Blogg

Så här fixar du iPhone Vibration utan anledning

Apples mobila operativsystem, iOS, är polerat och i de flesta områden bättre än konkurrenterna. Men ändå har den sin rättvisa andel av buggar, problem och irritationer. En sådan irriterande är att iPhone vibrerar slumpmässigt utan anledning. Detta kan hända på grund av någon app eller till och med på systemnivå. Ibland vibrerar iPhone plötsligt utan meddelanden. Oavsett källa, om din iPhone vibrerar och du är orolig varför detta händer, här har vi listat några enkla sätt att fixa det - från och med grundläggande och sedan till några allvarliga åtgärder som DFU-läge.

iPhone vibrerar slumpmässigt: Sätt att åtgärda detta

Starta om eller tvinga om din iPhone

Det första sättet att se till att din iPhone inte vibrerar slumpmässigt är att starta om den, och om det inte hjälper, fortsätt och tvinga omstart av din iPhone. Om den har fastnat och vibrerar, hjälper omstart / hård återställning. Här är några länkar för din hjälp.

  • Steg för att tvinga omstart eller starta om iPhone X och 11-serien
  • Två sätt att starta om iPhone 8 Plus eller 8
  • Så här startar du om iPhone / iPad utan strömbrytare och hemknapp

Tvinga Avsluta alla öppna iPhone-appar

Ett annat enkelt hack du kan försöka fixa problemet med att iPhone vibrerar utan meddelande är att tvinga avsluta alla öppna appar. För denna dubbelklicka på hemknappen eller på iPhones utan hemknapp, svep uppåt och håll ned. Flicka nu upp alla öppna appkort och avvisa dem.

Se till att din iPhone inte är våt

Moderna iPhones är IP-certifierade för vattentätt skydd. Om du överskrider gränserna kan det dock läcka vatten inuti enheten. En iPhone med vätska inuti kan vara katastrofal och det kan till och med göra din iPhone värdelös. Om du tror att din iPhone kan vara våt, stäng av den omedelbart och torka den.

Stäng av e-postmeddelanden

E-postappen är ökänd för att sända meddelande ljud och vibrationer vid ovanliga tillfällen. Om din iPhone vibrerar utan anledning är det tillrådligt att stänga av Vibrationer för Mail-appen. Följ guiderna nedan för att säkerställa att vibrationer är helt avstängda för mejl.

Starta appen InställningarLjud & HaptikNy e-postVibrationIngen (standard)

När du har följt stegen ovan, kontrollera också stegen nedan.

Öppna appen InställningarMeddelandenE-postiCloud (eller ditt e-postkonto) → LjudVibrationIngen (standard)

Den tredje kontrollen liknar vad vi gjorde ovan.

Starta appen InställningarMeddelandenE-postVIPLjudVibrationIngen.

Stäng av vibrationer på din iPhone

Inget av stegen fungerade ovan? Det är dags att stänga av alla vibrationer på din iPhone.

Starta appen InställningarLjud & Haptik → Stäng av växeln för Vibrera vid ring och Vibrera på tyst .

Vill du ta en ännu extrem väg?

I appen InställningarTillgänglighetPeka på → Stäng av växeln för vibration . Men vet att om du följer detta steg kommer alla vibrationer på din iPhone att inaktiveras. Detta inkluderar nödvibrationer för jordbävningar, tsunami etc.

Återställ alla inställningar

Fortfarande, ingen tur? Låt oss återställa alla inställningar för att fixa slumpmässiga iPhone-vibrationer.

Öppna appen InställningarAllmäntÅterställÅterställ alla inställningar → Ange ditt lösenord → Återställ alla inställningar

Prova DFU (Device Firmware Update)

Som en sista utväg kan du försöka uppgradera / installera om din iPhone till den senaste iOS-versionen med DFU-läge. Läs länken mycket noga och se till att du har en säkerhetskopia av din iPhone på din dator eller iCloud innan du följer den.

Sök efter programuppdatering

Apple fixar buggar med varje programuppdatering, och därför måste du alltid köra den senaste versionen av iOS. För att kontrollera om du har en väntande programuppdatering:

Öppna Inställningar- appen → AllmäntProgramuppdatering

Om det finns en väntande uppdatering, ladda ner och installera den.

Kontakta Apple Support

Vi försökte nästan allt vi kan på vår standardnivå, men ändå, om slumpmässiga vibrationer fortsätter att störa dig, är det dags att kontakta Apple Support eller besöka dem i butiken.

iPhone vibrerar utan anledning vid laddning

Vibrerar din iPhone med korta intervaller när du ansluter den för laddning? Om ja, är det mest troliga felet inte i din iPhone utan laddningskabeln du använder. För att åtgärda detta, se till att du använder en certifierad blixtkabel. Den bästa metoden är att para ihop kabeln med en Apple-adapter eller en säker, certifierad adapter.

Loggar ut…

Så det här var några tips, knep, steg och hack för att lösa problemet med Fix iPhone Vibrating utan anledning. Jag hoppas att en av dem fungerade för dig. Har du några ytterligare sätt eller metoder för att lösa problemet? Låt oss veta dem i kommentarerna nedan.

Du kanske vill läsa ...

  • iPhone vibrerar inte när du får ett inkommande samtal? Här är en fix
  • Steg för att inaktivera vibrationer för väckarklocka på iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found