Blogg

Hur man använder iPhone som fjärrkontroll för Mac och PC

Vad sägs om att stänga av din dator utan att vara någonstans nära den? Eller väcka det? Eller ändra spåret som för närvarande spelas på din iTunes?

Eller bättre: vad sägs om att kontrollera din PC eller Mac från din väns hus? Aktivera en nedladdning, byta skärmar, stänga appar ... det finns en hel del du kan göra på distans bara genom att använda din iPhone som fjärrkontroll för PC och Mac (och till och med Linux).

Vi har tittat på hur kraftfull iPhone kan vara, som en fjärrkontroll, så att du kan styra din PC, Mac, iTunes, Apple TV och mer och det visar sig - inte riktigt förvånande - att det finns lastbilar med appar som kan få saker gjort åt dig.

Det som följer är en sammanställning av några av de bästa iPhone-apparna som låter dig fjärrstyra din PC, Mac eller Linux-maskin med din iPhone. Nu kör vi:

Appar för att använda iPhone som fjärrkontroll för PC eller Mac

1. Fjärrkontroll för Mac

När din kropp och ditt sinne är i slöhetens starka grepp gillar du inte ens att flytta från soffan. Förmodligen uppfanns fjärrkontroller av denna anledning. Och av samma anledning har Evgeny Cherpak kommit med fjärrkontroll för Mac. Till skillnad från andra styrenheter är den här faktiskt en app som du kan ladda ner på din iPhone, iPad och Apple Watch och sedan styra din Mac som sitter i din stol eller soffa.

Du kan styra din Mac genom att flytta och knacka på fingrarna på den känsliga pekskärmen på Apple-enheter. Det finns fem huvudflikar i appen: Media, Input, Apps, Menu och System. Denna app uppskattas av designers, musiker, författare och nästan alla som använder sin Mac hela dagen.

Pris: $ 9,99

Ladda ner

2. Fjärrmus

Om du vill ha fler anpassningsalternativ bör du hålla “Remote Mouse” under din radar. Baserat på vad som passar ditt arbetsflöde kan du perfekt anpassa gränssnittet så att du kan komma över allt som är viktigt för dig.

Använd bäst snabba gester och volymknappar för att hantera dina filer mer effektivt. Det blir ett ganska användbart tangentbord och en mus som ger dig mer flexibilitet.

Gillar du att använda styrplattan? Tja, det ger dig också en liten styrplatta som bara fungerar för att få ditt arbete gjort.

Pris: Gratis

Ladda ner

3. iTunes Remote

Apples riktiga Remote-app låter dig styra iTunes på din PC / Mac med din iPhone. Att ställa in Remote är enkelt och snabbt och när det är klart visas hela iTunes-biblioteket på din iPhone.

Intressant kan du också skapa Genius-spellistor, redigera biblioteket och göra alla möjliga ändringar av det via din iPhone. Att vara en gratis app, Remote fungerar fantastiskt.

Pris: Gratis

Ladda ner

4. Chrome Remote Desktop

När du pratar om de bästa fjärrapparna är "Chrome Remote Desktop" det du aldrig bör missa. Tja, jag säger det för att jag har använt den här appen och tyckte att det var jävligt bra. Det fungerar effektivt för att låta dig komma åt din Mac eller PC från en annan dator eller mobil enhet.

När du har anslutit både din iPhone och datorn kan du komma åt filer och appar på din dator via Internet med Chrome Remote Desktop. Vad jag verkligen älskar med den här appen är möjligheten att låta dig styra din dator med super praktiska gester som att svepa med två fingrar för att bläddra upp eller ner, nypa och sträck med två fingrar för att zooma och mer.

Pris: Gratis

Ladda ner

5. Fjärrfilhanterare

Jag ser den här appen som ett smart verktyg som kan låta dig ta önskad kontroll över dina viktiga filer på distans. Med stöd för flera molntjänster inklusive Dropbox, Google Drive, OneDrive och Box kan du enkelt hantera alla dina filer.

En annan anmärkningsvärd funktion i den här appen är kompatibiliteten med olika filformat som vanlig text, RTF (Rich Text Format), HTML, MS Office och mer.

Appen låter dig också streama såväl filmer som musik. Eftersom det fungerar med många video- och musikformat kommer din underhållningstid knappast att stanna.

Pris: $ 4,99

Ladda ner

6. Av Fjärrkontroll

Har du någonsin glömt att stänga av datorn innan du lämnar? Med Mac och PC som "sover" är det lätt att glömma att du inte riktigt har stängt av datorn. Men oroa dig inte. Appar som Off Remote kan täcka det för dig.

Denna app låter dig kontrollera om alla datorer är avstängda, låter dig sätta på dem eller sätta dem i viloläge och ger en bra nivå av lösenordsskydd också vilket gör att bara du kan stänga av datorerna. Ansluts snabbt och enkelt, med automatisk upptäckt och mer.

Pris: Gratis

Ladda ner

7. TeamViewer

Ingenting slår TeamViewer när det gäller en fantastisk VNC-klient som ger fullständig åtkomst till din dator även när du är i soffan med din iPhone. TeamViewer levereras med en server-sida applikation som du laddar ner till din PC / Mac och sedan appen för iPhone som du installerar på din iDevice.

När du är klar kopplar du bara upp datorn med iPhone och är klar - du kommer nu att ha fullständig kontroll över din dator. Få iPhone i liggande läge och det därmed slutför det.

Till skillnad från många andra VNC-appar som gör din iPhone till en fjärrkontroll för PC och Mac, är TeamViewer byggd för snabb installation och enkel användbarhet för nästan alla.

Pris: Gratis (för lite)

Ladda ner

8. MochaVNC

MochaVNC är mer eller mindre TeamViewer på steroider. Om du har MochaVNC på din PC eller Mac och på iPhone kommer du troligtvis att minska användningen av din Mac eller PC drastiskt.

Skarpt gränssnitt, ett coolt sätt att integrera tangentbordet i appens knappsats och en riktigt grundlig och testad uppsättning funktioner gör MochaVNC till en kraftfull fjärrkontrollapp.

Pris: $ 5,99 (lite version tillgänglig)

Ladda ner

9. RealVNC (VNC Viewer)

Vad jag tycker om "RealVNC" är en fin funktionalitet. Den är utformad för att fungera med inte bara Mac och Windows PC utan även Linux-datorer. Du kan använda den här praktiska fjärrappen för att visa datorns skrivbord och till och med ta kontroll över tangentbordet och musen.

En anmärkningsvärd funktion i den här appen är det intuitiva gränssnittet som gör det ganska enkelt att styra datorn. Dessutom kan du säkerhetskopiera anslutningen och synkronisera den över dina enheter för en sömlös upplevelse.

Pris: Gratis

Ladda ner

10. Rowmote

Rowmote är en av de mest förenklade apparna du någonsin kan se. Det är en app-ified version av den enkla fjärrkontrollen som följde med din Mac så det är nästan detsamma som att använda din fjärrkontroll. Bara, du behöver inte oroa dig för "förlorade" fjärrkontroller längre.

Med Rowmote kan du öppna dockningsappar snabbt och enkelt. Den har också specifika kontroller för Apple TV.

Pris: $ 0,99

Ladda ner

Det är allt!

Vad är din favorit?

Så vilken av ovanstående fjärrappar kommer att hitta en plats på din iOS-enhet? Låt oss veta din feedback om det.

Du vill också komma ikapp med dessa inlägg:

  • Hur man använder Apple Watch som fjärrkontroll för iTunes

Vill du utforska fler sådana bästa iPhone-appuppsättningar?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found