Blogg

Hur man sparar mobildata med Snapchat på iPhone och iPad

Jag tycker att Snapchat är mer spännande än många andra sociala nätverksappar. Funktioner som Face Swap och Memories imponerar mig mycket. När jag har begränsad bandbredd ser jag till att aktivera reseläget för att spara mobildata med Snapchat på min iPhone eller iPad.

När reseläget är aktiverat stoppas automatisk laddning av innehåll som snaps, berättelser och upptäcktsartiklar. Du måste trycka på sådant innehåll för att ladda dem manuellt. Även om din användarupplevelse påverkas något är det värt att prova, särskilt när du vill minska din iOS-enhets mobilförbrukning.

Det finns också en lösning för detta problem.

Hur man sparar mobildata med Snapchat på iPhone och iPad

Nyligen har Snapchat introducerat en ny funktion i sin app - Reseläge. Detta hjälper användare att spara mobildata när de använder Snapchat. Bortsett från reseläget har Snapchat också introducerat några emoji-förbättringar.

Innan du aktiverar reseläget, se till att du har den senaste versionen av Snapchat på din iPhone eller iPad.

Efter att du laddat ner den senaste versionen av Snapchat är du redo att spara din mobildata på iPhone och iPad.

Så här aktiverar du reseläge för Snapchat för att spara mobildata på iPhone

Steg 1. Starta Snapchat på din iPhone.

Steg 2. Tryck på profilikonen som visas högst upp.

Steg 3. Tryck nu på ikonen Inställningar längst upp till höger.

Steg 4. Klicka på Hantera under avsnittet YTTERLIGARE TJÄNSTER.

Steg 5. Växla reseläge PÅ.

Hur fungerar reseläget?

I ett vanligt läge laddar din Snapchat-app automatiskt något innehåll som Snaps, Stories och Discovery-objekt; detta förbrukar säkert dina data. Reseläget stoppar automatisk laddning av allt detta innehåll och minskar därmed dataanvändningen på din iPhone. Så när du har aktiverat reseläget måste du trycka på sådant innehåll manuellt.

Om du inte spenderar mycket på din mobildata är funktionen Snapchat Travel Mode utskuren för dig.

Förbättrad batteritid

En annan cool funktion i Snapchat är att du kan spara batteritid på din iPhone eftersom användningen av Snapchat kan förbruka telefonbatteriet. Så här är hur du kan spara batteri på iPhone när du använder Snapchat.

Så här aktiverar du energisparläge för att förbättra batteriets livslängd när du använder Snapchat på iPhone

Följ de fyra första stegen som nämnts för att aktivera reseläget. När du är på skärmen Hantera växlar du strömsparläget PÅ.

Detta sparar batteriförbrukning på din iPhone medan du använder Snapchat.

Vad är nytt i Emoji?

Tidigare hade användare att göra med flera emoji i en enda textsträng. Nu, i den senaste versionen, kan användare lägga till antal emoji i sina Snaps och placera dem individuellt. Du kan använda placerbara emojis, dvs. Sticker Picker, genom att trycka på post-it-anteckningsknappen längst upp till höger på skärmen, men bara efter att du har tagit ett foto eller en video.

Diverse

Förutom förbättringar av emoji, batterisparläge och reseläge har Snapchats senaste version något mer att erbjuda. Om du är nybörjare på Snapchat kan du se vem som har sett din historia med hjälp av ögonknappen, en funktion som fanns tidigare.

Dessutom kan du också exportera din profil GIF som en faktisk video; tidigare var det bara ditt foto av den första ramen.

Obs! Kolla in energisparläge som låter dig förhindra att Snapchat tappar mer batteri på din enhet. Om du är orolig för batteriförbrukningen i den här appen, se till att aktivera den.

Avslutar

Om du vill ha mer kontroll över mobildataanvändningen på din iOS-enhet skulle jag rekommendera att du väljer en av dessa bästa dataspårningsappar. De kan vara oerhört hjälpsamma för att låta dig hålla koll på dataförbrukningen.

Om du hittar någon app som äter mer data på din enhet finns det tre smarta sätt att styra den på.

Först: Låt appen endast komma åt din mobildata när du använder den. (Inställningar → Mobil)

För det andra: Uppdatera appen till den senaste versionen. Föråldrad version av vilken app som helst är inte bara mer problematisk utan också mindre säker. Se därför till att uppdatera appar då och då. (App Store → Uppdateringar)

Tredje: Ta bort appen och installera om den.

Att rensa historik och cache kan också hjälpa till att inte bara minska dataförbrukningen utan också förhindra att appen tappar batteriet på din enhet. (Hur man rensar Snapchat-historik på iPhone).

Du vill inte missa:

  • Så här laddar du upp Snapchat-videor till Instagram-berättelser på iPhone
  • Hur låser du upp Snapchat-troféer på iPhone och iPad

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found