Blogg

Hur du överför ditt iTunes-bibliotek från en dator till en annan

Om du har mer än en dator hemma eller om du uppgraderar till ett nytt system måste du flytta dina iTunes-filmer och låtar till den andra datorn.

Att överföra dina filer kan tyckas vara förvirrande först eftersom iTunes-programmet inte gör verktygen särskilt uppenbara, men det finns faktiskt fyra olika sätt att överföra dina filer baserat på din programvara och dina personliga preferenser. Det ska ta ungefär en timme eller mindre beroende på vilken metod du väljer.

Överför iTunes-biblioteket från en dator till en annan

Hemdelning

Detta är förmodligen det enklaste sättet att överföra ditt iTunes-bibliotek från en dator till en annan, och det gör att hela biblioteket kan synkronisera över olika plattformar. Det enda problemet med den här metoden är att den inte skapar en permanent säkerhetskopia, men du kan åtgärda detta genom att lagra media på externa minnesenheter.

Kraven för hemdelning är mycket lätta. Du behöver bara iTunes 9 eller senare på båda datorerna, en fungerande Internetanslutning och ett App Store- eller iTunes-konto. Om du för närvarande inte har ett Apple-ID kan du skapa ett via Apples webbplats gratis.

Börja med att aktivera hemdelning på den gamla datorn eller den som är värd för alla filer. Om du har iTunes 9 eller 10 går du till "Avancerat" och sedan "Aktivera hemdelning." Om du har iTunes 11 eller senare klickar du på "Arkiv", "Enheter" och sedan på "Aktivera hemdelning." Ange ditt Apple-ID i nästa pengar.

Gå till din nya dator och klicka på fliken "Butik" och sedan på "Auktorisera dator." Ange samma Apple-ID och aktivera Hemdelning på den här datorn. En meny visas med olika mediatyper, som ”Böcker” och “Musik”. Klicka på den typ av media som du vill dela och välj sedan "Importera". Detta slutför överföringen.

Extern enhet

Detta kräver en extern hårddisk, CD-skivor, DVD-skivor eller en iPod för att kunna transportera filerna från den gamla datorn till den nya. Denna metod tar mer tid än hemdelning, men det är bra om du har en opålitlig internetanslutning.

Hitta iTunes-mappen genom att gå till "iTunes" och sedan "Inställningar" om du använder en Mac eller "Redigera" och sedan "Inställningar" på en dator. Klicka på “Avancerat” för att hitta platsen för mappen.

Öppna iTunes och konsolidera mappen så att du enkelt kan bränna allt. Om du använder iTunes 9 eller senare, gå till "File", "Library", "Organize Library" och sedan "Consolidate Files". Om du använder en tidigare version av iTunes, gå till "File", "Library" och sedan "Consolidate".

Bränn nu alla filer till din externa medieenhet. Öppna iTunes på den nya datorn och sätt in den externa medieenheten i datorn. Kopiera filerna till datorns hårddisk och importera dem sedan till iTunes.

Att bränna alla filer kommer att ta lite tid, men det är ganska snabbt att importera dem. Du kan också använda den externa medieenheten som säkerhetskopia om något händer med ditt iTunes-bibliotek.

Windows migrationsassistent

Om du överför ditt iTunes-bibliotek från en dator till en Mac eller en Mac till en annan Mac kan du använda Windows Migration Assistant för att snabbt överföra filerna. Börja med att ladda ner programmet till din dator. Du hittar Windows Migration Assistant-programmet från Apple Support. Denna programvara ska vara förinstallerad på din Mac-dator.

Öppna programmet på din dator, klicka på "Fortsätt" och vänta sedan. Gå till din Mac och öppna den här programvaran via mappen "Utilities". Klicka på "Från en annan dator" när det visas och klicka sedan på "Fortsätt".

Om det finns flera datorer nära din plats klickar du på den som har iTunes-informationen. Vänta några sekunder så visas ett nummer på skärmen. Gå tillbaka till din dator eller annan dator och vänta tills samma kod visas. När det gör det klickar du på knappen "Fortsätt".

En meny visas som visar all information som kan överföras från den här datorn till den nyare. Gå till din iTunes-mapp och se till att det finns en bock bredvid den. Om det finns andra filer som du vill överföra, se till att de också har bockar.

Klicka på "Fortsätt" en sista gång så överförs filerna från den gamla datorn till den nya. En meny ska visas som berättar hur lång tid överföringen ska ta. När det är klart är allt du behöver göra att stänga programmet och öppna iTunes på den nya datorn för att säkerställa att allt överfördes ordentligt.

Flytta auktoriserade inköp

Detta är definitivt det snabbaste sättet att överföra ditt iTunes-bibliotek från en dator till en annan. Samtidigt är det en begränsad metod eftersom den bara överför filer som köpts via iTunes. Om det mesta av ditt bibliotek består av låtar och filmer från DVD-skivor och CD-skivor, kommer det inte att vara särskilt användbart.

Synkronisera alla dina inköp med din iPod, iPad eller iPhone innan du börjar den här.

Öppna iTunes på den nya datorn och klicka på fliken "Store". Välj listan "Auktorisera den här datorn". En ny meny visas där du ber om ditt Apple-ID. Ange informationen och välj knappen "Auktorisera".

Anslut din Apple-enhet till den nya datorn. En meny visas med två alternativ. Klicka på alternativet "Överför inköp". Om menyn inte dyker upp kan du gå till "Arkiv", "Enheter" och sedan "Överför inköp."

Det tar längst cirka 30 minuter för alla dina överförda filer att importeras till din nya dator. Om du har filer på din enhet som inte köptes via iTunes överförs de inte till din nya dator.

Slutsats

Att överföra ditt iTunes-bibliotek från en dator till en annan är vanligtvis en ganska enkel process, och det finns många sätt att göra det. Medan alternativet Hemdelning förmodligen är det bästa totalt sett kan du använda någon av de fyra metoderna för att snabbt lägga till dina filer till din nya dator.

Det är allt, kompis!

Du kanske också gillar att läsa:

  • Dela iTunes-biblioteket i flera mappar!
  • Hur du återställer iTunes-biblioteket på Mac
  • Streama musik till flera högtalare med AirPlay 2
  • Hur man flyttar iTunes-biblioteket från en dator till en annan
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found