Blogg

Hur man använder QuickPath Swipe-tangentbord på iPhone

Android-användare har haft glatt tangentbord i flera år nu. Och det är nu dags för iOS-användare att använda det på sina enheter. Ja, du hörde det rätt! Den senaste uppdateringen av iOS 13 och iPadOS har nu sveptangentbord med en funktion som heter QuickPath. Det fungerar på gester som du tillhandahåller på tangentbordet.

Naturligtvis var det möjligt att använda swipe-tangentbordsfunktionen på iOS-enheter men det var bara möjligt med tangentbordsappar från tredje part. Men nu är funktionen också inbyggd i den senaste versionen av iOS 13 och iPadOS. I det här inlägget kommer jag att vägleda dig om hur du aktiverar och använder QuickPath-tangentbord på din iPhone och iPad som körs på iOS 13 respektive iPadOS.

Hur man använder QuickPath-tangentbord på iPhone och iPad

Låt mig dela upp den här guiden i två delar. En för dem som använder iPhone och den andra som använder en iPad. Men innan, om du inte är medveten om hur det här tangentbordet fungerar, saknar du något viktigt. Så här fungerar det.

Hur fungerar QuickPath Swipe-tangentbord

Vanligtvis skriver du genom att placera fingret på varje bokstav på tangentbordet för att slutföra ett verk eller en text. Men när svep-tangentbordet är aktiverat och om du vill skriva ett ord, säg igeeksblog, måste du börja från 'i' och sedan svepa mot g, e, e och så vidare för att slutföra ordet.

När du har skrivit in ett ord, lyft fingret, det ger automatiskt ett utrymme och sedan kan du börja skriva nästa ord och så vidare för att fortsätta. Detta kommer säkert att förbättra din skrivhastighet, i själva verket sveper den hastigheten nu efter tillägget av QuickPath.

Så enkelt är det att använda svep-tangentbordet på dina enheter. Låt oss nu se hur du kan ställa in och använda den på din iPhone och iPad båda.

Snabblänkar:

 • Så här aktiverar och använder du iPhone-tangentbordet i iOS 13
 • Så här aktiverar och använder du iPad-tangentbordet i iPadOS
 • Hur inaktiverar du QuickPath Swipe-tangentbord på iPhone och iPad

Så här aktiverar och använder du iPhone-tangentbordet i iOS 13

Med lanseringen av iOS 13 finns det en mängd funktioner som gör mig imponerad och en av dem är QuickPath-svep-tangentbordet. Så här använder du den på din iPhone.

Steg 1. Starta appen Inställningar och gå över till Allmänt från listan.

Steg 2. Klicka nu på tangentbordet och leta efter alternativet Slide to Type från listan. Växla Skjut till typ till PÅ .

Steg 3. Öppna nu alla appar som dyker upp tangentbordet och skriv genom att svepa på tangentbordet med en överblick.

Så enkelt är det att ställa in svep-tangentbordsfunktionen på din iPhone som körs på iOS 13. Låt oss nu se hur du aktiverar QuickPath i iPadOS.

Så här aktiverar och använder du iPad-tangentbordet i iPadOS

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iPad.

Steg 2. Tryck sedan på Allmänt → tryck på Tangentbord och växla  Skjut på flytande tangentbord för att skriva till PÅ .

Steg 3. Svep-tangentbordet är klart att användas men det bärbara tangentbordet är inte bekvämt att svepa. För att lösa problemet, helt enkelt nypa iPad-tangentbordet för att göra det så litet som möjligt .

Steg 4. Du kan nu börja svepa när tangentbordet är litet precis som din iPhone. Det bästa är att du kan flyta det minimerade tangentbordet till valfritt hörn på iPad-skärmen så att du kan välja en bekväm del att börja svepa på tangentbordet.

Steg 5. När du har använt tangentbordet klämmer du ut minitangentbordet för att göra saker normala på din iPad.

Om du frågar mig skulle jag gärna använda QuickPath-svep-tangentbordet på min iPad snarare än min iPhone, eftersom det ger det flytande tangentbordet. Detta ger mig en chans att välja min bekväma plats för att börja skriva (svepa) på tangentbordet.

Hur inaktiverar du QuickPath Swipe-tangentbord i iOS 13 och iPadOS

Inte många skulle vilja inaktivera QuickPath-funktionen med tanke på den hastighet den ger dig när du skriver på iPhone och iPad, men några kanske föredrar det traditionella sättet att använda tangentbordet. Så här inaktiverar du QuickPath i iOS 13.

Steg 1. Starta appen Inställningar på iPhone eller iPad → Gå över till Allmänna inställningar.

Steg 2. Tryck på tangentbordet och växla  Skjut för att stänga av på iPhone och växla Skjut på flytande tangentbord för att skriva för att stängas av på iPad.

Så enkelt är det att inaktivera QuickPath-svep-tangentbordet på din iPhone och iPad som körs på iOS 13 respektive iPadOS.

QuickPath-stödda språk

Ofta släpps funktionerna med tanke på engelska infödda användare. Men så är det med QuickPath. Den stöder också flera språk. Här är de språk som stöds på QuickPath både för iOS 13 och iPadOS.

 • engelsk
 • tysk
 • Portugisiska
 • Förenklad kinesiska
 • Italienska
 • Spanska
 • Franska

Summering…

Ibland kanske QuickPath inte fungerar eftersom iOS fortfarande är i betaversion. När den fullständiga versionen har lanserats kan vi förvänta oss att den fungerar som bäst! Låt oss veta i kommentarer om du står inför några problem när du använder QuickPath-svep-tangentbordet på iPhone eller iPad.

Rekommenderade inlägg att läsa!

 • Hur man tar bort mikrofonikonen från tangentbordet på iPhone och iPad
 • 25 kortkommandon i iPadOS 13 för att öka multitasking på iPad
 • Så här ändrar du tangentbordslayout på iPhone och iPad
 • Så här skriver du snabbt specialtecken på Mac-tangentbordet
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found