvärr började 3D Touch i senare iPhone-modeller förlora sin charm. . Faktum är att konsumenterna inte var villiga att använda den här funktionen i iPhone 6s själv.

3D Touch-död och varför ingen motsätter sig

Apple verkar ha beslutat att avveckla 3D Touch från sina flaggskeppsenheter. Det finns några anledningar till detta beslut.

3D Touch lyckades inte vinna Tap, Swipe och Pinch - de tre mest använda multitouch-gesterna från Apple. Förmodligen har användarna inget tålamod att vänta på några mikrosekunder som 3D Touch tar för att dyka upp alternativ.

Ett tryck, svep och nypa är relativt snabbt och enkelt att använda. Observera att 3D Touch kräver att användare justerar tryckkänsligheten. Och detta är återigen en motbjudande faktor för alla användare.

3D Touch används på appar och spel

Utvecklare av appar och spel visade inledningsvis viss vilja att utforma 3D Touch-kompatibla spel och appar. Senare var emellertid utvecklargemenskapen ovilliga att inkludera den här funktionen i deras innehåll.

Intressant är att PUBG, som är ett vansinnigt populärt spel bland ungdomar, introducerade 3D Touch-support så sent som i april 2018. Det kan finnas andra appar och spel som inte erbjuder 3D Touch-support.

iPhone XR har inte 3D Touch och människor är glada

Förmodligen hade Apple bestämt sig för att kasta 3D Touch från sin iPhone-serie (2018) och därför lanserade den iPhone XR utan 3D Touch. Apple gav inte samma behandling till iPhone XS och XS Max. Det är klart nu att Apple aldrig ville spara några dollar genom att inte ge 3D Touch till iPhone XR. Apple planerade att värma upp sina användare till en värld utan 3D Touch.

Som förväntat (eller inte förväntat) klagade folk inte på frånvaron av 3D Touch. Känslan av konsumenternas allmänna känsla, The Verge har snyggt anfört varför människor avvisade 3D Touch helt och hållet: ”Användningen uppgick ofta till att högerklicka på en mus, vilket är roligt från företaget som berömt vägrade att sätta en dedikerad höger knapp på sin möss eller styrplattor. Och att välja mellan dessa högerklickalternativ var sällan snabbare eller ett betydligt mer användbart sätt att göra något än att bara trycka på knappen och manuellt navigera dit du behövde.

Finns det något förlust?

Släpp och återkallande av 3D Touch-funktionen från iPhone 6s respektive iPhone XR har gått obemärkt förbi. Det betyder att ingen faktiskt stör den här anläggningen. Människor har alltid varit likgiltiga med den här funktionen. Meddelandet är högt och tydligt, oavsett om Apple ger den här funktionen eller inte; användare kommer inte att använda det. Det är en vinst utan vinst, utan vinst.

Det är allt folk!

Summering…

Det skulle inte vara en överdrift att säga att ingen visste att 3D Touch fanns i deras iPhones. Tyngdpunkten för denna funktion kan mätas från det faktum att människor aldrig brydde sig när 3D Touch skulle sluta arbeta på sina iPhones. I denna situation är det bara klokt att säga farväl till den här funktionen.

Du kanske också vill utforska:

  • Varför Jony Ive är Jony Ive? Han har några ikoniska produkter till sin kredit
  • iPhones krossar återförsäljningsvärdet för Samsung Galaxy S Range
  • Barnens digitala exponering: Är du vaksam om din ängels virtuella surfing?
  • Support för iPad-mus: Använd den på det sätt du vill

Hur ofta använder du 3D Touch på din iPhone?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found