Blogg

Hur man döljer aktiv status i Facebook Messenger

Precis som "Läs kvitto" är "Senaste aktiva" ett tveeggat svärd. När den är aktiverad exponeras din integritet online. Och när den är avstängd kan varken du se dina kompisers onlinestatus eller kan de kolla in din.

Men för privatlivet föredrar jag att dölja min aktiva status på Facebook Messenger. Ibland fortsätter jag att chatta med nära vänner till sent på kvällen. För att förhindra att någon får reda på att jag håller mig vaken så sent utnyttjar jag den här funktionen för att dölja min Facebook-status online.

Dessutom hindrar det också någon att i onödan pinga mig. Om du tillhör samma tankeskola har du det bättre utan den här funktionen. Låt mig visa dig hur du kan ta kontroll över det!

Så här stänger du av eller PÅ aktiv status i Messenger på iPhone

Steg 1. Öppna Facebook Messenger på din enhet. → Klicka på din profilikon längst upp till vänster.

Steg 2. Klicka sedan på Aktiv status.

Steg 3. Stäng av den ”Visa när du är aktiv” växla.

Därefter visas en popup som ber om din bekräftelse. Hit Stäng av.

Det är ganska mycket det! Går framåt; ingen kommer att kunna se din senast sett status på Facebook Messenger. Du kommer inte heller att kunna se andras status härifrån.

Kom ihåg; du måste inaktivera den här funktionen varje plats du använder Facebook eller Messenger. Annars fortsätter du att visas aktiv eller nyligen aktiv.

Om du till exempel använder Messenger på webben måste du också stänga av den där. Gå över till messenger.com → klicka på Cog-ikonen → Inställningar → slå av strömbrytaren och klicka på Klar för att bekräfta.

För att stänga av aktiv status från Facebook-appen, starta appen på din enhet → tryck på menyknappen → tryck på Inställningar och sekretess → Inställningar (på din Android-enhet, tryck på Appinställningar) Aktiv status → I slutändan, stäng av växeln.

För att inaktivera det på facebook.com via webben, klicka på kugghjulsmenyn längst ned till höger på chattens sidofält och klicka sedan på Stäng av aktiv status.

Senare, om du vill låta alla se din närvaro på Facebook, är allt du behöver göra att följa samma steg som nämnts och sedan slå på växeln till slut.

Avslutar…

Så nu när du vet hur du döljer din integritet online när du använder Facebook, se till att dra nytta av den. Naturligtvis kommer du inte att kunna se andras närvaro också, men jag tycker att avvägningen är värt.

Kolla även in följande artiklar:

  • Så här hittar du Facebook Messenger-historik på iPhone
  • Bästa Facebook-alternativ för iPhone och iPad
  • Så här inaktiverar du berättelser i Facebook-flöde på iPhone
  • Hur man skapar ett Facebook-evenemang på iPhone och iPad

Vad tycker du om Facebooks integritetsfunktioner?